Danas u 19:00 sastaju se Budućnost i Baskonia. Sa naše strane gledišta, gost velika favorit jer će Budućnost verovatno igrati bez Danila Nikolića i Alena Omića, a sigurno neće nastupiti Zoran Nikolić i Aleksa Ilić. Nameću se veliki problemi za Budućnost, a ako ne zaigraju sva četvorica, Earl Clark će morati na poziciju centra što će poremetiti rotaciju domaćina. Bilo kako bilo, verovatno će bar Nikolić ili Omić zaigrati, mada i sa njima ne vidimo pobedu Budućnosti. Generalno Baskonia dobro brani unutrašnje igrače.

Naš predlog je Nikola Ivanović 7.5 +. Njegov trenutni prosek je 7.2 poena, a redom beleži 11,10,0,12 i 3. Nijedan poen nije postigao protiv Reala kada je igrao samo 5 minuta, a kada izbacimo tu utakmicu dobijamo prosek poena 9. On dobija veću minutažu kako protiče ova sezona, pa na poslednje dve utakmice igra preko 23 minuta što može biti dovoljno za njegov over.

Protiv Mornara za vikend je postigao 15 što je najava dobre forme. U poslednje vreme ne libi se da šutne za 3 i pogodi. Gordić nam je diskutabilan i često ne prelazi svoju marginu koja je oko 10.5, 11.5, a Ivanovićeva je zaista niska i šanse mu se povećavaju kad pogledamo da Jason Granger neće igrati za Baskoniju danas, a on važi za dobrog defanzivca.

Generalno Baskonia u gostima prima mnogo poena od plejmejkera pa tako protiv Zalgirisa Wolters im daje 19, Llull 23, Maodo Lo 15. Za vikend im je Andrew Albicy, plej Andorre postigao 19 poena.

Nikola Ivanović generalno igra bolje pred domaćom publikom i 5/7 utakmica kod kuće ide u over ove sezone, ako ne računamo utakmicu protiv Zvezde kada je proveo na terenu samo 3 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here