Danas se sastaju Bayern i Darussafaka, ekipe koje su igrale u polufinalu Evrokupa prošle sezone. Dačka je slavila dva puta uz pomoć sjajnih partija Wilbekina, a danas njega nema u ovoj ekipi, pa mi dajemo prednost domaćinu.

Tipujemo na Devin Booker 9.5 +. Ovaj momak ne prikazuje partije kao prošle sezone u Evrokupu, a verujemo da mu treba samo vreme da bi se adaptirao na novo takmičenje. Do sada mu je prosek poena 9.4.
Specifičan, malo niži centar koji šutira i trojke, a značajno je da može da igra i oko 30 minuta. Njegovi poeni do sad u Evroligi su 9, 11,6,6 i 15. Ovu poslednju utakmicu igrao je protiv Fenera u gostima, a mi verujemo da će mu ona mnogo pomoći pri samopouzdanju i vraćanju forme iz prošle sezone. Tada je igrao protiv verovatno najjače odbrane u Evroligi i postigao čak jednu trojku.

Darussafaku poznaje dobro, prošle sezone im je na dve utamice postigao 12 i 13 poena, a pošto je Michael Eric igrao i prošle sezone na poziciji centra, verujemo da on Bookeru odgovara u nekom smislu. Booker je mnogo pokretljiviji od njega i svakako dobar ofanzivni centar i bilo bi vreme da krene da pruža partije od prošle sezone. Svi centri do sada su imali dobre role protiv Dačke, jedino je Alen Omić omanuo kada je postigao 7 poena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here