Advertisement

Danas se u 18:15 sastaju Darussafaka i Milano. Gost favorit danas, a domaćin u velikoj krizi. Primaju mnogo poena, a igraju izuzetno neefikasno. Kod kuće Dačka ove sezone u svim takmičenjima ima samo 2 pobede na 5 utakmica, a prosečno primaju 71.8 poena. Dakle, iako gube kod kuće uspevaju protivnicima da ograniče poene.

Tipujemo na Jeff Brooks 5.5 +. Dugo čekamo da ovaj momak proradi i svedoci smo njegovog poenterskog kvaliteta iz prošle sezone kada je nastupao za Unicaju. Više je fokusiran na defanzivne zadatke, a u napadu ima više igrača koji imaju prednost u odnosu na njega. Njegov trenutni prosek poena je 4.8, a sa ovom granicom odlazi u over 3/6 puta, dok su underi protiv Olympiacosa, Khimkija i Efesa. Danas bi trebalo da utakmica bude nešto rasterećenija i da bude više prostora da on šutne. Prošlo kolo protiv CSKA postigao je 7 poena, ali je zaslužio mnogo više jer mu je nekoliko šuteva izašlo iz obruča na sreću CSKA.
Gledamo nešto slično kao i prošle sezone kada nije mnogo šutirao dok je igrao u Unicaji, a kako je vreme prolazilo postajao je sve bitniji igrač.

Danas ide na Jeremy Evansa koji ima duge ruke ali nije spektakularan defanzivac. Kada pogledamo 5 utakmica koje Dačka igra kod kuće, na 3 utakmice su četvorke najopasnije. Protiv Budućnosti Earl Clark im daje 11, Singleton 18, protiv Bahcesehira im White daje 14. Kada pogledamo generalno sve utakmice Dačke u Evroligi, onda možemo dodati i Randolpha sa 16, Reyesa sa 9, Shengeliju sa 13, Barthela sa 12, Kurbanova sa 13. Primetno je da Evans dozvoljava šuteve za 3 igračima koje čuva i da postoji lošije zalaganje u odbrani sa njegove strane, plus Brooksu fale poeni iz tranzicije i njegova zakucavanja koje je imao u Unicaji i fadeaway šuteve koje zaista lepo pogađa, a nadamo se da će danas biti prostora za to.

Dvoumili smo se oko njega i Kuzminskasa, ali ćemo Brooksu ipak dati prednost jer je na granici niže i igra klasičnu četvorku dok Kuz igra na pozicijama 3 i 4.

Granica postoji samo u jednoj domaćoj kladionici, u drugim je 6.5, a negde ga uopšte nema u ponudi!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here