Advertisement

Danas se sastaju u 17:00 Unics i Mornar iz Bara, a mi biramo igrača domaće ekipe.
Unics je kompletni favorit danas, dok će Mornar ići na sve ili ništa, ali mi smatramo da je vrlo moguće da se ponovi ona utakmica kada je Unics u Baru slavio 74-97.

Naš tip je Pierria Henry 9.5 –. Fantastični plej Unicsa o kome smo pisali u drugom kolu kada smo ga tipovi na over protiv Rytasa na ovoj istoj granici. Tada je išao u over iako je imao 4 poena 4 minuta pre kraja utakmice. Danas ide na Mornar kome je postigao 7 poena u prvom kolu Evrokupa. Zaista specifičan igrač koji se sjajno pokazao na Summer League kada je igrao za Boston. Jednostavno njegova odbrana i pasovi su kalibra za NBA ili Evroligu, ali šut sa distance nikako. Često se odlučuje na pas više i retko kada će probati sa distance da šutne osim ako ima otvoren šut ili vreme za napad ističe. U njegovoj ekipi ima mnogo boljih šutera od njega tako da je njegova solucija pas više skroz razumljiva.

On u teškim i napetim utakmicama preuzima stvar u svoje ruke, prodorima i iznuđivanjem slobodnih bacanja, npr ove sezone protiv Rytasa je postigao pomenutih 10, protiv Lokomotiva u VTB 14, protiv Unicaje 21. Osim tih utakmica, on ide uvek u under.

Značajno je to da je njegova konkurencija Errick McCollum proradio u domaćoj ligi gde je protiv VEF-a uz skoro stoprocentan šut postigao 25 poena za 22 minuta pa verujemo da zbog toga njega danas možemo očekivati dosta na terenu. Henry nije postigao na toj utakmici nijedan poen i igrao je samo 12 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.