Advertisement

Danas se kao prvi meč na programu u Evroligi sastaju Anadolu Efes i Pao.

Naš predlog je Tibor Pleiss 8.5 +. Očekivali smo ga na granici iznad s obzirom da mu je trenutni prosek poena 10.7. Jedini problem u vezi sa njim je minutaža. Ataman ima neobične rotacije, a Pleiss je rekli bismo žrtva takve rotacije. Protiv Gran Canarije je dobio samo 10 minuta, ali je ipak uspeo da ode u over.

Pleiss samo jednom ide u under i to protiv Khimkija kada je postigao 6 poena. Danas ide na Pao koji dobro poznaje i otkada je reformisana Evroliga, tj. pre dve sezone, ide u over protiv Panathinaikosa 2/3 puta. U prvoj utakmici kada je igrao za Galatu postiže 15, u narednoj za Valenciju kod kuće postiže im 13, ali ide u under sa 5 poena u Atini prošle sezone kada je bio maksimalno dekoncentrisan i bivši centar Panate Payne mu je zadavao ogromne probleme.

Generalno kada su u pitanju on, Lasme i Gist, to je igra mačke i miševa, a niko osim Papagiannisa ne može visinski da mu parira, a mi pretpostavljamo da će trener Panate probati na taj način da odbrani reket.

Minutaža mu je zaista diskutabilna, protiv Turk Telekoma za vikend nije igrao, pa se nadamo da će odmor pozitivno uticati na njega danas.

Pao je na 6 utakmica u Evroligi dozvolio čak 5 puta da centar protivničke ekipe ode u over i bude jedan od najefikasnijih na meču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here