Advertisement
MaxBet

Danas se u 18:30 sastaju Anadolu Efes i Baskonia. Efes svakako favorit, ali ni Baskoniju ne treba potcenjivati s obzirom kad pogledamo kakvu su imali prošlu sezonu.

Naš predlog je Vincent Poirier 9.5 +. Centar koji je na kraju prošle sezone izuzetno napredovao, a dobru igru preneo je i u ovu sezonu.

Prosek poena u Evroligi mu je 11.7 što je za skoro 4 poena više nego prošle sezone. Evidentan je napredak u njegovoj igri. Imao je on partije prošle sezone kao i ove, međutim postao je konstantniji što se tiče poena.

Do sada ide u overe 6/9 puta, a u gostima ih hvata 3/5. Undere ima protiv Zalgirisa, Reala i Fenera koji su svakako nezgodne ekipe, a ove sezone je najmanje postizao 7 poena na utakmici pa možemo konstatovati da je uvek tu negde blizu margine.

Da je bio na granici 10.5 možda bismo ga i preskočili, a sa 9.5 to je 5 ubačenih lopti u koš. Poirier šutira podosta ove sezone, nema Beauboisa koji je trošio mnogo lopti, a ostali bekovi igraju zaista nesebično. Ove sezone u proseku ima 8 pokušaja po utakmici, a protiv Bayerna je čak uspeo da šutne 16 puta.

Iako Dunston važi za dobrog igrača u odbrani, on je više bloker, a njegova visina ne može da se poredi sa Poirierom. Takođe većina centara je išla u over protiv Efesa i može se reći da im je ta pozicija ove sezone slaba tačka. Bilo kako bilo, Poirier ima dva overa protiv Dunstona prošle sezone i to sa 16 i 17 poena. Iako Dunston dobija mnogo veću minutažu od Pleissa, pogledaćemo i Poirierov učinak protiv Valencije. Prošle sezone u Evroligi na prvom meču postigao je samo 2 za 8 minuta, ali znamo da je tada bio novajlija i da još nije postizao ovakve rezultate, a na drugom meču je dao Valenciji 10 poena za 20 minuta.

Poirierov over na 9.5 je vrlo moguć, međutim svaki centar može da se susretne sa brzim faulovima, a Poiriera to košta minutaže. Samo jednom kada je igrao ispod 20 minuta je ove sezone uspeo da ode u over. Sve ostale koje je išao u under bile su utakmice kada je igrao ispod 20 minuta. Verujemo da danas neće napraviti takvu grešku, mada i njegov konkurent Ilimane Diop ima i te kako problema sa faulovima, a u stanju je da za nekoliko minuta namesti tri do 4 faula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.