Advertisement

Danas od 15:30 sastaju se Burgos i Andorra u značajnoj utakmici po ekipe za koje nismo verovali da bi se mogle naći na F4 španske ACB lige. Pobednik ovog meča će ići na F4 na Barcelonu, ali pod uslovom da Valencia trijumfuje protiv Gran Canarije (18:30).

Iz razloga što je ovaj meč prvi na programu, neće biti kalkulacija, obe ekipe ići će na pobedu, jer u slučaju da Gran Canaria savlada Valenciju, ovaj meč ne bi bio takmičarski značajan.

Burgos bez Earl Clarka igra ovaj turnir, a njegova zamena je iskusni Pablo Aguilar. Na ovom turniru pokazali su veliku borbenost. U prvom meču savladali su Zaragozu gde su igrali najkontrolisanije u smislu šuta za 3 poena. Više su se fokusirali na sigurnije šuteve za 2 što bi mogli da vidimo i danas zbog važnosti meča. Ne bi trebalo da bude -jurnjave- kao protiv Reala, gde su na primer pobedili, ali je trener taktički forsirao brze poene i kontranapade čemu svedoče i njegove izjave tokom tajmauta koje se snimaju na ovom turniru. Sledi im Gran Canaria i Valencia gde tesno gube od protivnika i sebe stavljaju u situaciju da moraju i danas da pobede.

Andorra je oslabljena neigranjem Muslija i Diagnea što ih čini ranjive pod obručem. Andorra je preko Zaragoze i Reala u prethodna dva kola uspela da trijumfuje i stvori sebi šansu za playoff. Protiv Reala odigrali su veoma čvrstu odbranu gde glavni favorit za osvajanje ACB lige ove sezone nije imao rešenje za njih. Teško je očekivati da ponove takvu partiju.

Iz tog razloga predložili bismo centra Burgosa: Augusto Lima 7.5 +. Ovo nam je najlogičniji predlog u odnosu na ponudu gde je on jedini centar Burgosa ponuđen od strane kladionica. Rivero koji je sasvim solidno odigrao ovaj turnir, nije u ponudi. Augusto Lima je u prvom meču protiv Zaragoze imao najviše pokušaja na koš i to 7. Tada je postigao 13 poena, a sledi 4 protiv Reala gde se jednostavno igralo brzo, a za njega nije bilo prilika. Protiv Gran Canarije postiže 8, a protiv Valencije, tvrde pod košem, postiže 6. Uvek je tu negde blizu današnje margine i danas očekujemo da će Burgos igrati u kontrolisanom tempu i da će iskoristiti svoju prednost u odnosu na Andorru, a to je centarska linija.

Kao primer, Andora je protiv Valencije Tobey-u dozvolila 15 poena i 13 skokova, sledi Gran Canaria gde Burusis završava utakmicu sa 19 poena. Tu je i Tavares gde im postiže 10 poena i hvata 9 skokova.

Ako Burgos bude igrao na centre više nego inače, što je logično s obzirom na slabost Andorre, možemo očekivati Limu preko margine.


Izvor slike: https://www.burgosconecta.es/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here