Advertisement

Danas se u okviru ACB lige u 18:00 sastaju Tenerife i Baskonia. Domaćini se nalaze na 5. mestu u ACB ligi sa učinkom 6-5, dok su gosti drugi sa učinkom od 9-2. Za goste je bilo karakteristično da na strani igraju lošije košarku, međutim kada pogledamo ACB imaju 3 pobede i 2 poraza u gostima. Isti učinak i Tenerife ima kod kuće.

Baskonia je jako loše startovala sezonu u odnosu kakav potencijal ovaj roster ima. Dolaskom Perasovića, mnogo toga se promenilo i oni igraju odlično. Otkada je on došao imaju učinak 6-2, a dva poraza su u gostima protiv Milana i Efesa koji su svakako tesni porazi.

Tenerife se pokazao kao jako nezgodna ekipa koja zna da napravi problema svima kada igraju kod kuće. Ubedljivo su slavili protiv Valencije kod kuće, a imali su dobre partije pobedivši Gran Canariju i Morabanc Andorru koje spadaju u kvalitetne ekipe. Danas za njih neće igrati Thad McFadden, plejmejker, koji prosečno postiže 15 poena po utakmici i beleži 3 asistencije, tako da mi favorita danas prepuštamo Baskoniji.

Naš predlog je Toko Shengelia 14.5 +. Slažemo se da je granica previsoka, međutim, on je u fantastičnoj formi i pokušaćemo to da iskoristimo.

Od dolaska Perasovića, nakon poraza od Budućnosti, on ima 6/8 overa na ovoj granici, a oba undera su mu u Evroligi na utakmicama protiv Milana i Efesa.

Jednostavno na tih osam utakmica nije igrao manje od 25 minuta, ako ne računamo utakmicu protiv Efesa gde je morao da završi utakmicu sa 5 faulova, kada je odigrao samo 19 min.

Za Shengeliju se može reći da je u poslednje vreme u dobroj šuterskoj formi što se tiče šuta za 3 poena, a takođe u poslednje vreme dobija mnogo slobodnih bacanja. Perasović polaže sve nade u Shengeliju i definitivno ga smatra liderom ekipe, a njegova odlična forma se poklapa i sa uspehom Baskonije, tj učinkom od 6-2, gde je na tih 6 pobeda Toko išao svaki put u over, dok na dva poraza ide u under.

Gledajući odbranu Tenerifea kada igraju kod kuće, najslabiji su na poziciji 4 i umeju da dozvole protivničkim krilnim centrima čak i 25 poena što je bio slučaj na utakmici protiv Estudiantesa.

Prošle sezone na dve utakmice protiv Tenerifea, Shengelia je postizao 14 i 25 poena. Dakle jedan za malo over i jedan over gde prosto Abromaitis nije mogao da ga čuva, a poredeći njihove fizikalije, nadamo se da ni danas neće.

Što se tiče celokupne sezone ACB, Toko ima prosek poena 15, na 11 utakmica 6 overa i 5 undera, a od toga dva undera sa 14 poena.

Kada Baskonia igra u gostima ima 3/5 overa. Hronološki: 18,9,18,7,19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here