Advertisement

U okviru BSL, u 15:30 sastaju se Tofas i Anadolu Efes. Utakmica značajna za obe ekipe. Za Tofas da se udalje Efesu na dve pobede, a za Efes da se približi Tofasu.
Uvek je interesantno kada Ataman bira 5 stranaca i prosto nešto slično kao kada Obradović bira startnu petorku. Svakako da to nećemo znati do početka meča.

Naš predlog je Adrien Moerman 11.5 +. Ovaj momak nam je ove sezone bio prvi predlog što se tiče poena igrača, a bio je samo na granici 8.5, mada smo u pripremnom periodu Efesa primetili kako postiže isključivo dvocifreni broj poena. Sada se margina stabilizovala, međutim prosek njegovih poena iznosi 16.4 ove sezone u BSL na 5 utakmica.

Poenta si njim u BSL je što dosta šutira jer mu je konkurencija manja, jer uvek nekoliko stranaca koji igraju u EL, ne igraju u BSL, plus, igra prosečno 36 minuta na tih pet utakmica.

Takođe, Tofas je izuzetno loš u branjenju pozicije 4 i 5, pa tako uz solidnu partiju Moermana gledajući njegovu klasu, on lagano ide u over.

Međutim vrlo je moguća opcija da umesto Moermana, šansu dobije Brock Motum koji je sjajno odigrao protiv Budućnosti i CSKA postigavši 17 i 16 poena. Motum ređe igra BSL i više favorizuje Moermana, međutim konačnu odluku ko će nastupiti, znaćemo tek par minuta pre početka meča.

U svojoj karijeri, dva puta je igrao protiv Tofasa kada je nastupao za Dačku. Tada im je postigao po 19 i 18 poena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here