utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poljska – Slovačka (EURO U21- A grupa)

U drugom meču dana na Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije, od 20:45 sastaju se selekcija domaćina Poljske i selekcija Slovačke, meč se igra na stadionu u Lublinu, a meč se igru u okviru A grupe.

Domaća selekcija prvi put se plasirala još od 1994.godine na završnicu prvenstva Evope za mlade selekcije i to kao domaćin i organizator ovog takmičenja. Selekcija igra u formaciji 4-2-3-1, a ulogu koju u seniorskom timu ima Lewandowski, u ovoj selekciji ima Mariuš Stepinski fudbaler Nanta, koji je za mladu reprezentaciju postigao 8 golova na 15 utakmica. Kovnaci, Lineti i Kaputska bi trebali da budu podrška iz veznog reda tima. Koliki je ofanzivni potencijal ovog tima najbolje pokazuje podatak da su na domaćem terenu postigli najmanje jedan gol na poslednjih 10 mečeva. Za današnji meč selektor domaćih neće moći da računa na Davida Kovnackog (7/3 napad) igrača koji je odlično igrao za Leh ove sezone i postigao 9 pogodaka.

Selektor Maricin Dorna je izjavio: ,, Teško je reći ko je favorit u ovo meču. Ima puno faktora koji mogu da odluče o tome ko će da pobedi. Mi smo ih analizirali i posebno smo podvukli slabosti našeg rivala sa čime su naši igrači upoznati i znaju na koji način bi trebalo da igraju da ih iskoriste“.

Reprezentacija Slovačke se na ovo prvenstvo plasirala prvi put posle 2000-te godine i to tako što je završila ko pobednik grupe 8, sa skorom 6-1-1 i gol razlikom 21:6. Bili su ispred reprezentacija Holandije i Turske. Tim igra u formaciji 4-2-3-1 i forsira sličan stil igre kao i njihov današnji protivnik, posebno se ističu Adam Zrelak strelac 11 golova na 14 mečeva, kao i Laslo Benes iz Menhengladbaha koji će komandovati sredinom terena. Od ostalih bitnih igrača tu su i Milan Škriniar štoper Sampdorije, koji je želja i nekih većih klubova iz Italije, zatim Stanislav Lobotka iz Nordsijlanda koji će uz Benesa pokušati da donese prevagu u veznom redu.

Selektor Pavel Hapal je izjavio pred meč: ,, Pripremljeni smo za pobedu, to je naša prva misao, ali naravno videćemo u kom pravacu će utakmica otići, a ukoliko ne bude bilo dobro, bićemo zadovoljni i sa jednim bodom. Ali sada želimo pobedu.“

Očekuje nas interesantan meč, dve gotovo identične škole fudbala, u obe selekcije postoje igrači za koje se interesuju veliki klubovi i koji su već dokazani i na seniorskom nivou, prednost domaćeg terena ne bi trebalo zanemariti u ovakvom susretu tako da vam mi predlažemo igru na pobedu domaće Poljske koja se plaća kvotom 2,05, za ljubitelje sigrunijih varijanti igru 1X&0-3 gola koja se plaća kvotom 1,75. Takođe zbog oprezne igre koju očekujemo od oba tima zbog velike važnosti ovog susreta, interesantan je i prelaz X-1 koji se plaća kvotom 5,30.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje