petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pomereno finale Kupa, startuje Super Liga Srbije

Finale Kupa Srbije u ragbiju 13 između Crvene zvezde i Dorćol Tigrova odloženo je dogovorom oba kluba za vikend 4. i 5. jula. Umesto finalnog duela, ovog vikenda će startovati Super Liga Srbije i to utakmicom između Zvezde i Radničkog Novi Beograd koja će se igrati u nedelju 21. jula na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (17.30).

Do promene rasporeda došlo je na inicijativu Tigrova koji su posle teškog gostovanja Radničkom iz Niša prošle nedelje u polufinalu Kupa ostali sa velikim brojem povređenih igrača. Crveno-beli, koji brane trofej u Kupu, sportski su prihvatili molbu rivala i posle brze reakcije čelnika Ragbi 13 federacije Srbije, raspored takmičenja u prolećnom delu sezone je promenjen.

  • Zahvalio bih se svima na razumevanju i konstruktivnom dogovoru da odložimo finale tako da obe ekipe mogu da budu u punom sastavu kako bi pružili ljubiteljima ragbija istinski spektakl – rekao je kapiten Tigrova Stefan Nikolić.

Šampion Srbije će tako vikend iskoristiti da otvori domaći šampionat gradskim derbijem protiv neugodnog Radničkog. Tim sa Novog Beograda je pre vanrednog stanja u baražu izbacio upravo Dorćol Tigrove i tako zauzeo poslednje mesto u Super Ligi Srbije za ovu godinu. Ranije je već bilo poznato da će pored Zvezde još Partizan i niški Radnički činiti elitnu diviziju srpskog ragbija 13.

Radnički u duel ulazi posle nedelju dana pauze bez takmičarskih mečeva nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa. Sa druge strane, očekuje se da će Zvezda malo kombinovati sastav posle teške utakmice protiv Partizana prošle nedelje u polufinalu Kupa.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje