četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pomogao Forest Grinu, pa ga angažovao Everton!

Zanimljiva vest nam stiže iz redova Evertona. Ovaj klub je posegao za pojačanjem u stručnom štabu, ne radi se o novom menadžeru ili kondicionom treneru, već o momku koji je analitičar performansi igrača. Njegovo ime je Čarli Rivs.

On analizira učinak svakog igrača pojedinačno nakon utakmice, a zanimljivo je to što je ovaj posao obavljao u niželigašu Forest Grinu, koji je ove sezone izborio plasman u Ligu 2 (četvrti rang takmičenja). Koliko je velika Rivsova zasluga u ovoj promociji, ne znamo, ali je sigurno doprineo uspehu kluba i nije ga Everton angažovao bez razloga.

Ovaj mladi analitičar je došao u Forest Grin u oktobru 2015. godine i primenio metode koje se do tada nisu videle u ovom rangu takmičenja. Posmatra svaki mogući element kod igrača i tima, a nakon utakmice je pisao izveštaj menadžmentu ekipe.

„Neobično je da se za ovaj nivo takmičenja radi ovakva analiza“, započinje Rivs.

„Postoje klubovi u Premijer ligi koji ne rade na ovakav način. Većina klubova u nižim ligama engleske pogleda samo video snimke protivnika, neku osnovnu statistiku im predstave i to je sve, a mi u Forest Grinu smo bili na znatno višem nivou“.

„Nadam se da ću u Evertonu doprineti značajno u radu kluba, na boljitak rezultata i ukazati na moć analiziranih podataka u fudbalu“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje