utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ponovo Laporta!

Dugo očekivani izbori u Barseloni su nakon nekoliko odlaganja (usled pandemije) napokon održani u nedelju, nakon kojih je odlučeno da novo-stari predsednik španskog giganta bude – Đoan Laporta.

Laporta je sa skoro 55% procenata glasova (oko 111.000 članova kluba je imalo pravo glasa) pobedio svoje konkurente u vidu – Viktora Fronta i Tonija Freišu. Stoga, Laporta će na mestu predsednika Barselone „zameniti“ – Đozepa Mariju Bartomeua koji je podneo ostavku u oktobru prošle godine.

Laporta je tako dobio priliku za svoj drugi mandat, jer je predhodno sedeo u fotelji Barselone u periodu od 2003. do 2010. godine, kada je klub beležio zaista dobre rezultate – četiri titule prvaka Španije, kao i dva trofeja u Ligi Šampiona.

Tokom predizborne kampanje, glavni adut imao je u tvrdnji da će njegovim izborom za predednika „legenda“ kluba – Lionel Mesi zasigurno ostati na Nou Kampu, sa kojim je u sjajnim odnosima.

Svakako, veliki „ispit“ za Laportu koji mora da odluči dosta stvari, kako na terenu, tako i van njega, jer Barselonu tokom leta očekuje „rekonstrukcija“ tima (pre svega sudbina Lionela Mesija), da li Roland Kuman ostaje trener ili će se tražiti novi stručnjak, kao i rešavanje velikih finansijskih problema, jer je klub u „minusu“ oko 1.3 miljarde eura.

Prethodna vest
Sledeća vest

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje