četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poraz crno-belih u hali kraj Morave

Na gostovanju u Čačku, Partizan NIS je izgubio od Borca rezultatom 75:71 (19:15, 19:18, 22:17, 15:21) u okviru 14. kola ABA j.t.d. lige.

Crno-beli nisu uspeli da slave na gostovanju u Čačku. Od početka susreta, domaći tim je bio u blagoj prednosti koja je tokom druge deonice bila i dvocifrena. Ipak, Partizan NIS je sa osam uzastopnih poena uspeo da priđe na -2, ali su košarkaši Borca uspeli da do odlaska na petnaestominutnu pauzu uvećaju prednost na 38:33.

U trećoj četvrtini, crno-beli prilaze na -1, ali Borac odbija i ovaj nalet Partizana i vraća dvocifrenu prednost (60:50) na isteku treće deonice. Poslednji period, crno-beli otvaraju serijom 10:0 i time utakmica ulazi u neizvesnu završnicu. Tri minuta pre kraja susreta, Partizan NIS dolazi do vođstva, ali je domaći tim brzo pronašao odgovor i na kraju, nakon neizvesne završnice meča, stigao do konačnih 75:71.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih Saša Filipovski je izjavio:

„Čestitam Borcu na više nego zasluženoj pobedi. Praktično su vodili od početka do kraja. U napadu su nas raširili, pogađali, igrali su dobru košarku. Na drugoj strani, u odbrani su dosta puštali neke naše igrače, koji nisu pogađali. Izgubili smo i Jaramaza, nadam se da nije teška povreda. Na kraju, normalno da nisam zadovoljan ni igrom ni napadom, iako smo radili, ali taj rad se nije video. Danas je u napadu bili premalo organizacije, premalo pametnih dodavanja i strpljenja, a na drugoj strani u odbrani smo bili loši prilikom vraćanja i pomaganja sa prvog dodavanja”, rekao je Filipovski.

Tornton, Smit 2, Đoković 12, Miletić 9, Gavrilović 6, Kočović 17, Nerandžić, Karapandžić, Novaković 6, Džouns 5, Todorović 14, Čarapić

Partizan NIS

Mika 7, Miler-Mekintajer 9, Zagorac 5, Pejdž 11, Dangubić 13, Jaramaz 6, Veličković, Perkins, Janković 6, Tomas 10, Trifunović, Mozli 4


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje