utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poraz u Trentu: Poslednje kolo odlučuje o plasmanu u četvrtfinale Evrokupa

Partizan NIS će plasman u četvrtfinale 7Days Evrokupa tražiti u poslednjem, 6. kolu Top 16 faze. Nakon petog kola i večerašnjeg poraza u Trentu, crno-belima će naredne srede trebati pobeda protiv Metropolitansa u Ljubljani, uz trijumf Lokomotive Kubanj protiv Trenta. Osim toga, zbir ovih pobeda mora doneti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva)

U večerašnjem meču protiv Trenta, crno-beli su ponovo bili oslabljeni neigranjem Mike, Mozlija i kapitena Veličkovića, dok su Zagorac i Pejdž stisli zube i uprkos bolovima izašli na teren. U prvom polovremenu, crno-beli su uprkos skraćenoj rotaciji pokazali da su spremni na agresivnu igru domaćeg tima, a samo zahvaljujući nedostatku koncentracije u napadu, prednost Partizana NIS je posle 10 minuta iznosila svega 4 poena. U drugoj četvrtini, crno-beli tokom prvih 5 i po minuta ovog perioda nisu uspeli da postignu koš, ali su neefikasnost u napadu, koliko-toliko kompenzovali igrom u odbrani, te je nakon 20 minuta igre, Trento imao minimalnih 29:28.

U trećoj deonici, crno-beli i dalje nisu uspevali da pronađu odgovor na agresivnu igru domaćeg tima, dok je na drugoj strani, trento uspevao da takvu situaciju materijalizuje u napadu. Na isteku 30. minuta, bilo je +18 za italijanski tim koji je u poslednjoj deonici uspeo da održi dvocifrenu prednost za konačnih 69:54.

Nakon utakmice, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je na konferenciji za medije izjavio:

„Čestitam Trentu na zasluženoj pobedi. Imali smo snage za samo 20 minuta, zbog toga što su bili suviše agresivni i atletski previše jaki za nas danas. Imali smo večeras problema sa izgubljenim loptama zbog njihove čvrstine u igri i to je razlog zbog kojeg nismo uspeli da organizujemo našu igru. Još jednom čestitam Trentu“, rekao je Filipovski.

Martin 8, Jovanović, Paskolo, Konti, Braun 13, Foraj 3, Sanders 10, Mezanote, Morgan 6, Vilijams 16, Ladurner 4, Mej 9

Partizan NIS

Zagorac 2, Pejdž 5, Dangubić 8, Stefanović, Jarmaz 7, Perkins 5, Jovanović, Janković 7, Radovanović, Tomas 17, Trifunović 3


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje