četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Portugal – Srbija (Euro U21) najava i prognoza meča!

Od 18 časova na programu je prvi meč grupe B na Evropskom prvenstvu za mlade selekcije, a sastaju se Portugal i Srbija, meč se igra na stadionu Zdzisław Krzyszkowiak Stadium, u gradu Bydgoszcz.

Selekcija Portugala nije do sada osvajala ovo takmičenje, dva puta je bila druga (1994. i 2015.). Na ovogodišnje prvenstvo plasirali su se bez poraza, sa 8 pobede i dva nerešena meča, iz grupe sa Grčkom, Mađaraskom, Albanijom, Izraelom i Lihtenštajnom, uz gol razliku 34:5. Na čak 7 mečeva nisu prilimili gol. Selekcija je sastavljena od igrača koji su dokazani i u seniorskom fudbalu, ali se mora reći da će selekciji biti oslabljena neigranjem nekoliko igrača koji su pozvani u A tim za Kup Konfederacija i to su napadači Bernardo Silva (14/6) novo pojačanje Mančester Sitija i Andre Silva (3 meča/4 gola) novo pojačanje Milana, takođe napadač Sportinga Gelson Martines (5/2) je se A selekcijom.

Što se tiče igrača koji su tu Bruno Varela, golman Setubala će najverovatnije biti startna jedinica. U defanzivi je odlični igrač Valensije Kanselo koji igrati uz desnu aut liniju, već je debitovao i za seniorski tim. Tu je i fubaler Belenenseša, Edgar Ie inače izdanak čuvene ,,La Mesie“ Barselonine fudbalske akademijie, nastupao je za B tim Barselone. Centralne pozicije rezervisane su za novog igrača Viljareala, Rubena Semeda koji je moderan štoper, odličan u skoku i izuzetno brz i pokretan za svoju visinu. Tobias Figueiredo, štoper Sportinga na pozajmici u Nacionalu bi trebalo da zazume drugu štopersku poziciju. U veznom redu glavnu reč vodi ,,vunderkind“ i igrač Bajern Minhena, Renato Sančez, a tu je i odlični Bruno Fernandeš kapiten ovog tima i član Sampdorije, koji je za mladu selekciju postigao 6 golova na 15 mečeva. U ofanzivnom delu tima su i Bruma, novi napadač Lajpciga koji je imao odličnu sezonu u Galatasaraju, kao i Ruben Neves, nova mlada zvezda Porta. I pored izostanka tri važna napadača, selektor Portugala može da računa na još nekoliko odličnih igrača, Paciencu (16/4) iz Rio Avea, Guedeša iz PSŽ-a (6/3) Hortu iz Brage (18/4). Selekcija Portugala nastupa u formaciji 4-4-2.

Selekcija Srbije redovan je učesniki završnica šampionata za mlade selekcije, a ova generacija fudbalera je osvajala prvenstvo Evrope do 19 godina i bila Svetski prvak u generaciji do 20 godina. Na takmičenje se plasirala na šampionat posle pobede u baražu nade selekcijom Norveške 2:1 u ukupnom zbiru, a inače je u grupi sa Italijom, Slovenijom,R.Irskom, Litvanijom i Andorom zauzela drugo mesto sa skorom 7-2-1 i gol razlikom 27:8. Problem za selekciju može biti izostanak Sergeja Milinkovića-Savića koji je standardani ofanzivni vezni igrač ove selekcije i Lacija, koji mu je zabranio učešće na ovom takmičenju. Ostatak tim dugo godina igra zajedno, golman Vanja Milinković-Savić, novo pojačanje Torina je neprikosnoven na golu, dok će u odbrani bekovski par činiti Antonov iz Grashopersa i Gajić fudbaler Bordoa, koji je imao dobru sezonu i u svom klubu. Na štoperskim pozicijama su Veljković iz Verdera i Vukašin Jovanović igrač Zenita. Marko Grujić igrač Liverpula jedan je od igrača od kojeg se očekuje puno na ovom takmičenju, a mirnoću veznom redu trebalo bi da donese fudbaler Valensije, Nemanja Maksimović. Mijat Gaćinović igrač Frankufurta i Andrija Živković iz Benfike zaduženi su za nameštanje i postizanje golova, a napadač Partizana i najbolji strelac Super lige Srbije, Uroš Đurđević za nastavak serije golova. Potencijalna izenađenja sa klupe bi mogli da budu Nemanja Radonjić i Srđan Plavšić koji bi brzinom i lucidinim potezima mogli da donesu dosta u ofanzivi tima.

Očekuje nas utakmica od izuzetne važnosti za obe selekcije, poraz gotovo sigurno smanjuje šanse za plasman u polufinale, dok pobeda donosi velika tri boda i nastavak borbe sa Špancima. Očekujemo opreznu igru u prvom poluvremenu, dok bi u nastavku timovi mogli da zaigraju ofanzivnije.

PREDLOG : X prvo poluvreme (kvota 2,05)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje