četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Poslednje kolo kvalifikacija, GRUPE D, G i I! (Svetsko prvenstvo Rusija 2018)

Ovog ponedeljaka na programu su mečevi poslednjeg kola kvalifikacija u tri grupe, to su grupe D, G i I, a nekoliko zaista interesantnih mečeva očekuje nas ove večeri u sve tri grupe.


GRUPA D

-Jako interesantno poslednje kolo u grupi D, gde se i dalje vodi borba kako za prvo mesto koje vodi direktno na Svetsko prvenstvo, tako i za drugu poziciju koja vodi u baraž. Reprezentacija Srbije nalazi se u najboljoj poziciji za direktan plasman na Svetsko prvenstvo jer na svom terenu dočekuje petoplasiranu Gruziju, u prvom meču ovih selekcija odigranom u Tbilisiju, bilo je 1:3 za Srbiju uz odličnu partiju Dušana Tadića. Srbija ne zna za poraz na domaćem terenu u poslednje dve godine, dok ekipa Gruzije ima samo jednu pobedu u poslednjih 14 gostovanja, uz 5 remija i 8 poraza. Naš predlog za klađanje na ovaj meč je D2-4 gola (domaćin postiže od 2 do 4 gola, kvota 1,50)

-Derbi meč poslednje runde u grupi igraju selekcije sa Ostrva, Vels dočekuje Republiku Irsku, a to će biti direktan duel za drugo mesto koje vodi u baraž, trenutno u boljoj situaciji selekcija Velsa, koja ima bod više od današnjeg protivnika i kojoj i remi odgovara da ostane na ovoj poziciji, sa druge strane oba tima se nadaju još jednom kiksu Srbije, iako je ipak realnija borba za drugo mesto. U prethodna dva međusobna meča odigrana u Velsu, oba su završena nerešeno. Vels će i u ovom meču biti bez prve zvezde tima Gereta Bejla, a nema ni defanzivca Sanderlenda, Adama Metjuza.  Republika Irska bez defanzivaca MekSejna i Kolmana, veznog igrača Gibsona i napadača Dojla i Voltersa. Naš predlog za klađenje je X pp (nerešeno na poluvremenu) kvota 1,90.

-Možda i najmanje interesantan meč koji će biti revijalnog karaktera, odigraće Moldavija i Austrija, u prvom meču odigranom u Beču, slavila je Austrija 2:0, a do sada su odigrali 5 mečeva (4 pobede Austrije uz 1 pobedu Moldavije). Nikada nije bilo više od tri gola, a 4 od 5 puta bilo je 0-2. Austrija i na ovom meču bez puno standardnih igrača, ali sa velikim samopouzdanjem posle pobede protiv proplasirane Srbije, Moldavija kao i tokom celih kvalifikacija nema šta da izgubi i igraće kao i svaki drugi meč. Naš predlog za klađenje: 0-2 gola (kvota 1,80)


GRUPA G

Grupa u kojoj je sve rešeno pred poslednje kolo i gde će sve utakmice imati manje više revijalni karakter i borbu za prestiž.

-U Elbasanu će domaća Albanija dočekati drugoplasiranu Italiju, koja nema šanse da bude najbolja drugoplasirana selecija, tako da će selektor Italije moći da isproba neke taktičke varijante i još neke igrače, iako se u javnosti očekuje slavlje jer su u prošlom meču remizirali na domaćem terenu sa Makedonijom 1:1. Domaća Albanija sa dosta motiva da se dokaže protiv renomiranog gosta i da im se još približi na tabeli i kao treće plasirana završi kvalifikacije. Naš predlog za klađenje: 2> (pada više golova u drugom poluvremenu) (kvota 2,05)

Makedonija u Skoplju dočekuje poslednjeplasirani Lihtenštajn koji je tokom ovih kvalifikacija zabeležio svih 9 poraza uz gol razliku 1:35. Makedonija osokoljena posle nerešenog rezultata sa Italijom na gostovanju 1:1, pokušaće da završi kvalifikacije u stilu sa još jednom pobedom. Do sada su ovi timovi odigrali 6 međusobnih mečeva, 5 je pobedila Makedonija uz jedan remi. Na 4 od 6 mečeva Makedonija je postigla tri ili više gola. Naš predlog za klađenje: D3+ (domaćin daje 3 i više gola) (kvota 1,75)

Španci pečatiraju ove kvalifikacije u gostima protiv selecije Izraela koji su u prvom meču pobedili na svom terenu 4:1. U prošlom kolu pre par dana, slavlje Španije protiv Albanije 3:0. Što se tiče Izraela oni su se odigrali za sebe standardne kvalifikacije i završiće na trećem ili četvrtom mestu. Do sada su ove selekcije odigrale 5 međusobnih mečeva (4 pobede Španije i 1 remi), tri pobed Španci su ostvarili uz 2 do 3 gola na meču, a mi smo mišljenja da će i ovog puta biti isti scenario iako Španija nema velikog motiva osim prestiža na ovom meču. PREDLOG za klađenje: 2&2-3 gola (kvota 2,75)


GRUPA I

Kao što su igrali i na Evropskom prvenstvu, Islanđani su nastavili i tokom ovih kvalifikacija i uz kiks Hrvatske na domaćem terenu protiv Finske, Island će u meču poslednjeg kola ukoliko slavi protiv poslednjeplasirane Autonomne srpske pokrajine Kosova, overiti sebi direktan plasman na SP. Što se tiče drugog mesta, tu će borbu voditi u direktnom duelu selekcije Ukrajene i Hrvatske, dok će Finska i Turska odigrati meč revijalnog karaktera.

-Island je bio tek četvrti favorit ove grupe ali je sada, kolo pre kraja na prvom mestu sa skorom 6-1-2 i gol razlikom 14:7. U poslednjem kolu dočekuju Autonomnu srpsku pokrajinu Kosovo, koje je do sada poraženo 8 puta uz 1 remi sa Finskom, i gol razlikom 3:22. Island na domaćem terenu u poslednjih 14 mečeva ima skor 10-3-1. Sve osim pobede domaćina i tradicionalnog slavjla sa navijačima, biće neviđena senzacija. PREDLOG za klađenje: 1&2-4 (kvota 1,70)

-Posle odličnog rezultata na gostovanju protiv Hrvatske, Finska dočekuje indisponiranu Tursku na svom terenu, koja je poražena u Istanbulu od Islanda 0:3 i tako izgubila sve šanse makar za plasman u baraž. Finska na domaćem terenu igra jako tvrde mečeve, na 14 od 16 mečeva raspon golova kretao se 0-2, a na svih 16 mečeva nijednom nije bilo više od tri gola. Što se tiče Turske oni su opet razočarali svoje navijače tako da će ovu utakmicu samo odrađivati i pokušati da se pripreme psihički za novi ciklus kvalifikacija. Predlog za klađenje: 0-2 gola (kvota 1,55)

-Svakako možda i najinteresantniji i najneizvesniji meč igraće se u Ukrajni, gde selekcija domaćina dočekuje Hrvatsku koja je posle dužeg vremena u opasnosti od propuštanja jednog velikog takmičenja. U prošlom kolu Hrvatska je neprijatno iznenadila svoje navijače samo remijem 1:1 protiv Finske i tako gotovo sigurno prepustila prvo mesto Islandu, koji im sada beži dva boda, a ima i najlakši posao u zadnjem kolu. Što se tiče ovog meča, bod ili pobeda ostavlja Hrvatsku na drugom mestu, dok pobeda Ukrajne, vodi ovu selekciju u baraž za odlazak na SP. U međuvremenu Hrvatska je promenila i selektora, Ante Čačića zamenio je Zlatko Dalić, a za meč protiv Ukrajne neće moći da računa na Ćorluku i Strinića u defanzivi, Kovačića i Brozovića u veznom redu, te Kalinića i Pjace u napadu. Ukrajna bez Fedetskog i Butka u defanzivi, i napadača Kravetsa i Seleznjova. PREDLOG za klađenje: X pp (nerešeno u prvom poluvremenu) (kvota 1,95)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje