sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Potencijalne „zvezde“ letnjeg prelaznog roka

Letnji prelazni rok je idealno vreme za sve klubove da formiraju što kvalitetniji igrački kadar za narednu sezonu, te bukvalno u tom periodu imamo na hiljade transfera širom sveta…Nema dileme da nas i ovoga leta očekuje velika „bura na transfer pijaci“ i mnoštvo zanimljivih stvari, a mi Vam predstavljamo potencijalne „zvezde“ predstojećeg transfer perioda, odnosno vrhunskih fudbalera koji bi vrlo lako od naredne sezone mogli da nastupaju u dresovima drugih klubova…

LAUTARO MARTINEZ

Talentovani argentinski golgeter je već duže vreme „na meti“ španskog velikana, Barselone. Ipak, izvršni direktor Intera – Bepe Marota nedavno je izvajio da italijanski klub nema nameru da prodaje svoje ponajbolje fudbalere, čime je nagovestio da bi 22-godišnji napadač mogao da ostane u Milanu i naredne sezone. Videćemo koliko će uprava Barselone biti uporna u svojoj nameri da u svoje redove dovede reprezentativca Argentine, za kojeg su navodno spremni da ponude dvojicu igrača od ponuđenih – Artura Vidala, Žuniora Firpa, Ivana Rakitića kao i dodatnih 70 miliona eura.

AŠRAF HAKIMI

Perspektivni desni bek je predhodne dve sezone proveo na pozajmicu u Borusiji Dortmund, gde je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe. Marokanac je pod ugovor sa Real Madridom, ali u španskom klubu neprikosnoven na mestu uz desnu aut-liniju je, – Dani Karvahal, stoga Hakimi ne bi imao minutažu koliku on očekuje. Brojni mediji su preneli informaciju da je milanski Inter spreman da realizuje transfer 21-godišnjeg defanzivca za sumu između 40-45 miliona eura. Navodno, pregovori su u odmakloj fazi, a Hakimi bi trebao sjajno da se uklopi u formaciju 3-5-2 koju forsira trener ekipe – Antonio Konte, gde bi upravo ofanzivni kvaliteti koje poseduje Marokanac došli do izražaja.

KEVIN DE BRUJNE

Nema dileme da je reprezentativac Belgije jedan od najkompletnijih i najboljih vezista na svetu u ovom trenutku. Praktično, igra Mančester Sitija bez njega je „nezamisliva“, a njegov ostanak u engleskom klubu zavisi od odluke UEFE da li će popularni „Građani“ u naredne dve sezone i definitivno biti „izbačeni“ iz Lige Šampiona. Dok se čeka konačna odluka, sam De Brujne je izjavio da ima nameru da napusti klub, ukoliko ostanu bez nastupa u elitnom takmičenju. Videćemo na kraju šta će se na kraju dogoditi, ali bez dvojbe Belgijanac bi bio „kapitalno“ pojačanja za svaki klub u Evropi, ako odluči da promeni sredinu tokom leta.

HAMES RODRIGEZ

Na „listi“ se nalazi još jedan fudbaler madridskog Reala – Hames Rodrigez. Kolumbijac „ne uživa“ poverenje kod trenera – Zinedina Zidana, te je naredno leto pravo vreme da ofanzivni vezista napusti klub, koji bi i njegovim transferom i trebao dobro da zaradi. Njegova karijea je „u padu“, a priliku da se vrati u formu koja ga je nekada krasila navodno mu nude ekipe – Atletiko Madrida i Napolija pre svih, koji bi ga rado videli u svojim redovima.

FILIPE KUTINJO

Karijera reprezentativca Brazila je u „sunovratu“. Tokom leta 2018. stigao je u Barselonu u kojoj se nije dobro snašao, te je ovu sezonu proveo na pozajmicu u minhenskom Bajernu koji nema nameru da otkupi njegov ugovor. Očekuje ga povratak u Španiju, ali njegov ostanak u klubu je pod velikim znakom pitanja, jer je veoma izvesno da Barselona naredne sezone imenu novog trenera, koji bi trebao da odluči da li će u timu biti mesta za Kutinja. Za usluge 28-godišnjeg kreativnog vezista zainteresovani su novi vlasnici Njukasla, koji bi eventualnim dovođenjem Brazilca pokazali da imaju veoma visoke ambicije. Spominje se i Totenhem kao moguća destinacija, ali svi znamo koliko je vlasnik kluba – Danijel Levi „škrt“ kada je novac u pitanju.

KALIDU KULIBALI

Senegalac već nekoliko sezona važi za jednog od ponajboljih štopera na Starom kontinentu. Brojni klubovi poput – Mančester Junajted, Mančester Sitija, Liverpula, Paris Sen Žermena pretenduju kao kandidati za njegov potpis, a predstojeći transfer period je možda i idelan period da vlasnik Napolija – Aurelio De Laurentis konačno „popusti“ i pristane da „proda“ reprezentativa Senegala. Kulibali je već ušao u 30. godinu života, te je njegova tržišna vrednost u ovom trenutku i na maksimumu, te je odlazak iz Napulja ovog leta sasvim realan.

NGOLO KANTE

Omaleni reprezentativac Francuske se tokom poslednjih nekoliko sezona etablirao kao jedan od najboljih defanzivih veznih igrača na svetu. Stoga, iznenađuju informacije koje dolaze sa Ostrva, da bi Čelzi ovoga leta i pristigao da se odrekne usluga 29-godišnjeg fudbalera. Navodno, klub ima nameru da „podmladi“ sastav, a takođe bi njegovom eventualnom prodajom zaradili ozbiljnu svotu novca. Za sada nema naznaka, gde bi Kante mogao da ode ukoliko napusti London, ali kao najrealnija destinacija izdvaja se – Paris Sen Žermen.

DŽEJDON SANČO

20-godišnji engleski internacionalac iza sebe imaju sjajnu sezonu u Borusiji Dortmund, gde je sa 17 datih golova bio treći strelac Bundeslige, ali i drugi asistent u nemačkom prvenstvu (16). Očekuje se njegov povratak u domovinu, gde se Mančester Junajted izdvaja kao favorit za njegov potpis (koji je dugi niz godina bez kvalitetnog desnog krila), ali i Liverpul, te Čelzi bi veoma rado videli jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope u svojim redovima.

PJER-EMERIK OBAMEJANG

Gabonac se ovog leta nalazi pred velikom odlukom – da li potpisati novi ugovor sa Arsenalom, ili sreću potražiti u nekom drugom klubu. Za sjajnog golgetera je ovo možda i poslednja prilika za novi, veliki transfer, jer ima već 31. godinu. Obamejang je istakao da želi da se bori za trofeje, a trenutni sastav Arsenala nije dovoljno kvalitetan da bude „takmac“ u Premijer ligi, dok će naredne sezone izostati i nastupi u Ligi Šampiona. Jedini način da londonski klub zadrži Obamejanga u svom timu, jeste taj da mu ponudi izuzetno pozamašnu svotu novca, koju ne bi dobio u nekom drugom klubu. Ipak, leto je pred nama i ostaje nam da vidimo u dresu čije ekipe ćemo brzonogog fudbalera gledati naredne sezone.

POL POGBA

Već dugo vremena traje „klackalica“ na relaciji, Mančester Junajted – Pol Pogba. U jednom trenutku Francuz je „na pragu“ odlaska iz kluba, dok u drugom očekuje se da bude „okosnica“ tima i u narednoj sezoni. Njemu ugovor ističe narednog leta, ali klub ima opciju da automatski nastavi saradnju za još 12 meseci. Postoje opcije da se vrati u Juventus, a poznato je da madridski Real motri na njega već duže vreme, ali trenutno je bliži ostanku među „Crvenim Đavolima“, gde bi naredne sezone na sredini terena „u paru“ sa, Brunom Fernadešom trebao da predstavlja dominantnu „silu“ u igri ovog kluba.

KAI HAVERC

21-godišnji Haverc je ove sezone briljirao u dresu Bajer Leverkuzena, te je bio jedan od ponajboljih pojedinaca u Bundesligi. Talentovani fudbaler koji može da odigra na nekoliko pozicija u fazi napada, je pre svega „želja“ – Bajern Minhena i Čelzija. Kako popularni „Farmaceuti“ su ostali bez plasmana u Ligu Šampiona, vrlo verovatno će morati da se „oproste“ od svoje glavne „zvezde“, ali bi sa druge strane finansijski veoma dobro prošli.

MEMFIS DEPAJ

Usled pandemija koronavirusa, sezone 2019/2020 je okončana u francuskom šampionatu „Ligue 1“. Jedan od klubova koji su najviše „pogođeni“ ovakvom odlukom jeste – Lion koji je tako ostao bez evropskog učešća naredne sezone i samim tim i bez dosta novca. Stoga, biće prinuđeni da „prodaju“ neke prvotimce od kojih je najzvučnije ime – Memfisa Depaja za koga je zainteresovano dosta klubova, dok i sam fudbaler nastoji da pre svega realizuje transfer u tim koji će nastupati u Ligi Šampiona.

Pored spomenutih fudbalera neizvesne su „sudbine“ i drugih asova poput – Sergej Milinković- Savića, Nikolo Zaniola, Usmana Dembelea, Doni van de Beka, Liroja Sanea i brojnih drugih…

Takođe imamo i nekoliko potvrđenih transfera: Hakim Zijeh i Timo Verner dolaze u Čelzi, Artur je iz Barselone prešao u Juventus, dok je u suprotnom smeru otišao Miralem Pjanić, Aleksandar Nubel prelazi u Bajern Minhen…

Prema svemu, očekuje nas izuzetno zanimljiv letnjih prelazni rok, a mi ćemo nastojati da ispratimo sva dešavanja koja će se desiti tokom transfer perioda…

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje