sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poveo pa stao, Lajović bez polufinala u Hamburgu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Hamburgu i tako se pridruži Laslu Đereu i Filipu Krajinoviću koji su već u polufinalu. Na Lajovićevom putu se isprečio Španac Pablo Karenjo Busta koji je slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:3.

Još jedna u nizu propuštenih prilika Lajovića za dobar rezultat na veoma jakom turniru kakav je ovaj u Hamburgu. Imao je Lajović sve u svojim rukama, vođstvo od 4:0 uz servis za 5:0, ali ni to nije bilo dovoljno. Pri rezultatu 4:0 za Lajovića Busta je došao do brejka i tu su se stvari promenile. Španac je preuzeo konce igre I počeo da diktira tempo. Ubrzo se vratio na 4:4 i bilo je jasno da je Lajović u problemu. Prvi set je otišao u taj brejk, I u njemu je Lajović prvi stigao do mini brejka, no ni to nije bilo dovoljno. Na kraju, Busta osvaja taj brejk rezultatom 7:4.

U drugom setu Busta ponovo dominira. Ključni detalj bio je sedmi gem kada Lajović ne koristi tri brejk lopte, a u sledećem gemu biva kažnjen za to.

Busta će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz duela Per/Delbonis, dok drugi polufinalni par čine Đere/Krajinović.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje