petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Požarevac Pastuvi – Predstavljanje pred početak sezone – SK PLS 2021

Ekipa Požarevac Pastuvi dobila je priliku da pokaže ove sezone svoje mogućnosti u Sport Klub Prvoj ligi Srbije. Ekipa Pastuva prošlu takmičarsku sezonu završila je u Wild Card rundi 7 na 7 touch Druge lige Srbije, dok je poslednju tackle sezonu 2019. završila na 4. mestu Druge lige Srbije tj. u polufinalu kada su ih savladali kasnije osvajači tog takmičenja Banat Bullsi.

Usled pomalo iznenadnog ulaska u SK PLS 2021 Pastuvi su nešto kasnije počeli sa pripremama za sezonu, međutim generalni direktor Pastuva Nebojša Kartalija optimističan je pred start sezone: „Trenirali smo u balonu i pomoćnom terenu SC Požarevac, odigrali smo 2 trening meča protiv Banat Bullsa i beogradskih Gladijatora. Pošto smo malo neočekivano upali u sve ovo nismo odradili pripreme kako bismo želeli i malo kasnimo sa nekim stvarima, ali imaćemo vremena da ispravimo sve kroz sezonu.

Ekipa nam je miks starijih i mlađih igrača i pre svega očekujemo da pokažemo da organizaciono i kao ekipa pripadamo Prvoj ligi Srbije”, rekao je Kartalija.

Stručni štab Požarevac Pastuva čine glavni trener i trener ofanzivne linije Dragan Filipović, ofanzivni koordinator i trener kvoterbekova Dragoljub Gunić, defanzivni koordinator i trener lajnbekera Aleksandar Pavlović, trener trkača i hvatača Rejmond Bredli, trener lajnbekera Marko Pavlović, trener lajnbekera i defanzivni bekova Miloš Marjanović, trener defanzivnih bekova Slobodan Dragojević i trener defanzivne linije Vladeta Vuković.

Igrački kadar ekipe Požarevac Pastuvi predvode dva inostrana igrača sa velikim iskustvom Šakez Strikland (Shaquez Strickland) i Rejmond Bredli (Raymond Bradley). Strikland je posle ASA Miami College tima igrao u meksičkoj ligi, u požarevačkoj ekipi igraće na poziciji QB. Bredli je pohađao Iowa State univerzitet, a između ostalog ima trogodišnje iskustvo u Brazilu, a u Evropi je igrao u Danskoj za Odense Badgers. Njegova prirodna pozicija je RB.

Osim inostranih pojačanja, Požarevac je doveo i nekoliko momaka iz Srbije. Tim su pojačali Bojan Stefanović (QB – Imperatori Niš), iskusni Aleksandar Janićijević (WR/DB), Miloš Janković (RB) i Nemanja Mitrović (DL/LB) koji su igrali za Bor Golden Bears i Jagodinu Black Hornets. U tim su se vratili bivši igrači i da igraju ili da pomažu kao treneri, a po rečima Kartalije timu je priključeno desetak mladih igrača iz juniorskog tima.

Pun roster – Požarevac Pastuvi 2021:
IME I PREZIME BROJ
Antić Veljko 17
Bradley Raymond 4
Cvetković Ilija 25
Dimitrijević Goran 5
Đorđević Dalibor 43
Đorđić Srđan 33
Dubaić Predrag 92
Filipović Dragan 56
Grujić Aleksa 12
Janićijević Aleksandar 82
Janković Miloš 55
Jovančić Miloš 72
Jovanović Jovan 70
Justinović Dejan 80
Kartalija Nebojša 74
Marković Aleksandar 40
Marković Đorđe 11
Marković Milan 64
Matić Danilo 36
Milenković David 90
Mitrović Nemanja 91
Pavlović Stefan 71
Petrović Bojan 83
Petrović Saša 2
Rajić Janko 41
Samac Dušan 63
Savić Ivan 87
Stefanović Bojan 9
Stepanović Nikola 85
Stevanović Filip 61
Stojiljković Darko 45
Stojimirović Milos 14
Stokić  Bojan 77
Strickland Shaquez 1
Tadić Dušan 52
Vitorović Željko 69
Vujić Strahinja 50
Vuković Vladeta 7
Zdravković Ivan 29
Koprivica Marko 45
Rupar Miloš 90

Klub je izrazio i zahvalnost Gradu Požarevcu na podršci kada je reč o budžetu i uslovima uslova za treninge i utakmice. Posebnu zahvalost imaju i prema našim sponzorima i prijateljima kluba.

U prvom kolu Požarevac očekuje veoma težak posao. Novajlija u ligi dočekuje aktuelnog branioca titule Kragujevac Wild Boars na Gradskom stadionu u nedelju 18. aprila u 14 časova. Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije meč će se odigrati bez prisustva publike.


Izvor: http://www.saaf.rs/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje