utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poznat je i novi šampion Rusije!

Tri kola pre kraja sezone, Premijer Liga Rusije dobila je novog šampiona.

Zenit iz Sankt Peterburga je remijem na gostovanju Ahmatu (1:1) stavio tačku na celu kampanju pošto sada imaju 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Lokomotivu koja je ove subote poražena od tulskog Arsenala.

Tako je ekipa iz “Severne prestonice“ na svoj konto dodala i šestu titulu, petu od raspada SSSR-a, nakon što su to prethodno uspeli da učine 1984-e, 2007-e, 2010-e, 2012-e i 2015-e godine.

“Plavo-beli“ su do sada uspeli da zabeleže čak 18 pobeda, 4 remija i 5 poraza te ostvare gol razliku od 50:26, zbog čega u ovom trenutku imaju 58 osvojenih bodova.

Najbolji strelac u dosadašnjem toku sezone je Serdar Azmun sa 12 pogodaka, iako je on u ovu ekipu stigao tek u zimskom prelaznom roku. Pored njega veoma efikasni su bili i Artjom Dzjuba sa 8 te Sebastijan Driusi sa 7 pogodaka.

Zanimljiva činjenica je da je Sergej Semak danas postao prvi čovek u istoriji ruskog fudbala koji je titulu uspeo da osvoji i kao igrač i kao trener.

Zenit će do kraja tekuće sezone odigrati još tri meča, protiv CSKA i Jeniseja na svom terenu, te u gostima protiv ekipe Rostova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje