sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Poznato ko će voditi žreb za Svetsko prvenstvo!

Žreb za Svetsko prvenstvo 2018-te godine u Rusiji se veoma približio, spisak učeniska je kompletiran i sada je ostalo da se odrede još neki detalji. Jedan od njih tiče se toga ko će voditi ceremoniju žreba pred milionima koji će žreb posmatrati.

To su bivši napadač Engleske reprezentacije, Gary Lineker, osvajač Zlatne kopačke na Svetskom šampionatu u Meksiku 1986.godine, a podrška će mu biti ruska novinarka Maria Komandnaya. Pored njih će biti i osmoro asistenata, čija će imena naknadno biti objavljena, za sada se samo zna da je jedan od njih ruski legendardni fudbaler, Nikita Simonyan.

O ovoj, novoj ulozi, Gary Lineker je rekao: ,, Kao igrač, imao sam sreće da budem deo Svetskog prvenstva u dva navrata. U ovoj novoj ulozi ću takođe učestvovati u ovom takmičenju, kroz učešće u samom žrebu. Bio sam na drugoj strani, čekajući da saznam protivnike i znam koliko je uzbudljivo u takvim situacijama.“

Linkeru ovo neće biti potpuno nepoznato ukruženje jer je već jedan od najuglednijih voditelja u Britaniji, vodi emisije poput BBC Meč dana Premijer lige, preglede kola na BT sport, gde komentariše Ligu šampiona, a takođe je komentator BBC-a za mečeve UEFA EURA i Svetskih prvenstava.

Maria Komandnaya je jedna od najpoznatijih sportskih novinarki u Rusiji, sa iskustvom od preko 10 godina, kako na radiju tako i na televiziji, uključujući tu i programe poput FOX Sporta, Meč TV-a i Moskovskog FM-a.

O žrebu kao događaju je rekla:,,Žreb je izuzetno važan trenutak, milioni navijača će zadržavati dah i nadati se da će se njihovi snovi i želje obistiniti. To je vreme kad Svetsko prvenstvo zvanično počinje. Verujem da je fudbal univerzalni jezik, sposoban da spaja ljude širom sveta. Sada je vvreme da pričamo na jeziku fudbala. Zaista sam uzbuđena što imama šansu da pomognem da jedan od najvećih svetskih događaja uspe. Želim da pokažem navijačima koliko je moja zemlja uzbudljiva i lepa i koliko smo uzbuđeni što smo domaćini Svetskog kupa.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje