četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predsednik Napolija ima „revolucionaran“ predlog

Prvi čovek italijanskog viceprvaka, NapolijaAurelio De Laurentis smatra da je evropskom fudbalu potrebna promena, odnosno novo takmičenje sa potpuno različitim formatom od svih do sada.

Naime, prema njegovim idejama Ligu Šampiona i Ligu Evrope treba ukinuti, a na njihovo mesto formirati novo takmičenje pod imenom „Evropski kup“ u kojem će učestvovati čak 80 timova.

„Ligu Šampiona i Ligu Evrope moramo da ukinemo. Sve je postalo zastarelo, često igramo sa istim rivalima. I igramo premalo. Da bismo uživali moramo da češće da gledamo ekipe poput Mančester Sitija, Totenhema ili Barselone. Naš fudbal polako postaje dosadan. Umesto toga uveo bih jedan turnir u kome bi učestvovalo 80 timova, najboljih sedam iz Italije, Francuske, Engleske, Nemačke i Španije, plus četiri prva iz Portugalije, Holandije, Belgije itd. Timovi bi bii podeljeni u četiri grupe od po 20 timova. U svakoj grupi po 19 utakmica, žrebom da se odluči ko bi bio domaćin. Nazvao bih ga Evropski kup. Utakmice bi se igrale utorkom, sredom i četvrtkom“, kazao je De Laurentis.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje