subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo NBA timove (Atlantik Divizija) – 1.deo

Pokušaćemo u što kraćim crtama da vam predstavimo NBA timove pred početak nove sezone, a tokom sezone očekujte puno dobrih parova od našeg urednika Ixe, koji je do sada već puno puta pokazao da je pravi majstor za ovu ligu.

2.DEO PREDSTAVLJANJA

3.DEO PREDSTAVLJANJA

4.DEO PREDSTAVLJANJA


 


Boston Seltiks: Tim koji je poražen od Majamija prošle sezone u finalu istoka, svakako da zbog svoje istorije, ali i kvaliteta ovog tima, želi možda i korak više u novoj sezoni. Najaveći nedostatak tima, ,,teški“ centar popunjen je dolaskom Tompsona iz Klivlenda, a on za razlikuod Tajsa daje mogućnost da se reket brani i protiv masivnijih cenatara u ligi. Na poziciju pleja stigao je Jeff Teague iz Atlante koji će i biti startni plej do povratka Kembe Vokera negde u drugoj polovini januara. Što se tiče odlazaka tim su napustili centar Kanter, potom Poirier, kao i backup plej Wanamaker. Draft igrači koji su pojačali tim i mogli bi imati neki učinak u rookie sezoni su šuter Erona Nismita. i plej Pejtona Pričarda koji će verovatno u odsustvu Walkera imati svoje minute na startu sezone. Tim koji u startnoj petorci ima igrače poput Browna i Tatuma, uz jako dobre Smarta, Theisa, Tompsona, Teagua i po povrataku Walkera, svakako je tim za top 4 na istoku.

Jason Tatum ,superstar u redovima Bostona (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jayson_Tatum_(2018).jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Boston je prošle godine najlošije branio poziciju SG (beka) odakle je prosečno primao 23,6 poena po meču.


Bruklin Nets:  Tim koji je prošle godine napravio možda i najjači roster lige, ali zbog povreda ključnih igrača (Durenta i Irvinga) od rezultata nije bilo ništa. U odnosu na početak prošle sezone, sada je trener Steve Nash, legendardni plej Suns-a, a imaće pomoć i od iskusnog lisca Mike D’Antonia koje je prihvatio ulogu u stručnom štabu.

Od pojačanja stigao je šuter Brucea Browna koji će imati svoju ulogu sa klupe,a kao odlično pojačanje iz red slobodnih agenata, stigao je veteran Jeffa Green koji će doneti timu neophodno iskustvo. Definitivno su ukoliko ostanu svi zdravi tim sa ogromnom rotacijom i puno rešenja u igri, Durent i Irving ukoliko ostanu zdravi, garantuju borbu za najviši plasman, ali svakako ne treba zaboraviti da je tu sjajni šuter Harris sa kojim je produžen ugovor, potom LeVart, centar Alen, Dinvidi, Princi i još jedan iskusni centar i hvatač ally-upova DeAndre Jordan.
Centar Bruklina Alen (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Cleveland_Cavaliers_vs._Brooklyn_Nets_-_32170469167.jpg/800px-Cleveland_Cavaliers_vs._Brooklyn_Nets_-_32170469167.jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Druga najlošija odbrana pozicije centra u ligi je upravo odbrana ovog tima, koja je sa prosekom od 23,5 poena 29-ta u ligi prošle sezone.


Njujork Niks: Tim koji godinama služi za popunjavanje timova u NBA, rešio je da promeni neke stvari, a počeli su promenama u upravi, da bi takođe i na klupi tima došlo do promene i dolaska Toma Thibodeau-a koji je poslednji trener sa kojima su Niksi izgledali kao tim.
Tim su napustili Maurice Harkless, potom Boby Portis, kao i veteranski centar Tay Gibson. Što se tiče pojačanja, na draftu su odabrali krilnog centra Obi Toppina od koga se odmah očekuje da pruži doprinos i bude važan šraf ,,novog“ tima, a stigli su i solidni potencijali na spoljnim pozicijama Quickley i Powell. Od slobodnih agenata stigao je Burks, odigrao solidno prošle godine u Fili, a stigao je i Austin Rivers, kao i centar Noel koji je odigrao solidno sa pozicije backup centra u Oklahomi. Uz starosedeoce Barretta i Randla, a tu su i centar Robinson, spoljni igrači Knox, Ntilkina i Payton. Svakako zanimljv tim pre svega iz razloga da li će uspeti da pokažu nešto više nego prošle godine, ali ipak smatramo da će ova godina biti posvećena pravljenju igre i prikupljanju iskustva za neke buduće sezone.
Obi Toppin, nova mlada zvezda u ligi! (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Obi_Toppin.jpg)
Zanimljivosti za kladioničare: Zanimljivo je da su sa pozicije centra primali samo 19.3 poena po meču, što je druga najbolja odbrana lige na poziciji centra prošle godine


Filadelfija 76ers: Još jedan tim koji je menjao trenera u pauzi, na klupi je stigao Dock Rivers, nekadašnji trener LA Clipersa, koji bi trebalo da utegne tim koji je prepun potencijala. Što se tiče odlazaka, iz spoljne linije, otišli su Josh Richarsdon, kao i Alec Burks, a nema više ni centra Ala Horforda. Od pojačanja treba istaći Deni Greena koji je stigao kao deo trejda za Horforda iz Oklahome, potom odličnog šutera za tri poena Seta Karija koji stiže iz Maveriksa, ali ono što deluje najzanimljivije jesu potpisi dva odlična defanzivca, centar Dwight Howard stigao je iz Lejkersa, krilo Ferguson iz Oklahome. Od igrača sa drafta, zanimljivo deluje šuter Isaiah Joem iz Arkanzasa, koji je preko 40% šuta za tri poena.
Tim koji ima sjajne fizičke predispodzicije u Embidu i Simonsu, dosta proširen roster, Harris, Cuury, Howard, Scoot, Green, mogu do top 5 mesta na istoku, ali po nama i dalje nemaju tim koji je za neki značajniji rezultat kao što je finale istoka.
Dve zvezde tima Embid i Simons (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Joel_Embiid_-_39596704385_(cropped).jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Oni su 7.odbrana lige kada se radi o primljenim poenima iz reketa, prosečno primaju 41,2 poena.


Toronto Raptors: Šampionski sastav iz sezone 2018/19, koji je i prošle godine igrao jako dobro, ispali su od Bostona u polufinalu istoka, ali svakako da su izgledali kao tim koji ima svoj ,,fazon“. Ono što je ogromna promena jesu odlasci centarskog tandema Ibaka i Gasol, što će ostaviti velikog traga na ovaj tim i to je nešto što potpisujemo, dolazak Lena i Baynsa donekle će pokrpiti rupu pod košem, ali i dalje to nije ni blizu kvaliteta pomenuta dva igrača, spoljna linija sa Lowryem, Van Vlitom, Anoubyem, Powellom i Davies-om deluje jako dobro, uz super zvezdu Siakama koji će startovati na poziciji krilnog centra, ali i dalje će ostati problem u reketu, osim ukoliko neko od pomenutih igrača ili starosedeoca Bouchera ne ,,eksplodira“ i odigra iznad očekivanja. Svakako da su i dalje tim koji će igrati plejof, ali smatramo da će jako teško biti da ih vidimo na nekoj od top 4 pozicije na istoku. Odlasci Ibake, Gasola, uz činjenicu da će Lowrey napuniti 35 godina, svakako da su osnov da kažemo da će po prvi put posle 5 vezanih sezona, Toronto ići ispod 50 pobeda u sezoni.Uz sve to zbog obaveznog karantina za Kanadu, domaće mečeve neće igrati u Torontu nego u Tampa Bay-u.
SIakam igrač od koga se očekuje još više u timu Toronta (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pascal_Siakam_2018.jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Najbolja odbrana pozicije centra u ligi bila je njihova sa 17,7 poena po meču (odlaskom Ibake i Gasola, pitanje je da li će to i da ostane)


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje