sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo NBA timove (Northwest Divizija) – 4.deo

Pokušaćemo u što kraćim crtama da vam predstavimo NBA timove pred početak nove sezone, a tokom sezone očekujte puno dobrih parova od našeg urednika Ixe, koji je do sada već puno puta pokazao da je pravi majstor za ovu ligu.

1.DEO PREDSTAVLJANJA

2.DEO PREDSTAVLJANJA

3.DEO PREDSTAVLJANJA



Denver Nuggets: Još jedan od omiljenih timova u Srbiji, naravno najviše zbog prvog superstara tima Nikole Jokića, plejmejkera u telu centra, koji zaista igra zrelo i oduševljava iz utakmice u utakmicu. Što se tiče promena u timu, nije da ih nije bilo, ali je glavna osovina tima i dalje tu, spoljen pozicije popunjene su odlično i inače, samo da svi ostanu zdravi, kao odlično pojačanje za tim, stigao je argentinac Fakundo Kampaco koji će doneti agresivnost u odbrani, brzinu u protoku lopte u napadu i različitost u odnosu na Murrey-a koji svakako uz Jokića ostaje glavna snaga tima, spolja su i oporavljeni Vil Barton, Harris, potom Monte Moris, a mnogo veću napadačku ulogu posle odlaska Grenta i Creiga dobiće Porter Junior koji je i prošle sezone imao svoje role, ali svakako da mora da radi dosta na odbrani i tu da napreduje, pored Granta i Craiga koji su bili dobri defanzivci, naročito Granta koji je često čuvao najbolje igrače rivala, takođe rezervni centar Plamli otišao je iz tima, a njegovu ulogu preuzeće pik sa drafta Isaiah Hartenstein koji će doneti snagu u reketu koju je i davao Plamli, ali će svakako imati i šansu za napredak. Treba spomenuti i Milsapa koji kompletira zaista jako dobar tim Denvera čiji će najveći problem biti odbrana i to je nešto što će ih definitivno po nama ostaviti izvan finala zapada, ali svakako da su po nama među top 5 timova na zapadu.

Prva zvezda tima i jedan od najboljih centara lige – Nikola Jokić (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nikola_Jokic_free_throw_(cropped).jpg)

Zanimljivosti za kladioničare: Denver najlošije brani poziciju C po čemu je 27.tim lige sa 23,2 poena po meču.


Portland Trail Blazers: Definitivno tim koji bi trebalo da bude jači u novoj sezoni, gotovo kompletno sačuvan roster u pojačanje pozicija koje su im bile deficitarne, pre svega krilne pozicije u defanzivnom smislu. Stigao je Derik Jones koji će na ovom mestu doneti preko potrebnu čvrstinu timu koji je prošlih sezona defanzivno bio šupalj sa svih strana, odlično pojačanje je i dolazak Kovingtona iz Hjustona koji nudi igru u oba pravca, odličan šut za tri poena, mesto rezervnog centra posle odlaska Hasana Whitesida pripašće Enesu Kanteru koji će biti ok zamena za Nurkića. Namerno smo za kraj ostavili trojicu najboljih igrača tima, Karmelo Entoni prihvatio je ulogu sa klupe i ove sezone će doneti kvalitet upravo kada dođe do promena petorki i biće neko ko će da teroriše rezervne postave, uz oporavljenog Rodnija Huda koji se vraća biće odlična back up opcija. Dvojca glavnih igrača dostaju Lilard i MekKalum, koji će imati sva ovlašćenja u timu, a realno su ih i zaslužili. Jasno da su tu i mladi Simons koji će biti zamena Lilardu, ali ga ne treba očekivati na minutaži većoj od 15-ak minuta, osim ako dođe do blowouta, dok će Geri Trent davati defanzivnu kvalitet drugoj petorici, sve u svemu odlično spakovan tim koji će uz zdravlje moći da prikaže dosta u novoj sezoni, smatramo da su u top 5 timova zapada, tako da ih svakako vidimo u plejofu, a možda su i tim koji će biti prijatno iznenađenje ukoliko nivo odbrane bude bar duplo bolji nego prošle sezone (28.odbrana lige)

Prvi igrač tima Lilard koji će morati da poboljša odbranu kako bi tim napredova na tabeli ali i kasnije u plejofu https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Damian_Lillard_against_the_Cleveland_Cavaliers.jpg

Zanimljivosti za kladioničare: Oni su i 28.najlošija odbrana lige na poziciji centra sa prosekom od 23,3 poena po meču.


Utah Jazz: Tim koji će na početku sezone morati da se oslobdi misli o prošlogodišnjem plej ofu gde su poraženi od Denvera posle vođstva 3:1, što svakako nije nimalo prijatno. Tim je složen odlično, a povratak Favorsa je takođe jedan dodatan plus, naročito jer je on neko ko je već bio u sistemu i zna kako sve funkconiše, uz ostanak čitavog tima Conleya na pleju, Mičela i Klarksona na bekovima, oporavljenog Bogdanovića na krilu, potom Joe Ingles i O’Neala na krilnom centru i Gobera i Favorsa na centru, deluje da je Juta najuigranija i najkvalitetnija ako se pogleda odnos prošla sezona i sada, čini se da će oni ukoliko ostanu u kompletnom sastavu juriti što bolji plasman u regularnom delu, po nama možda čak i neko od top 4 mesta na zapadu.

Donovan Mičel trebao bi da bude predvodnik ovog tima Juta Džeza https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Donovan_Mitchell_makes_underhanded_layup_around_Alex_Len_in_2018_(crop).jpg

Zanimljivosti za kladioničare: 3. najbolja odbrana lige kada se radi o poziciji krila (SF) sa prosečno 19,7 poena po meču, sa pozicije krilnog centra (PF) bili su 4.najbolja odbrana lige sa 19,8.


Predstavljamo NBA timove (Atlantik Divizija) – 1.deo


Minnesota Timberwolves:  Tim koji je imao prvog pika na ovogodišnjem draftu, odakle su pokupili Anthony Edwardsa koji bi uz Russela trebalo da bude glavna zvezda spoljne linije tima, Edwards bi mogao da ima prostora već u prvoj sezoni pokaže zašto je biran kao prvi pik jer roster tima to jednostavno dozvoljava. Uz to iskusni španac Rubio se vratio u tim i doneće mirnoću u organizaciji napada, ali ne verujemo da će imati priliku da se ofanzivno istakne u poenterskom smislu iako to i nije njegov zadatak. Tu su i Malik Bizli, odlični šuter za tri poena, ali verovatno i jedini dobar šuter u timu što je i veliki problem ovog tima, najveća zvezda osim Russela, tu je centar Karl Entoni Tauns koji će morati da ostane zdrav i predvodi ovu franšizu u predstojećoj sezoni, čovek koji donosi kompletan paket i neko ko mora da vuče ovaj tim, tu su i Hernangomez, Layman i Okogie, ali čini se da ovaj tim najviše zbog velike konkurencije teško da može da plejofa ove sezone, borba za 10.mesto je neki maksimum ovog tima po nama u sezoni.

KOT – prvi centar i prva zvezda tima! https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Towns9-20190120.jpg

Zanimljivosti za kladioničare: Najgora odbrana lige na poziciji pleja (PG) sa prosekom od 26,9, slično je i sa pozicijom beka (SG) gde su na 29.mestu sa prosekom od 25,3 poena po meču.


Oklahoma City Thunder: Svašta se dešavalo u Oklahomi u periodu između dve sezone, ali jedno je sigurno, ovo je tim u reizgradnji i ovo će verovatno biti sezone u kojoj će biti među najgorim timovima u ligi. Najpre da krenemo od promene trenera, Bilija Donovana, zameni je njegov pomoćnik Mark Daigneault koji će dobiti priliku za prvi samostalni posao u NBA. Oni su ostali bez četiri od pet najboljih igrača, to su Paul, Schröder, Gallinari i Adams, kao zamane stigli su veterani George Hill, Trevor Ariza i Ala Horford, koji će pokušati da svojim iskustvom uz Gilgeous-Alexandera koji će biti prva zvezda tima, što bezbolnije provedu Thundere kroz ovaj težak period za klub i navijače. Tim ima još nekoliko mladih i zanimljivih igrača Dariusa Bazleyja, Dialla, Dorta i našeg Alekseja Pokuševskog i zbog njih će biti zanimljivo videti ovaj tim povremeno, ali svakako da sve osim 15-og mesta na zapadu za njih predstavlja senzaciju ove godine.

Gilgeous-Alexander https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shai_Gilgeous-Alexander_2_(cropped).jpg

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje