subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo NBA timove (Southeast Divizija) – 2.deo

Pokušaćemo u što kraćim crtama da vam predstavimo NBA timove pred početak nove sezone, a tokom sezone očekujte puno dobrih parova od našeg urednika Ixe, koji je do sada već puno puta pokazao da je pravi majstor za ovu ligu.

1.DEO PREDSTAVLJANJA

3.DEO PREDSTAVLJANJA

4.DEO PREDSTAVLJANJA



Atalanta Hawks: Definitvno jedan od novih omiljenih NBA timova u Srbiji zbog prelaska Bogdana Bogdanovića u ovaj tim, za četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara. Pored njega u tim je stigao i iskusni Italijan Danilo Galinari što će doneti dosta u oba smera na poziciji krilnog centra, iskusni Režon Rondo pojačao je mesto pleja, pravo iz šampionskog sastava Lejkersa i on je neko ko bi mogao da uz igračke kvalitete, doprinese i razvoju dvojca Young – Bogdanović, koji bi trebao da bude zalog za budućnost ovog tima. Treba spomenuti i dolaske iskusnih igrača koji će se pre svega isticati defanzivom, to su Kris Dun, Tony Snell i Solomon Hil. Niko nije napustio tim, što je možda jedna od najvećih vrednosti, jer su ostali i odlični centar Klint Kapela, potom Kolins koji će biti još jedan od nosilaca igre tima, a svakako treba spomenuti i Rediša, Huretera i Huntera kao dopunu ovog zaista dobro popunjenog rostera. Na draftu je izabran centar Onjeka Okongvu, koji će biti ozbiljno pojačanje ukoliko uspe da zadrži sve ono što ga je krasilo na koledžu, ali dug put je od koledža do stabilnog NBA centra.

Young prva zvezda tima ! https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Trae_Young.jpg

Definitivno tim koji se vraća u plejof, a da li će imati ozbiljnu ulogu zavisiće dosta od toga da li će se brzo uklopiti ili ne, defanziva je nešto što bi zaista moglo da bude jako oružije tima, ali i različit arsenal u napadu, počevši od prodornosti Younga, šuta ovog igrača i Bogdana, iskustva i asistencija Ronda, šuta Galinarija, kao i igre u reketu Kolinsa, Okongvua i Kapele, definitivno plej of mesto na istoku!

Zanimljivosti za kladiničare: Prošle sezone Atalanta je imala najlošiju odbranu centarske pozicije u ligu sa prosekom od 24,2 primljena poena (odigrali su manje mečeva od većine ekipa zbog korone)


Charlotte Hornets : Tim koji nikako da ostvari ambicije svoje uprave i konačno dohvati plej of mesto, u pauzi imeđu dve sezone, povukao je po mnogima nerezonski potez potpisujući maksimalan ugovor sa krilnim igračem Bostona, Gordonom Haywardom, koji se već povredio u pred sezoni, ali svakako igrač koji ukoliko je zdrav može svojim kvalitetom da podigne nivo igre celog tima, samo je pitanje da li će to biti dovoljno za mesto u top osam ekipa, što je jako diskutabilno. Još jedan veliki novitet je izbor LaMela Balla sa 2.pozicije na draftu, odličan dodavač, ali igrač koji nije šuter, a nedostatak agresivnosti ka košu onemogućava ga da bolje koristi brzinu i prodornost za lake poene na obruču, uz njih tu je i ostatak tima iz prošle godine, spolja Graham i Rozier kao dva glavna igrača u spoljnoj liniji, uz DJ Washingtona, Bridgesa i Biyomba na pozicijama od 3 od 5, čini se nisu dovoljna da bi ovaj tim i ove sezone napravio značajniji rezultat u ligi, više od 27,28 pobeda bilo bi zaista veliko iznenađenje.

Može li Hayward da donese bolje igre ovom timu https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gordon_Hayward,_Celtics.jpg

Zanimljivosti za kladiničare: Ovaj tim najlošije je branio poziciju SF (krilni centar) gde su bili 28.tim lige sa prosečno primljenih 24,8 poena po meču, odlično su branili spoljne pozicije i sa pleja i beka su bili 5.najbolja odbrana lige.


Miami Heat: Defintivno tim koji su svi podržavali tokom sezone ,,u balonu“, sjajne partije, borbenost, podeljene uloge u timu i pravovremene rekacije trenera, uz dosta mladih igrača koji su već dali svoj doprinos rezultatima tima, nešto su što je krasilo Heat veoma skoro, tim je ostao na okupu, iako je odlični krilni igrač Jae Crowder otišao u Sunse, ali je na njegovo mesto stigao Mo Harkless iz Njujorka, a moglo bi se pokazati da je još bolji izbor i neko ko će doneti još nešto novo Majamiju, a i na draftu je na ovoj poziciji stigao Achiuwa, 206m visoko krilo, ali igrač koji osim poena iz reketa u napadu nema šta drugo da ponudi, jako loš skok šut, kao i ulaz ka košu. Uz to jedan od najboljih defanzivnih igrača lige na spoljnim pozicijama, Avery Bradley doneo je još veću čvrstinu na spoljnim pozicijama, pa se od Majamija sa pravom očekuje da opet bude jedan od glavnih konkurenata za visok plasman na istoku, tu su i dalje Dragić, Butler, Herro, Robinson, Adebayo, Leonard, Igoudala, tako da je tim sa širinom u oba pravca, defanzivno jako stabilan tim, a ofanzivno sa puno različitih rešenja koja se mogu eksploatisati. Definitivno i u novoj sezoni jedan od najboljih NBA timova.

Dragić, igrač u koga veruju u Majamiju! (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Goran_Dragic_(31087631616).jpg)

Zanimljivosti za kladiničare: Prošle godine 2. su najbolja odbrana lige na poziciji PG (plejmejkera) odakle su primali 21,1 poen po meču.


Predstavljamo NBA timove (Atlantik Divizija) – 1.deo


Orlando Magic:  Može se reći da su u Orlandu prespavali ovaj period između dve sezone, iz tima je otišao plejmejker DJ Augustin koji je timu donosio iskustvo i odličan šut za tri poena, što se tiče dolazaka treba spomenuti da je u klub stiglo samo dva igrača i to sa drafta, plej Cole Anthony koji će odlaskom Augustina odmah imati šansu da se nametne, doduše u konkurenciji Fultza i Carter – Williamsa, ali svakako da ima svoju šansu, statistika iz prošle godine nije loša prošle sezone 18.5 poena, 5.7 skokova i 4 asistencije, 40% za 2 i 35% za 3 poena, uz 75% sa linije penala, problem može da bude snaga i visina u odbrani, ali mu svakako ne nedostaje srca i borbenosti. Glavni igrač tima je i dalje Nikola Vučević oko koga će se graditi igra tima, deluje sa punim pravom zbog njegovog učinka, ali se čini da to nije dovoljno za ozbiljniji plasman, tu su i dalje Gordon, kao i odlični šuter Fournier, naravno uz opasnost sa klupe Tarenca Ross-a. Izostanak Jonathana Isaaca može da bude problem, ali se pik sa drafta iz 2019-te godine, Chuma Okeke oporavio i boriće se za mesto na krilnim pozicijama, a tu je i nepredvidivi Mo Bamba, koji ima potencijala da eksplodira, ali i da odigra užanu sezonu.

Nikola Vučević (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nikola_Vucevic_Dec_2013_(cropped).jpg)

Ne verujemo da Orladno sa ovakvim timom može bolje nego prošle sezone, biće u borbi za plej of, ali svakako smatramo da neće imati bitniju ulogu tamo, baš kao ni prošle sezone.

Zanimljivosti za kladiničare: (zbog malo promena u rosteru donosimo vam komplenu defanzivnu stastiku tima): PG (odbrana pozicije pleja) 17.mesto u ligi sa 25 poena po meču, SG (bek) 3.mesto u ligi sa 21,1 poena po meču, SF (krilo) 12.mesto u ligi sa 20,3 poena po meču, PF (krilni centar) 11.mesto u ligi sa 20,7 poena po meču, C (centar) sa pozicije centra Orlando je primao prosečno 21,7 poena po meču, što ih stavlja na 11.mesto od svih timova.


Washington Wizards: Prošla sezona bila je za zaborav navijača tima iz glavnog grada, povrede glavnog dvojca tima Wall- Beal, uništile su njihovu ambiciju, ali su u isto vreme pružile puno prostora za neke mlađe igrače poput Hachimure, Wagnera i Brayanta da iskažu svoj potencijal i možda budu od veće koristi timu u ovoj sezoni, kada se desila jedna ogromna promena, naime desio se trejd između Hjustona i Vašingtona, u kome je Wall otišao iz tima, a stigao je MVP iz 2018-te godine, Russell Westbrook, koji će uz Beal-a predstavljati novu udarnu snagu tima. Tu je i mladi Brown Junior koji će se za mesto krila boriti sa 9.pikom sa ovog drafta Denijom Avdijom, a treba istaći i Davisa Bertansa, sjajnog šutera za 3 poena koji je potpisao ugovor na 80 miliona, igrač na koga ozbiljno računaju u ovom timu. Sve u svemu ukoliko budu zdravi, Vašington vidimo u borbi za plejof mesto, a ukoliko se tim uigra, možda mogu i do boljeg plasmana na kraju sezone. Svakako se očekuje da ponove makar skor iz sezone 2015-16!

Zanimljivosti za kladiničare: Oni su sa dve pozicije bili treća najlošija odbrana lige, sa pozicije beka (SG) primali su prosečno 25,2 poena po meču, sa pozicije krila (SF) primali su prosečno 22,9 poena po meču, i zato 28.pozicija po odbranama ovih pozicija u ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje