petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo NBA timove (Southwest Divizija) – 6.deo

Pokušaćemo u što kraćim crtama da vam predstavimo NBA timove pred početak nove sezone, a tokom sezone očekujte puno dobrih parova od našeg urednika Ixe, koji je do sada već puno puta pokazao da je pravi majstor za ovu ligu.

1.DEO PREDSTAVLJANJA

2.DEO PREDSTAVLJANJA

3.DEO PREDSTAVLJANJA

4.DEO PREDSTAVLJANJA

5.DEO PREDSTAVLJANJA



Dalas Mavericks: Još jedan tim koji se u regionu prati sa velikom pažnjom pre svega zbog Luke Dončića i Bobana Marjanovića, tim deluje da ima potencijala, a prošlogodišnji povratak u plejof najbolji je pokazatelj toga, kao i propisno mučenje Klipersa koji su u tom trenutku ipak bili veliki favoriti. Što se tiče promena u timu, od važnih igrača, šuter Seath Curry napustio je tim, isto kao i Delon Wright. Kao zamene su stigli Josh Richardson, Wesley Iwundu i James Johnson. Richardson je igrač koji stiže iz File, nekada odličan šuter iz Majamija ukoliko vrati tu formu, mogao bi da bude solidno pojačanje za Dalas, naročito u odbrani jer je često na najjačim napadačima u spoljnoj linij tima protivnika, Iwundu, Johnson i draft pik Josha Green doneće pre svega čvrstinu u odbrani na krilima, ali je upitan napadački potencijal ovih igrača, naravno uz Dončića koji je lider tima u svim kategorijama, drugi čovek je Kristaps Porzingis koji će pauzirati do janura, pa bi to na početku sezone mogao da bude problem za tim, jer je on jedan od najbitnijih igrača za tim Dalasa, centarske pozicije ostaju na Cauly – Stainu i Marjanoviću pa ćemo videti kako će to izlegati. Za kraj nismo spomenuli bekove Hardaway-a Jr., Finney-Smitha, kao i Bareu i Burkea. Sve u svemu tim koji po nama i ove godine može do plejofa, ali je bitno da se Porzingis što pre opravi i vrati u formu, naročito jer bez njega u timu prošle sezone Dalas prima prosečno iz reketa 53.8 poena po meču, dok je sa njim ta broj dosta niža 47,3 poena , kako se ne bi gubio početak sezone u već skraćenom rasporedu, svakako da top 8 na zapadu deluje realno, a za nešto više smatramo da timu treba još vremena.

behance.net/laismacaria

Zanimljivosti za kladioničare: Dalas je tek 26. tim lige po branjenju krila (SF) odakle su primali 22,8 poena po meču.


Houston Rockets: Tim bez centra prošle sezone, ostao je bez tvorca takve zamisli, Majka D’Antonija, a na njegovo mesto dolazi pomoćni trener Dalasa, Stephen Silas, za koga kažu da je kreirao ofanzivu Dalasa, koja ruku na srce ne deluje opšte loše. Prva zvezda je još uvek (i za sada) James Harden, brada će i dalje imati sva ovlašćenja u timu, ali je do promene došlo na mestu plejmejkera gde je Westbrooka zamenio Wall iz Washingtona i to je po nama nešto što će doprineti nešto drugačijoj i raznovrsnijoj igri tima. Gordon ostaje lider drugog unita i neko ko će sakupljati poene sa klupe, Daniel House i McLemore ostaju na krilima, dok se PJ Tucker konačno spušta na prirodnije mesto krilnog centra, dok je pozicija koja je bila najproblematičnija, centarska sada sjajno popunjena sa Woodom iz Detroita (možda i najbolji igrač ovog tima prošle sezone) i povratnikom DeMarkus Cousinsom koji bi ukoliko se potpuno vrati mogao da bude sjajna investicija, ali treba reći da on godinu i po dama nije igrao zbog povreda. Odlazak Covingtona ostavio je malo praznog prostora na krilnim pozicijama gde je njegovim odlazkom bez sumnje Hjuston izgubio u oba pravca, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Ukoliko se Harden uklopi u timsku igru (makar za 20% više nego inače) deluje da tim Hjustona može mnogo više nego prethodne sezone, ali ako se nastavi sa ,,one man show“ igrom, teško da će se pomeriti od top 6 timova lige.

Foto (Screenshot) https://www.nba.com/news/2020-21-season-preview-hou

Zanimljivosti za kladioničare: Hjuston je 28.odbrana lige na mestu krila (SF) sa prosekom istim kao Dalas 22,8 primljenih poena po meču, dok su sa pozicije beka (SG) tek 25.odbrana lige sa prosečno 24 primljena poena (Harden ne mrda u prevodu)


San Antonio Spurs: Mrtvo more, to je nabolji način da se predstavi ono što su Sparsi radili na tržištu, izgleda da Greg Popovič veruje u tim koji ima tako da osim draft pikova i dva odlaska, nije bilo bitnih promena, pa će San Antonio sa manje više istim snagama koje su osvojile 11.mesto prošle sezone na Zapadu. Sa mladim bekom Devinom Vilsonom dobili su sjajnog mladog defanzivca koji je uz to i dobar skorer pa deluje da odlazak Forbsa i Belinenlija neće da se oseti, a da li će Vilson odmah uspeti da se nametne i da veći doprinos ostaje da se vidi. Što se tiče strosedelaca, mesto pleja rezervisano je za Murreya koji će biti glavni igrač tima, uz Walkera IV koji je pružao neke jako dobre igre prošle sezone sa mesta krila, jasno je da DeRozan i Aldridge donose iskustvo i neosporni kvalitet, ali i da su u godinama i da je naročito Aldridge podložan povredama, tu je i Rudy Gay od koga se konačno očekuje da pruži partije u kontinuitetu, kao i Derick White koji će morati da poradi na izboru šuteva za tri poena, jer često to bude iz nekih ne baš izgrađenih pozicija. Sve u svemu ostajemo na istom, dobra strana je uigranost tima, dok nedostatak sveže krvi, može da dovede tim u stanje apatičnosti i manjka motivacije, ali to ćemo već videti, zapad je izuzetno jak, a San Antonio je tim za borbu za 10.mesto i dodatne kvalifikacije za plejof.

Zanimljivosti za kladiničare: (zbog malo promena u rosteru donosimo vam komplenu defanzivnu stastiku tima): PG (odbrana pozicije pleja) 28.mesto u ligi sa 26,5 poena po meču, SG (bek) 16.mesto u ligi sa 22,8 poena po meču, SF (krilo) 25.mesto u ligi sa 22,4 poena po meču, PF (krilni centar) 11.mesto u ligi sa 20,7 poena po meču, C (centar) sa pozicije centra tim Sparsa je primao prosečno 22,7 poena po meču, što ih stavlja na 21.mesto od svih timova.


Nju Orelans Pelikans:Tim koji je imao dosta aktivnosti tokom prelaznog roka, ali se čini da se sa njima tek priprema za trejdove i konačno stvaranje tima koji će napraviti neki bitniji rezultat, u trejdu sa Milvokijem izgubljen je Holiday, jedan od igrača po kojiima je tim bio prepoznatljiv, a stigli su  Bledsoea iz Milvokija koji će popuniti prostor na pleju, kao i centar Adams, koji će se uklopiti u tim i odraditi svoj ulogu, što je radio i u prethodnim timovia. Također, došao je i Willy Hernangomez, koristan centar koji će dati dodatnu širinu timu. Iz tima je otišao tandem centara Favours i Okafor, tako da će tu i biti najveća promena, Zion Wiliamson bi konačno trebalo da zaigra bez restrikicija i da pokaže sav svoj potencijal, dok se liderska uloga očekuje od Ingrama, koji je već pružao jako dobre partije, svoje uloge imaće i Lonzo Bol koji će biti starter pored Bledsoa i ovogodišnjeg pika sa drafta Karl Luisa Jr. , baš kao i odlični šuter JJ Redik koji će donositi poene u drugoj postavi. Centarske i pozicije krilnih centara popunjavaju i Nikolo Meli i Džekson Hejs. Trener Van Gandi isticao je da tim mnogo radi na odbrani u predsezoni, ali o napredku ćemo više kada igra krene, uz to osim Redika, šut spolja nije nešto čime tim može da se pohvali, naročito u situaciji kada vam je drugi najbolji šuter Nikolo Meli. Svakako da će biti zanimljivi za gledanje zbog Ingrama i Ziona, ali i da će biti dosta limitiran sastav koji će teško do plej of mesta na zapadu po nama.

Wiliamson i Ingram, udarni dvojac tima (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zion_Williamson_and_Brandon_Ingram_(49487799403).jpg)

Zanimljivosti za kladiničare: Oni su bili 27. po odbrani pozicije krilnog centra(PF) sa prosečno 24,7 poena po meču.


Memphis Grizzlies: Još jedan tim koji nije preterano bio aktivan na tržištu, po nama dosta neopravdano osim ukoliko će se zadovoljiti prošlogodišnjim rezultatom. Definitivno je da se tim pravi oko Moranta što je i legitimno s obzirom na učinak ovog atletski sjajnog igrača, kao i Jarena Jacksona Jr. koji je takođe pokazao zavidan potencijal sa pozicije krilnog centra. Uz to izvršena je i dopusnska selekcija na draftu sa Desmond Bane-om i Xaveir Tilmanom, ali ne očekujemo da u prvoj sezoni imaju neki značajan učinak. Tim su napustili Josha Jackson, Watanabe i Tolliver koji nisu ni imali važne role u timu, pa kao i da nisu bili tu. Uz pomenuti dvojac Moran i Jackson Jr. svakako da će nosioci igre biti Valančiunas, Clarske, Brooks, donekle i Dieng sa klupe, ali će biti jako teško postići bolji rezultat od prošlosezonskog naročito jer će na startu sezone biti bez Jackosona Juniora koji je često trojkama umeo da razmrda ekipu sa pozicije visokog igrača, a to nije lako nadoknaditi, naročito kada tim nema elitnih šutera u rotaciji. Za nas je ovo tim koji ima premalo za plej of mesto, ali i previše da bi bio među najlošijim timovima Zapada, pa ga vidimo u rasponu od 10 do 13 mesta Zapada, što bi se jedino moglo promeniti uz neke neverovatne okolnosti i MVP sezonu Moranta što je ipak neralno sa ove tačke gledišta.

Jae Morant prva zvezda tima i rookie godine (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ja_Morant_(cropped).jpg)
Zanimljivosti za kladiničare: (zbog malo promena u rosteru donosimo vam komplenu defanzivnu stastiku tima): PG (odbrana pozicije pleja) 13.mesto u ligi sa 24,2 poena po meču, SG (bek) 30.mesto u ligi sa 25,8 poena po meču, SF (krilo) 11.mesto u ligi sa 20,3 poena po meču, PF (krilni centar) 16.mesto u ligi sa 21,3 poena po meču, C (centar) sa pozicije centra tim Memfisa je primao prosečno 22,3 poena po meču, što ih stavlja na 15.mesto od svih timova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje