sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo protivnike naših timova u Evropi: Jang Bojs!

Ekipa Jang Bojsa iz Berna, vicešampion Švajcarske protivnik je Partizana iz drugog šešira i tim koji nikada nije bio prvak svoje države, najbolji plasman je drugo mesto u šampionatu. Do grupne faze Lige Evrope došli su kroz kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima su se sastajali sa predstavnicima sovjetske škole fudbala, ekipom Dinamo Kijeva i CSKA iz Moskve, a upravo ih je poraz od ,,armejaca“ bacio u slabije evro takmičenje.

Sezona 2017/18: Tokom tekuće sezone ekipa Jang Bojsa odigrala je već pet mečeva u šampionatu Švajcarske gde je posle furioznog starta i tri pobede bez primljenog gola (Bazel 0:2, Grashopers 0:4 i Lozana 3:0), tim usporio pa je najpre poražen na domaćem terenu od Tuna 0:4, a zatim je remizirao sa Cirihom 0:0. Što se tiče evrokupova, Jang Bojs je igrao kvalifikacije za LŠ, prošao je Dinamo iz Kijeva zbog gola u gostima (3:1 poraz u Kijevu, 2:0 pobeda na domaćem terenu), da bi potom u plejof rundi u oba meča bili poraženi od CSKA Moskve (0:1 na domaćem terenu i 0:2 na gostovanju).

TRENER:

Trener tima je od septembra 2015-te godine, austrijanac Adi Huter, koji je u svojoj karijeri predvodio nekoliko timova u Austriji. Karijeru je počeo u mlađim kategorijam RB Salzburga, da bi potom samostalno radio kao prvi trener Grodinga i Altaha. U sezoni 2014/15 osvojio je titulu prvaka Austrije kao trener ekipe Red Bul Salzburg posle čega je preuzeo Jang Bojs. Omiljena formacija mu je 4-4-2, a njegove ekipe karakteriše otvorena igra sa puno golova.

PROMENE U TIMU:

Jedan od najvažnijih igrača tima, defanzivni vezni Zakaria prešao je za 12 miliona evra u Borusiju iz Menhengladbaha. Prvi golman tima prošle sezone Mvogo (35/0) prešao je u tim Lajpciga. Standardni levi bek Lecjaks (31/1) prešao je u redove Dinamo Zagreba. U defanzivi nema više ni štopera Rochata (24/1) koji je u Lozani, kao ni Suttera (19/1). Dvojica napadač takođe su napustili klub, Frej (29/8) je prešao u Cirih, dok je šveđanin Gerndt (16/2) prešao u Lugano. Veliki udarac za tim mogao bi da predstavlja najavljeni transfer najboljeg asistenta tima prošle sezone, desnokrilnog napadača, Raveta (32/6/17 asistencije) koji bi trebalo da pređe u Frajburg.

Ravet, jedan od najboljih igrača tima, prošle sezone 17 asistencija!

Što se tiče pojačanja, u klub je stigao najbolji strelac Serveta i druge lige Švajcarske, kamerunac Nsame koji je prošle sezone postigao 23 gola uz 5 asistencije na 31 meču. Na poziciji levokrilnog napadača tim je jači za igrača Tuna, Fassnachta (35/10 gola/6 asistencija). Odbrana je pojačana povratkom štopera Nuhu-a iz Majorke gde je bio na pozajmici, ako i dolaskom desnog beka Lozane, Lotomba. Kao zamena za Zakariu, stigao je upravo igrač njegovog novog kluba, Menhengladbaha, Sow. Dok je potpisan i trajni ugovor sa igračem iz Obale Slonovače, Assale-om koji igra u napadu, a u proteklih šest meseci je odigrao 13 mečeva i postigao 6 gola.

TIM U SEZONI 2017/18

Golmani:Ove sezone Jang Bojs je promenio prvog golmana, standardnog Mvogoa koji je prešao u Lajpcig, zamenio je mladi golman koji je bio na pozajmici u Vinterturu, Von Ballmoos, a tu je i nekadašnji reprezentativac Švajcarske, iskusni Wolfi.

Odbrana: Odbranu drži još jedan bivši reprezentativac Švajcarske i nekdašnji igrač Herte iz Berlina i Palerma, Von Bergen, igrač koji sa 34 godine iskustvom pokušava da doprinesi igri u defanzivi tima. Od ove sezone njegov partner u centralnom delu odbrane je igrač iz Gane, Nuhu. Što se tiče bočnih pozicija, on su rezervisane za igrača koji je prošle sezone bio na pozajmici u Jang Bojsu iz Njukastla, a sada je potpisao i trajni ugovor, Mbabu koji igra na mestu desnog beka. Kao konkurencija tu je pojačanje iz Lozane, Lotomba. Dok na levoj strani ove sezone šansu dobija Benito, koji je prošle godine bio zamena Lecjaku.

Sredina terena: Od dvojice najboljih igrača prošle sezone u ovom delu tima, jedan je već napustio klub, dok je drugi gotovo sigurno takođe na tom putu, to su defanzivni vezni igrač Zakaria, kao i Ravet, najbolji asistent tima sa 17 asistencija. Od igrača koji su tu, na mestu centralnih veznih igrača konkurišu Sanogo (21/2 prošle sezone) zadnji vezni iz Obale Slonovače, kao i Bertone koji je prošle sezone na 30 mečeva postigao 3 gola, a ove na 3 meča 2 gola. Što se tiče krilnih pozicija tu su povremeni reprezentativac Srbije, Miralem Sulejmani (27/8 prošle sezone, ove 3/1) koji najčešće igra po levom boku, dok će po desnom dejstvovati dvojac Schick (30/4 prošle sezone) ili pojačnje Fasscnacht iz Tuna. Tu je još i defanzivni vezni Sow koji je ove sezone odigrao pet mečeva na mestu defaznzivnog veznog igrača.

Miralem Sulejmani, jedan od najboljih igrača tima i izdanak Partizanove omladinske škole!

Napad: Prva zvezda tima je veteran i nekadašnji igrač PSŽ-a, Hourou, koji je prošle sezone odigrao 21 meč i postigao 18 golova, ove sezone 4 meča i 1 gol, ali i puno problema sa povredama. Ostatak napada čine pojačanje iz Serveta, kamerunac Nsame koji je na 4 meča ove sezone postigao 1 gol, kao i Assale (5/0) koji se u preoteklih 6 meseci dokazao u ovom klubu.

Rezime: Tim koji je sastavljen od puno mladih i talentovanih igrača, ali koji u svakom delu tima ima i po jednog iskusnog internacionalca koji je igrao u jačim liga. Svakako da na domaćem terenu neće ustuknuti ni pred jednum rivalom, a da umeju da slave i u gostima pokazali su nedavno protiv Bazela kojeg su savladali 0:2. Puno promena u timu i naročito odlazak jednog od najboljih igrača moglo bi da donese nešto lošije partije ovom klubu, ali će svakako biti konkurentni u grupi.

PROGNOZA: 2. ili 3. mesto u grupi B

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje