četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo protivnike naših timova u Evropi: Skenderbeu!

Ekipa Skenderbeu Korče danas se smatra jednim od najboljih albanskih timova i to je tim koji je od 2011-te do 2017-te osvojio 6 vezanih titula, sve do poslednje sezone 2016/17 kada je taj niz prekinula ekipa Kukeši. Ukupno je ova ekipa 7 puta osvajala titulu prvaka svoje države. Plasmanom u Ligu Evrope klub je napravio najveći uspeh kada se posmatraju učešća u evrokupovima. Ono što je takođe jako bitno jeste činjenica da svoje mečeve u evropskim takmičenjima ne igraju na svom stadionu u Korči, već na nacionalnom stadionu u Elbasanu!

Sezona 2017/18: Tokom nove sezone ekipa Skenderbeu odigrala je sva četri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, gde je ostvarila skor 4-3-1. U prvom kolu savladali su ekipu iz Andore, Santa Julia 1:0 na domaćem terenu i 0:5 na gostovanju. U drugom kolu bili su bolji od kazahstanskog Kairata (1:1 na gostovanju, pobeda 2:0 na domaćem terenu). U trećem kolu bili su bolji od češkog tima Mlada Boleslav (2:1 poraz na gostovanju, slavlje 2:1 na domaćem terenu posle čega su bili bolji izvođači penala). U četvrtom kolu priredili su najveće iznenađenje kada su bili bolji od Dinamo Zagreba (1:1 na gostovanju i 0:0 na domaćem terenu).

TRENER:

Trener tima je Ilir Daja, domaći stručnjak koji je preuzeo tim u januaru 2017-te godine, on je radio samo u albanskim klubovima tokom svoje trenerske karijere, najpre u Dinamo Tirani, zatim u Besi i na posletku u KF Tirana. Omiljena formacija ovog trenera je 4-2-3-1, ali u evropskim utakmicama često igra u formaciji 5-4-1.

PROMENE U TIMU:

Nekoliko jako važnih igrača napustilo je klub tokom ovog prelazno roka, najpre treba spomenuti prvog strelca tima Salihija (33/15) koji je ponikao u Ridu, igrao još za Rapid Beč, DC United, Jiangsu, a sada je ponovo u Austriji u dresu Viener Nojštata. Još jedan jako bitan igrač i drugi strelac prošle sezone, napustio je klub, to je Latifi (34/11 prošle sezone, ove sezone 7/4) desnokrilni napadač koji je prešao u mađarski Puškaš Akademiju, tokom kvalifikacija bio je najbolji pojedinac u ovom timu. Defanzivni vezni igrač iz Nigerija, Orelesi (33/0) prešao je u ekipu Vlaznie. Napadač Vujović, najbolji strelac Budućnosti iz Podgorice, stigao je početkom leta u klub, ali je ugovor sa ovim igračem raskinut u avgustu.

Nenadoknadiv gubitak je odlazak desnokrilnog napadača Latifija!

Što se tiče pojačanja, ofanzivni vezni igrač Shkodra, stigao je iz ekipe Flamurtari, prošle sezone odigrao je 30 mečeva uz 11 golova i 3 asistencije. Naročito važna su pojačanja koja su stigla u napadu, to su napadač Sowe, poreklom iz Gambije, koji je celu svoju karijeru proveo u redovima Kijevo Verone, visok je 191 cm, a prošlu sezone odigrao je u Italiji C, u ekipi Vibonese (16/6/1). Drugo pojačenje koje je stiglo jeste još jedan gorostasni napadač, sa 195 cm visine stigao je turčin, Batuhan Karadeniz iz ekipe Sanlirufaspor u kojoj je prošle sezone na 29 mečeva postigao 11 golova uz 2 asistencije, inače je đak fudbalskog kluba Bešiktaš, ima i dva nastupa za A selekciju Turske.

TIM U SEZONI 2017/18

Golman:Prvi golman tima je 39-godišnji Orhan Sheni, inače 7 puta reprezentativac ove zemlje, golman koji svojim iskustvom donosi sigurnost zadnjoj liniji tima.

Odbrana: Ovaj deo tima je takođe više nego iskusna, a čine ga igrače koji već nekoliko sezona igraju u ovom sastavu. Najiskusniji je 31-godišnji Vengjeli (33/0) igrač koji igra na desnoj strani odbrane, a koji je ponikao u grčkom Arisu, igrao još za Černomorec u Ukrajni i Astru u Rumuniji. Ne mestu levog bek je Mici (32/0) igrač koji je nastupao samo u domaćim klubovima. Na mestu centralnih defanzivaca treba spomenuti 33-godišnjeg Hrvata, Marka Radaša(28/1) koji je celu karijeru proveo u klubovima iz Albanije, a odličan je u izvođenju prekida. Tu su još 32-godišnji Osmani (26/0) i igrač sa Kosova, Jashanica (30/3).

Sredina: Pozicuju u centralnom delu veznog reda drži igrač iz Malija, Nimaga, kome je ovo šesta sezona u istom klubu, prošle szeone odigrao je 19 mečeva uz 2 gola, ali je pritom zaradio 7 žutih kartona i jedan crveni. Tu je i Lilaj (25/0), koji je jednu sezonu proveo u zagrebačkoj Lokomotivi. Što se tiče bočnih pozicija, Latifija koji je bio najvažniji igrač zameniće Mazuka (13/2) koji igra po desnom krilu, dok je na suprotnoj strani igrač ponikao u belgijskom Gentu, Gavazaj (24/0).

Napad: Što se tiče napada, od napadača iz prošle sezone tu je još uvek Nigerijac, Adeniyi (32/8) koji je tokom kvalifikacija postigao 1 gola na 7 mečeva, a tu će biti i pojačanja Sowe i Karadeniz.

Najopasniji napadač Skenderbeua!

Rezime: Samim plasmanom u grupnu fazu Skenderbeu je već ostvario sve svoje snove i zacrtane ciljeve, tako da će oni u svim utakmicama igrati rasterećeno i bez pritiska, njihovi navijači umeju da naprave vatrenu atmosferu tako da bi mogli da budu neugodan protivnik na domaćem terenu svim rivalima iz grupe, ali smatramo da osim ,,skupo prodate kože“ neće uspeti da naprave ništa značajnije.

PROGNOZA: 4. mesto u grupi

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje