četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Arizona Kardinalsi

I za kraj predstavljanja smo ostavili Arizona Kardinalse koje očigledno čeka svetla budućnost.

Prethodna sezona: 5-10-1 bez plej ofa

Napad:

– Total: 21. napad lige koji je u proseku osvajao 341,7 jardi po utakmici i postizao 22,6 poena.

– Igra po zemlji: 10. napad lige sa 124,4 osvojena jarda po utakmici. Postilgli su 18 TD po zemlji uz samo 3 fambla.

– Pas igra: 24. napad lige sa 217,3 osvojena jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 355/554, postigli su 20 TD uz 12 INT.

Odbrana:

– Total: 32. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 402 jarda i 27,6 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 24. odbrana lige sa 120,1 dozvoljenim jardom uz 9 TD i 3 iznuđenih fambla.

– Pas igra: 31. odbrana lige sa 289,1 dozvoljenim jardom u proseku. Dozvolili su čak 33 TD uz samo 7 INT.


Kardinalsi su prethodne sezone preuzeli veliki rizik, ali on se i te kako isplatio. Na mesto glavnog trenera je došao Klif Klingsberi koji je do tad radio na koledžu. Nije imao nikakvog iskustva u NFL-u, ali je uradio sjajan posao. U vatru je ubačen sjajni kvotrbek Kajler Marej za koga svi imaju samo reči hvale. Legenradni hvatač i njegov saigrač Leri Ficdžerald ga je iz utakmicu u utakmicu hvalio na sve strane, a imao je i zbog čega. Kardinalsi možda nisu igrali plej of prethodne sezone, ali su pokazali da imaju veliki potencijal koji na naplatu treba da stigne u sezonama koje dolaze.

Kao što smo već rekli mladi Marej je pokazao da se na njega može računati. On je dupla opasnost, jer ume i te kako da ponese loptu, a njegova konekcija sa hvatačima je bila više nego odlična. U skladu sa tim Marej je ove sezone dobio veliko pojačanje u vidu Deandrea Hopkinsa, možda i najboljeg hvatača lige uz Majkla Tomasa. Pored Hopkinsa i Ficdžeralda tu je još Kristijan Kirk. Marej će imati slatke muke kome da baci loptu u to nema sumnje.

Široka lepeza hvatača će dati prostora trkačima. Kao prva opcija se ističe Kenjan Drejk koji će predvodit igru po zemlji. On i Marej će biti udarne igle po zemlji, što znači da na papiru Arizona ima sasvim pristojan napad.

Što se odbrane tiče onda je dobrano pojačana. Tim su pojačali defanzivni teklovi Džordan Filips iz Bafala i Trevon Kouli iz Indijanapolisa, kao i lajnbekeri Devon Kinard iz Detroita i Devondre Kempbel iz Atlante.


Plasman:

Jako jako zanimljiv i dopadljiv sastav ima Arizona. Jako dobra stvar po njih je što se u ovoj diviziji slabo priča o njima, jer ih smatraju autsajderima, a oni su sve samo ne to. Na primer prošle sezone su igrali apsolutno egal mečeve sa San Franciskom i Sijetlom, a zašto to ne bi uradilii ove sezone kada imaju mnogo jači tim. S ozbirom da od ove sezone ima više mesta u plej ofu, neojte se iznenaditi ako na neka od njih zasednu Kardinalsi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje