četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Baltimor Rejvensi

Sa istoka AFC-a selimo se na hladni sever gde će se ove sezone odvijati ljute bitke. Počinjemo sa aktuelnim šampionima divizije Baltimor Rejvensima.


Prošla sezona: 14-2 i poraz u divizijsko rundi plej ofa od Tenesi Tajtansa.

Napad:

– Total: 2. napad lige koji je u proseku osvajao 431,5 jard po utakmici i postizao 33,2 poena.

– Igra po zemlji: 1. napad lige sa 206 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su 21 TD uz 12 famblova.

– Pas igra: 27. napad lige sa 201,8 jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 289/440, postigli 37 TD, ali i 8 INT.

Odbrana:

– Total: 4. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 300,6 jardi i 17,6 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 5. odbrana lige sa 93,4 dozvoljenih jarda, uz 12 TD i 5 izdejstvovanih famblova.

– Pas igra: 6. odbrana lige sa 207,2 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su neverovatnih 15 TD uz 13 INT.


Baltimor Rejvensi su prošle sezone bili jedno od većih iznenađenja. Igrali su sjajno u regularnom delu, koji su završili na prvom mestu sa skorom 14-2. Ali onda je usledio poraz u divizijskoj rundi plej ofa od Tenesi Tajtansa, te se sezona ne može smatrati uspešnom.

Napad koji su Rejvensi forsirali tokom cele sezone je bio nerešiva enigma za gotovo sve ekipe. Lamar je igrao sjajno, postao je i MVP, ali onda je usledila pauza od nedelju dana zbog prvog mesta u konferenciji, i to je potpuno poremetilo tim. Povredio se  i Mark Ingram i sve je otišlo nizbrdo.

Onaj poraz od Tenesija na ruku ide i glavnom treneru Džonu Harbou koji je donosio pogrešne odluke. Nekoliko rizičnih pokušaja na četvrtom daunu za male jardaže su potpuno uništile Rejvense i na kraju su pregaženi od Henrija i družine. Nakon poraza mnogi analitičari su kritikovali Lamara, ali mi verujemo da će sve to ojačati Rejvense u sezonama koje dolaze.


Baltimor u novu sezonu ulazi sa najvišim ciljevima, a to je naravno titula. Sve osim plasmana u veliko finale bi bilo veliko razočaranje za ovaj tim, a čini se da nemaju mnogo vremena. Lamar Džekson još uvek igra pod ruki ugovorom, što Baltimoru ostavlja prostora da pravi respekatabilan tim i pravilno raspoređuje novac. Ipak, kada taj ugovor istekne, Lamar će tražiti ogroman novac i Rejvensi će morati da prave novi tim.

 

Draft je prošao više nego solidno za Rejvense. U prvoj rundi su birali LB Patrika Kvina koji će popuniti rupu u toj liniji. U drugoj rundi je biran najbolji trkač na koledžu Džej Kej Dobins, koji će sa Markom Ingramom, Gasom Edvardsom i Lamarom Džeksonom čuda praviti ove sezone.

Usled nešto slabijeg hvatačkog korpusa iz prošle sezone, Rejvensi su na draftu birali i Devina Duverneja koji će sa Holivudom Braunom biti glavna opcija kada su hvatači u pitanju.

Legendarni Maršal Janda je rešio da se penzioniše, a preventive radi Rejvensi su draftovali i dva garda za svaki slučaj.

Od zvučnijih pojačanja u tim je došao iskusni Kalais Kembl iz Džeksonvil Jaguarsa. On će predvoditi lanjbekersku liniju Rejvensa i nema sumnje da će biti dobri. U tim su još došli defanzivni Derek Vulf iz Denvera, gard Di Džej Fluker iz Sijetla, gard Džejk Kajnon iz Džeksonvila i specialac Kenjon Barner iz Atlante

Bilo je naravno i odlazaka, a ovo je lista igrača koji su napustili Rejvense: lajnbekeri Patrik Envasor i Džoš Bajns, hvatač Set Roberts, sejfti Erl Tomas i tajt end Hejden Hrst.


Plasman:

Kao što smo već rekli nema opravdanja za Rejvense ove sezone. Realno gledano najjači su u diviziji, a u konferenciji samo je Kanzas Siti bolji. No, to sve treba dokazati i na terenu, a posebno će pod velikim pritiskom biti Lamar Džekson.

Džekson je dobio podršku u bekfildu, hvatački korpus je dodatno pojačan, a i odbrana je popunjena na mestima gde je bila šuplja. Odlazak Erla Tomasa možda u ovom trenutku jeste udarac za odbranu, ali odlazili su i mnogo bolji defanzivci iz Baltimora, pa je Baltimor uvek imao dobru odbranu. Rejvensi su kompletan tim, tim koji je na okupu već 2-3 sezone i čini se da je ovo prava godina da se odigra barem finale.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje