sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Detroit Lajonsi

Severnu diviziju NFC konferencije zatvaramo sa Detroit Lajonisma koje očekuje veoma bitna sezona, jer ukoliko ne bude krenulo kako treba uslediće korenite promene.

Prošla sezona: 3-13 bez plej ofa

Napad:

– Total: 17. napad lige koji je u proseku osvajao 346,8 jardi po utakmici i postizao 21,3 poena.

– Igra po zemlji: 21. napad lige sa 103,1 osvojenim jardom po utakmici. Postilgli su samo 7 TD po zemlji uz 5 famblova.

– Pas igra: 10. napad lige sa 243,8 osvojenih jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 344/571, postigli 27 TD uz 15 INT.

Odbrana:

– Total: 31. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 400,4 jarda i 26,4 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 21. odbrana lige sa 115,9 dozvoljenih jardi, uz 13 TD i 7 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 32. odbrana lige sa 284,4 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su čak 33 TD uz samo 7 INT.


Detroit Lajonsi u novu sezonu ulaze kao najslabiji tim u diviziji ako gledamo imena na papiru. Prošla sezona je bila baš teška za Lajonse, jer su dobrano pokradeni protiv Grin Beja, a ta utakmica je bila prekretnica za ovaj tim. Imali su dobijenu utakmicu, a onda su se umešale sudije i sve upropastile. Nakon toga se povredio i startni kvoterbek Metju Staford i sezona je bila gotova. Ovih 3-13 treba gledati sa velikom dozom rezerve, jer sa drugim kvoterbekom Lajonsi nisu igrali na nivou NFL lige.

Ovo je jako bitna sezona za Lajonse koje će treću sezonu za redom voditi Met Patriša. Mora se priznati da se mnogo više očekivalo od defanzivnog maga kakav jeste Patriša. Ukoliko se desi da Detroit i treću sezonu pod njegovim vođstvom ostane bez plej ofa, gotovo sigurno će uslediti otkaz.

Patriša je kao trener uveo neke promene u Lajonsima. Posle dugo vremena Lajonsi konačno imaju dobro trkača u vidu Kiriona Džonsona, a ove sezone će bekfild biti pojačan Deandreom Sviftom koji je biran na draftu kao 35. pik. Njih dvojica bi mogli biti paklen tandem, a sa njima dvojicom napad Detroita će biti mnogo raznovrsiniji.

Hvatački koprus će predvoditi Marvin Džons i Keni Goladej, a uguvor je produžio i iskusni Deni Amendola. Sjajni tajt end Ti Džej Hokinson bi morao da ima mnogo bolju sezonu od prošle.

Kada imate dva vrlo dobra trkača sasvim je logično da se pojača ofanzivna linija bez koje se ne može. Nju predvodi Tejlor Deker koji je usled dobrih igara dobio višegodišnji ugorov. Na desnoj strani se nalazi Vaitai, pridošlica iz Filadelfije, dok će na poziciji centra igrati Frenk Regnu. Na draftu je izabran Džon Džekson čiji će zadatak biti da štiti kvoterbeka.

Naslabiji tim bez ikakve dileme je bila odbrana. Patriša je bio primoran da pojačanja traži među slobodnim agentima, a tim su pojačali Deni Šelton i Džejmi Kolins. Oba igrača dobro poznata Patriši, jer su igrali u Nju Inglandu. Na draftu je Detroit birao defanzivnog enda Džulijan Okvaru, a iz Kanzasa je došao lajnbeker Redži Regland.

U sekonderiju je bilo mnogo promena, jer je tim napustio sjajni Darius Slej koji je otišao u Filadelfiju. Ipak, Detroit je znao šta radi, jer su kao pika prve runde birali Džefa Okuda kome se predviđa blistava karijera. Pored njega tu će biti još Dezmond Trufant.


Plasman:

Detroit ima sasvim solidan tim, ali njima uvek nešto fali. To je bez ikakve dileme najmalerozniji tim u celoj ligi, a ako budu bili zdravi sigurno će imati šanse da se bore barem za WC rundu, jer su prethodne sezone do utakmice sa Grin Bejom pokazali da mogu da igraju sa svima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje