petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Džeksonvil Jaguarsi

Južnu diviziju zatvaramo Džeksonvil Jaguarsima.

Prethodna sezona: 6-10 bez plasmana u plej of.

Napad:

– Total: 20. napad lige koji je u proseku osvajao 341,8 jardi po utakmici i postizao 18,8 poena.

– Igra po zemlji: 17. napad lige sa 106,8 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su samo 3 TD po zemlji uz isto toliko famblova.

– Pas igra: 16. napad lige sa 235 jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 364/589, postigli 24 TD uz 8 INT.

Odbrana:

– Total: 24. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 375,4 jarda i 24,8 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 28. odbrana lige sa 139,3 dozvoljena jarda, uz 23 TD i 8 famblova.

– Pas igra: 16. odbrana lige sa 236,1 dozvoljenim jardom u proseku. Dozvolili su 22 TD uz 10 INT.


Verovali, ili ne Džeksonvil Jaguarsi su pre samo tri godine igrali konferencijsko finale, a sada spadaju među najgorim ekipama u NFL-u. Da, to je surovost NFL-a i pokazatelj koliko je ovaj sport u stvari izjednačen.

U prošlu sezonu Džeksonvil je ušao sa velikim ambicijama. Doveli su Nika Folsa iz Filadelfije, ali peh se dogodio već na otvaranju sezone kada je Fols polomio ključnu kost prilikom jednog dodavanja. Da ironija bude veća taj pas je bio za tačdaun. Već tad se moglo videti da te sezone neće biti ništa, jer je na scenu stupio mladi kvoterbek Gardner Minšou koji nije imao mnogo iskustva. U početku je to bilo zanimljivo gledati, ali kada su odbrane počele da čitaju Džeksonvil je počeo da se muči.

Usled loših rezultata pojavile su se nevolje unutar tima. Najveće zvezde tima su počele da se bune, jer Džeksonvil tone, a oni ne žele da budu deo tima koji gubi. Aron Remzi je bio najglasniji i na sve načine je hteo da ode iz tima. Na kraju mu je uspelo, jer je trejdovan u Remse. Glavna karika u napadu Lenard Fornet je imao velikih problema sa povredama, te je i njegova produktivnost bila mala. Na kraju, u pauzi između dve sezone rukovodstvo mu je uručilo otkaz.

Tim je napustio i Kalajis Kembel koji je bio jedan od vođa u odbrani. Takođe, otišao je i Janik Engakue bez ikakve sumnje top 10 defanzivaca u ligi koji je završio u Minesotu.

Dakle, ova politika čelnika Džeksonvila jasno pokazuje šta će se desiti u sezoni koja dolazi. Očigledno je da će se tankovati i vrlo verovatno birati kvoterbek na draftu.

Džeksovil očekuje veoma teška sezona i ako ponove rezultat iz prethodne sezone to će biti veliki uspeh za njih, mada šanse za takav scenario su minimalne.


Fotografije su preuzete sa: https://www.jaguars.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje