sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Indijanapoli Koltsi

Treći tim iz južne divizije AFC-a su Indijanapolis Koltsi.

Prethodna sezona: 7-9 bez plej ofa

Napad:

– Total: 25. napad lige koji je u proseku osvajao 327,4 jarda po utakmici i postizao 22,6 poena.

– Igra po zemlji: 7. napad lige sa 133,a osvojenim jardom po utakmici. Postilgli su 17 TD po zemlji uz samo 3 fambla.

– Pas igra: 30. napad lige sa 194,3 jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 307/513, postigli 22 TD uz 10 INT.

Odbrana:

– Total: 16. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 346,8 jarda i 23,3 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 7. odbrana lige sa 97,9 dozvoljenih jardi, uz 8 TD i 4 fambla.

– Pas igra: 23. odbrana lige sa 248,9 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 29 TD uz 15 INT.


Indijanapolis Koltsi su prethodne sezone doživeli jedan veliki šok koji je moža uticao na plasman tima u sezoni. Naime, startni kvoterbek Endru Lak se penzionisao samo nekoliko dana pred početak sezone zbog učestalih povreda. Iako mu prezima u prevodu znači „sreća“, ovaj sjajni igrač nije imao sreće sa povredama. Iz godine u godinu je dobijao batine, bivao povređen i čovek je prosto rekao da ne može više. Možda nije izabrao najbolji trenutak za povlačenje, ali treba i njega razumeti.

U grotlo je tako neočekivano upao Džejkobi Briset koji je konačno zaigrao kao starter. Dugo je tavorio u Nju Inglandu ako rezerva, a Koltsi su mu dali lep ugovor. Pod njegovim vođstvom tim nije izgledao tako loše. Ipak, u onom prelomnom trenutku se i Briset povredio i sve je otišlo nizbro. Na sve to povredio se i najboji igrač Ti Vaj Hilton i tu se već videlo da će Koltsi ostati bez plej ofa.

U novu sezonu Koltsi ulaze sa novim kvoterbekom. Vođa navale će biti ni manje ni više nego Filip Rivers koji je posle mnogo godija napustio Čardžerse. Ovo je u najmanju ruku čudna odluka za Koltse, jer je Briset potpisao ozbiljan ugovor. Ipak, sa Riversom kao kvoterbekom Koltsi su dobili jednog iskusnog vođu tima i sa njim će sigurno biti opasni.

U timu ima mnogo kvalitetnih igrača od ofanzivne linije pa do skil pozicija. Ofanzivna linija je jako bitna, jer ako ona obezbedi Riversu dovoljno vremena, onda će to biti spektakl od napada.

Napad po zemlji će predvoditi Marlon Mek i Nihejim Hajns. Mek je imao fanstatičnu sezonu sa preko 1,000 istrčanih jardi, a od Hajnsa se očekuje još veća produktivnost.

Na hvatačkim opcijama se naravno izdvaja Ti Vaj Hilton kao jedan od najboljih hvatača u ligi. I on je imao problema sa povredom prethodne sezone koja ga je sklonila sa terena u veoma bitnim utakmicama za Koltse koje su oni uglavnom izgubili. Njegova konekcija sa Riversom će sigurno biti dobra, jer je ovaj poznat po snažnoj i preciznoj ruci.

Mnogo je talenta  u ovom timu na gotovo svim pozicijama i uz malo sreće, ako ih izbegnu teške povrede Koltsi sigurno mogu do plej ofa.  Južna divizija ACF-a je oduvek bila izjednačena, a oni na papiru realno imaju najdublji tim.

S obzirom da ove sezone u plej of ide jedna ekipa više zaista bi katastrofa bila kada Koltsi ne bi igrali plej of. U tom slučaju morali bi da grade sve ponovo, a sigurni smo da im to nije  u planu barem još 2-3 godine.


Fotografije su preuzete sa: https://www.colts.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje