subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Kanzas Siti Čifsi

Za kraj AFC konferencije ostavili smo zapadnu diviziju. Bez obzira što Kanzas Siti tu drži primat, i ostali timovi su se dobrano pojačali, što ovu diviziju čini veoma zanimljivom.

Počinjemo sa Kanzas Siti Čifsima kao aktuelnim šampionima.

Prethodna sezona: 12-4 i osvojena titula

Napad:

– Total: 6. napad lige koji je u proseku osvajao 379,2 jarda po utakmici i postizao 28,2 poena.

– Igra po zemlji: 23. napad lige sa 98,1 osvojenim jardom po utakmici. Postilgli su 16 TD po zemlji uz 5 famblova.

– Pas igra: 5. napad lige sa 281,1 jardom po utakmici. Kompletirani pasovi 378/576, postigli 30 TD uz samo 5 INT.

Odbrana:

– Total: 17. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 349,6 jardi i 19,3 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 26. odbrana lige sa 128,2 dozvoljen jarda, uz 14 TD i samo 6 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 8. odbrana lige sa 221,4 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su 21 tačdaun uz 16 INT.


Nakon nešto sporijeg početka Čifsu su ubacili u brzinu više i zaređali devet pobeda i osvojili titulu. Patrik Mahoms je još jednom pokazao da je igrač kakav se viđa jednom u 50 godina. Osim igračkog umeća, Mahoms je pokazao kao vođa, a i dan danas se gledaju njegovi motivacioni govori kraj aut linije u trenucima kada Čifsi nisu imali povoljan rezultat. Apsolutna magija Mahomsa koji je bez ikakve sumnje najbolji igrač lige iako je za MVP-ja proglašen Lamar Džekson.

Prošla godina je arhivirana, a već se uveliko gleda sledeća. Čifsi su rešili da stvore dinasiju, sličnu onoj koju su stvorili Nju Ingland Patriote. Za tu svrhu nukleus tima Patrik Mahoms, Trevis Kelsi i Kris Džons su potpisali nove ugovore, a juče je saradnju sa Čifsima produžio i glavni trener Endi Rid.

Tim je skoro pa ostao isti, a kako i ne bi kada je to šampionski tim.

Čifsi su na draftu birali trkača Gasa Edvardsa Elarija. Realno gledano igra po zemlji je bila možda i najveći problem u napadu Čifsa (ako je on uopte i postojao), a sa Elarijem koji je bio više nego solidan na LSU će biti samo još jači.

Što se odbrane tiče i ona je ostala maltene ista. Tajron Meti, Kris Džouns i Frenk Klark su još uvek tu. Nije ta odbrana blistala tokom regularnog dela, ali kada je došao plej of onda su i oni bili mnogo bolji.

No, njima i ne treba mnogo zamerati, jer kada imate napad koji bez problema postiže 30+ poena, onda i odbrana može biti mnogo slabija.


Plasman:

Čifsi su apsolutno najjača ekipa u AFC konfrenciji, a možda i u ligi. Verujemo da će sada biti još bolji, jer su konačni skinuli sa leđa jedan veliki teret osvajanjem titule. Endi Rid je vrhunski trener, Mahoms je iskusniji za još jednu godinu i realno gledano Čifse nema šta da zaustavi na putu ka još jednom finalu.


Fotografije su preuzete sa: https://chiefswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje