četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Minesota Vajkingsi

Minesota u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a to je barem konferencijsko finale. Imali su sjajnu prethodnu sezonu i nema razloga da i ova nove bude manje uspešna.

Prošla sezona: 10-6 i poraz u divizijskoj rundi od San Franciska

Napad:

– Total: 16. napad lige koji je u proseku osvajao 353,5 jardi po utakmici i postizao 25,4 poena.

– Igra po zemlji: 6. napad lige sa 133,3 osvojena jarda po utakmici. Postilgli su 19 TD po zemlji uz 10 famblova.

– Pas igra: 23. napad lige sa 220,2 osvojena jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 319/466, postigli 26 TD uz  8 INT.

Odbrana:

– Total: 14. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 341,6 jardi i 18,9 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 13. odbrana lige sa 108 dozvoljenih jardi, uz 8 TD i 3 iznuđena fambla.

– Pas igra: 15. odbrana lige sa 233,6 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 23 tačdauna uz neverovatnih 17 INT.


Za Minesotu Vajkignse se može reći da je zdrava sredina i da imaju neki kontinuitet. I ove sezone će ih voditi sjajni Majk Zimer kome će ovo biti sedma godina kako vodi ovaj tim. Minesota je izgubila ofanzivnog kordinatora Kevina Stefanskog koji postao glavni trener Klivlend Braunsa, ali njegovo mesto će zauzeti iskusni Geri Kubjak koji se vraća fudbalu nakon pauze od dve sezone.

Odmah na startu treba krenuti od kvoterbeka. Kirk Kazins je uspeo da odvede svoj tim do plej ofa, a onaj pas za pobedu protiv Nju Orleans Sejntsa mu je sigurno kupio novi ugovor. Popularni kapetan Kirk je produžio ugovor na još dve sezone sa Minesotom i to je dobar početak za ovaj tim.

Napad će pored Kazinsa predvoditi sjajni Delvin Kuk koji je prethodne sezone bio glavna karika u napadu. Sjajni trkač je imao nestvarnu sezonu, a njegova pomoć u bekfildu će biti Aleksander Metison.

U hvatačkom korpusu Minesota je ostala bez Stefona Digsa koji je otišao Bafalo Bilse. Iako Digs spada među bolje hvatače u ligi, njegov temperament nije mogao da se trpi, te je otišao kao slobodan agent. Ipak, u redovima Minesote nisu sedeli skrštenih ruku, jer su na draftu birali Džastina Džefersona kao 22. pika na draftu. Džeferson u NFL ligu dolazi kao koledž šampion sa LSU-om, a njegove brojke govore same za sebe. Adam Tilen i on će biti glavne hvatačke opcija za Kazinsa.

Bez obzira na više nego solidna imena u napadu, ipak je odbrana ta koja je trejd mark za Minesotu. I ove sezone tu će biti vrhunska imena i nema sumnje da će ponovo biti jači deo tima. Minesota jeste ostala bez Mekenzi Aleksandera, Endrua Sadeham Livala Džozefa, Ksevijera Roudsa, Tre Vejnsa i Eversona Grifina, ali je dovela i nekoliko dobrih pojačanja. Među njima se svakako ističe Janik Ngoku koji je došao iz Džeksonvila i spada među najbolje defanzivce u ligi. Sa njim i Danijelom Hanterom ta defanzivna linija će biti pravi bedem. Lajnebersku liniju će predvoditi Entoni Bar i Erik Kendriks, a u sekonderiju dominira jedan od najboljih sejftija u ligi Herison Smit i Entoni Heris.


Plasman:

Na papiru Minesota bez ikakve sumnje ima najjači tim u diviziji, ali to je samo papir. Imaju jedan uigran tim, zdravo vođen od strane Majka Zimera tako da za očekivati je da će se boriti na najviše ciljeve ove sezone.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.vikings.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje