četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu: Njujork Džajantsi

Treća ekipa iza istočne divizije NFC su Njujork Džajantsi pred kojima je očigledno dug put do povratka na staze stsare slave.

Prethodna sezona: 4-12 bez plej ofa

Napad:

– Total: 23. napad lige koji je u proseku osvajao 338,5 jardi po utakmici i postizao 21,3 poen.

– Igra po zemlji: 19. napad lige sa 105,3 osvojena jarda po utakmici. Postilgli su 11 TD po zemlji uz 9 famblova.

– Pas igra: 18. napad lige sa 233,2 osvojena jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 376/507, postigli 30 TD uz 17 INT.

Odbrana:

– Total: 25. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 377,3 jarda i 28,2 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 20. odbrana lige sa 113,2 dozvoljena jarda, uz 19 TD i 8 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 28. odbrana lige sa 264,1 dozvoljenim jardom u proseku. Dozvolili su čak 30 tačdauna uz 10 INT.


Njujork Džajatsi proživljavaju teška vremena, jer plej of nisu videli još od 2016. godine. Zbog loših rezultata došlo je do promene stručnog štaba, a novi trener je Džo Džadž. Džadž je bivši saradnik Bila Beličeka, pa javnost u plavom delu Njujorka očekuje mnogo od njega.

Prošle sezone Džajantsi su u vatru ubacili ruki kvoterbeka Danijela Džonsa. Ljudi koji prate Džajatnse su podeljenog mišljenja oko toga da li je on budućnost ovog tima. Igrao je sa velikim oscilacijama, ali u pojedinim trenucima je pokazao da može da se računa na njega. Veliki problem je bila ofanzivna linija koja bukvalno nije postojala, te je Džons bio pod velikim pritiskom. U skladu sa tim, Džajantsi su na draftu birali Endrua Perta i Meta Perta, igrače koji igraju na poziciji ofanzivnog tekla. Njihov zadatak će biti na štite Džonsa, ali i da obezbede rupe za Sekuona Barklija koji će i ove sezone biti alfa i omega u timu.

Mislilo se i na odbranu u redovima Džajantsa, jer se bez nje ne može. Na draftu je biran sejfti Ksevijer Mekini, a pored njega tim je pojačao Blejk Martinez i Džejms Bredberi.

Čini se da u Džajantsima konačno imaju neki plan i viziju za koju će se boriti u narednom periodu.


Plasman:

Grad Njujork je najveće tržište u Americi i tamo se neuspeh bukvalno ne prašta. Navijači su razmaženi i traže nešto što se ne može dobiti, ali valjda su navikli do sad. Realno stanje je takvo da su Džajantsi treća ekipa u diviziji. Ipak, ova divizija je toliko slaba da iznenađenja nisu ne moguća. Džajatnsi će se svakako boriti, ali teško će do plej ofa ove sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje