petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Pitsburg Stilersi

Iz Baltimora se selimo u grad čelika, gde se živi za američki fudbal. Naravno, radi se o ekipi Pitsburg Stilersa.


Prethodna sezona: 8-8 bez plej ofa

Napad:

– Total: 30. napad lige koji je u proseku osvajao 276,8 jard po utakmici i postizao 18,1 poen.

– Igra po zemlji: 29. napad lige sa 90,4 osvojena jarda po utakmici. Postilgli su samo 7 TD po zemlji uz 7 famblova.

– Pas igra: 31. napad lige sa 186,3 jarde po utakmici. Kompletirani pasovi 315/510, postigli 18 TD, ali i 19 INT.

Odbrana:

– Total: 5. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 304,1 jard i 18,9 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 14. odbrana lige sa 109,6 dozvoljenih jardi, uz 7 TD i čak 14 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 3. odbrana lige sa 194,6dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 20 tačdaunova, ali su imali i 20 INT po čemu su drugi u ligi odmah iza Nju Inglanda.


Pitsburg Stilersi su vezali dve sezone bez plej ofa, i to je pravi presedan. Godinama unazad ovaj tim je vladao na sveru AFC-a, ali izgleda da se vremena polako menjaju.

Stilersi su bez ikakve sumnje tim koji ima pobednički mentalitet, ali i sa takvim mentalitetom prošla sezona za njih ne bila za zaborav. Najveći maler koji ih je zadesio je povreda startnog kvoterbeka Bena Rotelsbergera koji je povredio lakat i propustio gotovo celu sezonu. Njegove zamene su najblaže rečeno bile očajne, i već se tad moglo videti da plej ofa neće biti.

Glavni trener Majk Tomlin i ostatak stručnog štaba se okrenuo odbrani, i ona je nosila tim do pomenutih 8-8. Dovođenje Mike Ficpatrika iz Majamija je bio pravi pogodak, jer je njegovim sjajnim nastupima Pitsburg dobio neku novu energiju.

Odbrana je mlada i uigrana, što znači da su Stilersi napravili podlogu za sezonu koja dolazi.

Na draftu Stilersi nisu imali pravo da biraju u prvoj rundi, jer su dovođenjem Ficpatrika iz Majamija upravo njima dali tog pika. Na draftu su birani hvatač Čejs Klejpul, lajnbeker Aleks Hajsmit i trkač Entoni Mekfarland.

U tim su još došli tajt end Erik Ibron, fulbek Derik Vet, gard Stefan Višnjevski i trkač Vendel Smolvud.

Tim su napustili defanzivni tekl Dežjson Hargriv, centar Bi Džej Fini, tajt end Nik Vanet, lajnbekeri Tajler Matakevič i Entoni Čikilo, sejfti Šon Dejvis, kornerbek Arti Burns i fulbek Ruzavelt Niks.


Plasman:

Kao i svake godine Stilersi u novu sezonu ulaze sa najvećim ambicijama. Rekli smo već da imaju podlogu u vidu mlade i snažne odbrane. Sa Big Benom kao vođom napada, taj napad će biti dosta produktivniji, a odbrana će dobiti još više na značaju. Big Ben je poznat kao kvoterbek koji imaj fenomenalne brojke, te će svaki igrač biti dobra opcija za njega. Pojačanjima sa drafta i slobodnih agenata veliki pritisak biće skinut sa Džu Džu Smita Šustera i Džejmsa Konera, koji su nosili napad prethodne sezone ne tako uspešno. Protivničke odbrane su znale da od njih preti najveća opanost, ali sada sa ovim pojačanjima će biti totalno druga priča.

Ove sezone NFL je promenio pravila, te jedna ekipa više ide u plej of. U skladu sa tim realno je da Stilersi odu u plej of, a za nešto više mora mnogo toga da se poklopi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje