četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu: San Francisko 49ersi

I za kraj je ostala zapadna divizija NFC-a. Za mnoge je ovo ubedljivo najjača divizija u celoj ligi, a mi se moramo složiti sa tim. Ovde imamo prošlogodišnjeg učesnika Superboula San Francisko 49erse, uvek neugodne Sijetl Sihokse, Los Anđeles Remse koji su Superboul igrali pre dve godine i Arizona Kardinalse koji su napravili više nego respektabilan tim za sezonu koja sledi.

S obzirom da je San Francisko najviše dogurao u prethodnoj sezoni, i da su zavnični šampioni divizije, počećemo od njih.

Prošla sezona: 13-3 i poraz u Superboulu od Kanzas Siti Čifsa

Napad:

– Total: 4. napad lige koji je u proseku osvajao 381,1 jard po utakmici i postizao 29,9 poena.

– Igra po zemlji: 22. napad lige sa 144,1 osvojenim jardom po utakmici. Postilgli su 23 TD po zemlji uz 8 famblova.

– Pas igra: 13. napad lige sa 237 osvojenih jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 331/478, postigli su 28 TD uz 13 INT.

Odbrana:

– Total: 2. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 281,8 jardi i 19,4 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 17. odbrana lige sa 112,6 dozvoljenih jardi, uz 11 TD i 9 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 1. odbrana lige sa 169,2 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su 23 TD uz 12 INT.


Svaka čast Kajlu Šenahanu i Džonu Linču za posao koji su napravili u prethodne 2-3 sezone. Ovaj sjajni dvojac je podigao ovu velikui franšizu sa samog dna i učinio je ponovo velikom kao što ona jeste. Za jako kratko vreme skolpljen je vrhunski tim, sa veoma dobrim igračima na svim pozicijima, a rezultat je došao veoma brzo, a to je finale. San Francisko je bio samo na četvrtinu od velike titule, ali moramo reći da su odluke trenera u mnogome uticale na rezultat. Šenahan je sa Falkonsima već izgubio dobijnu utakmicu, a i ova ide njemu na dušu.

No, to je sada prošlost, a mi se okrećemo sadašnjosti i budućnosti. I ove sezone San Francisko će imati brutalan tim koji će voditi sjajni Džimi Garopolo. Mnogi su bili kritički nastrojeni prema njemu i njegovim igrama, ali Šenahan je napravio takav napadački blej buk gde se nije mnogo isticala pas igra. Bekfild će ove sezone predvoditi Rahim Mostert koji će veoma brzo potpisati novi ugovor. Mostertu će u bekfildu pomoži Džerik Mekinon koji se oporavio od povrede, a tim je napustio Met Brida. Ogromno pojačanja sa San Francisko je potpisivanje Trenta Vilijamsa koji je proglašen više puta za najboljeg čuvara kvoterbeka. Garopolo će sada sigurno biti bezbedniji, a trkači će imati mnogo više prostora.

Jako važna stvar za San Francisko je potpisivanje novog ugovora Džordža Kitla. Bilo je tu određenih nesuglasica oko novca koji je Kitl tražio, ali su na kraju ispunili njegove zahteve. Kako i ne bi kada je prošle sezone Kitl radio sjajan posao. Osim što je sjajno hvatao ključne lopte, Kitl je sjajno i blokirao, te je njegov uticaj na napad nezameniljiv.


Plasman:

San Francisko na papiru ima manje više isti tim kao prošle sezone s tim što su iskusniji za godinu dana i igranje Superboula, što je jako bitno. Ova sezona će pokazati da li su oni pravi, ili ne, jer je bilo mnogo ekipa u istoriji koje su totalno propale nakon poraza u Superboulu. Divizija je ekstremno jaka, a mi očekujemo San Francisko u punom ritmu od starta sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje