petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu NFL sezonu – Tenesi Tajtansi

Sa ledenog severa selimo se na jug, gde će biti burno kao i uvek. Diviziju otvaramo najprijatnijem iznenađenjem prethodne sezone, a to su svakako Tenesi Tajtansi:

Prethodna sezona: 9-7 i poraz u konferencijskom finalu od Kanzas Sitija.

Napad:

– Total: 12. napad lige koji je u proseku osvajao 362,8 jardi po utakmici i postizao 25,1 poen.

– Igra po zemlji: 3. napad lige sa 138,9 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su  21 TD po zemlji uz 8 famblova.

– Pas igra: 21. napad lige sa 223,9 jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 297/448, postigli 29 TD uz 8 INT.

Odbrana:

– Total: 21. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 359,5 jardi i 20,7 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 12. odbrana lige sa 104,5 dozvoljenih jardi, uz 14 TD i 5 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 24. odbrana lige sa 255 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 25 tačdauna uz 14 INT.


Retko ko je mogao da zamisli da će Tenesi Tajtansi igrati konferencijsko finale, i da će na tom putu pobediti uvek favorizovane Nju Ingland Patriotse i prvu ekipu u regularnom delu Baltimor Rejvense. Zaista, o sezoni Tajtansa se može dugo pisati, jer je posebna priča.

To je tim koji je oduvek bio tvrd orah za sve timove u ligi. To je tim koji je uvek vodio bitku za plej of do poslednjeg kola. Ipak, prethodne sezone se mnogo toga promenilo unutar tima, a počelo se sa kvoterbekom. Posle dugo vremena Markus Mariota je izgubio mesto startnog kvoterbeka, a na njegovo mesto je došao Rajan Tenehil. Tenehil je dugo čamio u Majamiju, ali je u Tenesiju procvetao. Njegovim dolaskom ceo tim je dobio neku ludačku energiju, a napad posebno.

Taj napad je konačno dobio glavu i rep, a sve je počinjalo od sjajnog Dereka Henrija koji je bio nezaustavljiv za gotovo sve odbrane. Hvatački korpus je dodatno proradio, te sada Tenesi ima mnogo više oružja u napadu. Tenesi je bio pravo oličenje tima i bili su veoma zanimljivi za gledanje.

Za novu sezonu se postavlja samo jedno pitanje, a ono glasi da li Tenesi može da ponovi sličan uspeh? Na to pitanje vam niko ne može odgovoriti, ali u čelnici tima su učinili sve ne bili zadržali nukleus tima. Rajan Tenehil je momentalno dobio višegodišnji ugovor, a sa njim i Derik Henri koji će bez ikakve sumnje biti jedan od najboljih trkača u sezoni koja nam dolazi.

Veliki izazov za Tajtanse će biti odbrana ove sezone, jer su ostali bez Dina Pisa koji je radio kao defanzivni koordinator. Ovo je veliki gubitak za tim, ali sigurno su Tajtansi pronašli pravu zamenu za njega.

Što se rostera tiče bilo je tu odlazaka i dolazaka, ali u suštini Tenesi ima jak tim. Njihova divizija je oduvek bila jaka i neizvesna i odatle sve počinje. Ukoliko Tenesi uspe da se plasira u plej of, onda bez ikakvih problema mogu da ponove prošlogodišnji uspeh.


Fotografije su preuzete sa: https://www.tennesseetitans.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje