četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu sezonu – Atlanta Falkonsi

Treći tim iz južne divizije NFC-a su Atlanta Falkonsi. Ovaj tim je nakon onog tragičnog gubitka Superboula od Nju Inglanda u strmoglavom padu, ali za ovu sezonu su spremili određena pojačanja koja će ovaj tim učiniti mnogo konkurentnijim.

Prethodna sezona: 5-11 bez plej ofa

Napad:

– Total: 5. napad lige koji je u proseku osvajao 294,6 jardi po utakmici i postizao 23,8 poena.

– Igra po zemlji: 30. napad lige sa 85,1 osvojeni, jardom po utakmici. Postilgli su samo 10 TD po zemlji uz 4 fambla.

– Pas igra: 3. napad lige sa 294,6 osvojenih jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 459/684, postigli su 29 TD uz 15 INT.

Odbrana:

– Total: 20. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 355,8 jardi i 24,9 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 15. odbrana lige sa 110,9 dozvoljenih jardi, uz 13 TD i i čak 10 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 22. odbrana lige sa 244,9 dozvoljenih jardi u proseku. Dozvolili su 28 TD uz 12 INT.


Turbulentno je bilo prethodne sezone u redovima Atalnta Falkonsa, ali se na kraju pokazalo da su ipak tim. Glavni trener Den Kvin je bio na ivici otkaza, ali igrači su se skupili oko njega i sa nekoliko pobeda u samom finišu regularnog dela sačuvali posao svom glavnom treneru. Koliko im je bilo stalo da pobede potvrđuje i pobeda nad San Franciskom koji je u tom trenutku bio u velikoj borbi za prvo mesto u konferenciji, i kiks im nije bio ni u planu.

U novu sezonu Falkonsi ulaze sa mnogo više elana i određenim pojačanjima. Veliki problem prošle sezone je bilo mesto trkača. Ove sezone to mesto popuniće ni manje ni više nego Tod Grli koji se rastao sa Los Anđeles Remsima. Sa njim Falkonsi će imati dosta jaku igru po zemlji i Met Rajan neće biti primoran da konstantno baca loptu.

Tim su još pojačali tajt end Hejden Hurst, defanzivni end Dante Fauler, gard Džastin Mekrej, lajnbekeri Dion Bukenon i Laroj Rejnolds, kornerbek Darkuiz Denard, hvatač Lekuan Tredvel.

Na draftu Atlanta je birala kornerbeka Ej Džej Terela, defanzivnog tekla Marlona Dejvidsona, lajnbekera Majkla Volera i sejftija Džejlina Hokinsa.

Naravno bilo je i odlazaka, a tim su napustili  tajt end Ostin Huper, kornerbek Dezmond Trufant, gard Ves Svaicer, defanzivni endovi Vik Bizli i Edrijan Klejborn, lajnbeker Devondre Kembel, defanzivni tekl Džek Kroford, tekl Taj Sombrailo.


Plasman:

Ove sezone se očekuje mnogo bolja igra Atlante pre svega u odbrani. Glavni problem prethodne sezone je bila odbrana koja je na gotovo svakoj utakmici primala po 25+ poena. Napad koji predvodi Met Rajan to nije mogao da isprati, te je Atlanta igrala na veliki broj poena i uglavnom gubila. Kao što se da videti Atlanta je na draftu birala uglavnom odbrambene igrače, tako da će odbrana sigurno biti bolja.

Napad sa Grlijem kao glavnom opcijom u bekfildu će biti dosta izbalansiraniji, te će Falkonsi biti još jači u napadu.

Sve u svemu sa timom više u plej ofu ove sezone, Falkonsi imaju neke šanse da se domognu doigravanja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje