petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljanje timova za novu sezonu – Karolina Pantersi

I za kraj južne divizije NFC-a ostavili smo možda i najslabiji tim, a to su Karolina Pantersi koji su doživeli neke korenite promene.

Prethodna sezona: 7-9 bez plej ofa

Napad:

– Total: 19. napad lige koji je u proseku osvajao 228,1 jard po utakmici i postizao 21,3 poen.

– Igra po zemlji: 14. napad lige sa 113,7 osvojenih jardi po utakmici. Postilgli su čak 20 TD po zemlji uz 7 famblova.

– Pas igra: 20. napad lige sa 228,1 osvojenim jardom po utakmici. Kompletirani pasovi 382/633, postigli su samo 37 TD uz neverovatnih 21 INT.

Odbrana:

– Total: 23. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 374,5 jardi i 29,4 poen po utakmici.

– Igra po zemlji: 29. odbrana lige sa 143,5 dozvoljenih jardi, uz kriminalnih 31 TD i 5 iznuđenih famblova.

– Pas igra: 13. odbrana lige sa 231 dozvoljenim jardom u proseku. Dozvolili su 21 TD uz 14 INT.


Karolina Pantersi od one sezone kada su igrali Super Boul ide strmoglavim padom. Prethodne sezone su načinili neke radikalne poteze, a najneshvatljiviji je otpuštanje Rona Rivere koji je mora se priznati radio sjajan posao. Igrala je Karolina prošle sezone i sa drugim kvoterbekom, Kajlom Alenom koji je radio sjajan posao, ali to nije bilo dovoljno za plasman u plej of.

U novu sezonu ulaze sa korenitim promenama, a počinjemo sa stručim štrabom. Mesto glavnog trenera nakon odlaska Rivere je pripalo Metu Rulu, čoveku koji nema nikakvog iskustva u NFL ligi. Rul je sa sobom doveo ofanzivnog koordinatora Džo Brejdi, koji slično kao i Rul nema iskustva u NFL-u, a defanzivni kordinator će biti Fil Snou.

Iako je Kajl Alen igrao sjajno prethodne sezone, stručni štab očigledno nema poverenje u njega, te su na mesto kvoterbeka doveli Tedija Bridžvotera, koji je došao iz Nju Orleansa.

Na draftu Pantersi su izabrali defanzivnog tekla Derika Brauna u prvoj rundi, defanzivne endove Jetura Gros-Matosa i Džeremija Čina u drugoj, kornerbekove Troja Prajda i Kenija Robinsona u četvrtoj i petoj rundi.

Tim su još pojačali hvatači Robi Anderson, Set Roberts, Kit Kirkvud i Ferou Kuper, defanzivni endovi Stiven Vederli i Zek Ker, sejfti Džaston Buris, kornerbek Ilaj Epl, gardovi Majkl Skofild i Džon Miler, lajnbeker Tahir Vajthed, tajt end Set Divalve.

Iako ovo na prvi pogled da se Karolina pojačala, kada budete videli ko je sve otišao iz tima biće vam sve jasno. Najveći gubitak bez ikakve dileme je odlazak u penziju sjajnog lajnbekera Luka Kiklija. Kikli je rešio da se penzioniše, jer nije mogao više da se nosi sa silnim povredama. On je bio duša ovog tima, i bez ikakve sumnje jedan od najboljih lajnbekera u ligi. Bez njega ta odbrana će biti slabija barem za 30%. Pored Kiklija otišao je i sjajni Greg Olsen koji je uvek bio tu da uhvati onu ključnu loptu. Ovaj sjajni tajt end je pojačao redove Sijetl Sihoksa. Iz tima su još otišli defanzivni endovi Kris Smit, Mario Edison i Brus Irvin, kornerbek Džejms Bredberi, defanzivni teklovi Džerald Mekoj, Donteri Pou, Vernon Batler i Kajl Lav, gard Greg Van Roten, desni tekl Deril Vilijams, kiker Grejem Geno, hvatači Kris Hogan i Diendru Vajt.


Plasman:

Karolina je kao što se da videti u potpunom ribildingu. Divizija u kojoj se oni nalazi je prejaka, te su šanse da Karolina igra plej of minimalne.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje