petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 18. kola ruske Premijer Lige

Tokom prethodna 4 dana u Rusiji je odigrano svih 8 utakmica u okviru 18. kola nacionalne Premijer Lige. Prvo “prolećno“ kolo obeležilo je nekoliko prelepih pogodaka, akcija i fudbalskih momenata uopšte. U ovom članku napravićemo pregled svega što smo videli tokom petka, subote, nedelje i ponedeljka, a nadamo se da ćete biti zadovoljni.


(03.03.2017.) 17:00 Tom Tomsk – Rostov – 0:6 (0:2)

Prva utakmica u okviru prolećnog dela Premijer Lige odigrana je na stadionu “Olimp-2“ gde su duel imale ekipe Toma i Rostova. Igrači Rostova, koji su na svom terenu imali ulogu gosta, bili su veoma dominantni tokom svih 90 minuta i samo su pokazali igračima sibirske ekipe da ih je finansijska kriza upropastila tokom ove zime. Golove za Rostov postigli su Aleksandr Buharov (19′ i 46′), Marko Dević (69′), Aleksandr Erohin (78′) i Serdar Azmun (80′ i 91′), dok je najbolji igrač te utakmice postao Timofej Kalačov sa het-trikom asistencija. Sa druge strane, igrači Toma mogli su da se ponose samo sa 4 šuta ka golu protivnika.

(04.03.2017.) 12:00 Orenburg – Arsenal Tula- 3:0 (2:0)

Duel dve fenjeraške ekipe odigran je u subotu, tačno u podne, a domaćin Orenburg je pobedom na “Tobdžijama“ uneo dodatnu neizvesnost u nastavak ruskog šampionata. Do mnogo važna 3 boda Orenburg je stigao pogotcima Blagoja Georgijeva (3′ i 21′ iz penala) i Romana Vorobjova (50′), iako je Arsenal bio dosta bolji protivnik tokom cele utakmice sa 13 šuteva ka golu (Orenburg samo 6). Domaća ekipa je koristila skoro sve prilike koje je imala, te se ipak može reći da su zasluženo trijumfovali.

(04.03.2017.) 14:30 CSKA Moskva – Zenit Sankt Peterburg – 0:0 (0:0)

Jedan od najvećih ruskih derbija između moskovskog CSKA i Zenita iz Sankt Peterburga završen je remijem bez golova, ali je ipak duel bio veoma zanimljiv u svakom smislu te reči.

https://www.youtube.com/watch?v=-9Y8Jdag7L4

(05.03.2017.) 09:30 Ural Jekaterinburg – Amkar Perm – 1:0 (1:0)

Tokom nedeljnog jutra gledali smo utakmicu između Urala i Amkara, koja je naknadno prebačena iz Jekaterinburga u Perm. Taj duel završen je minimalnom pobedom zvaničnog domaćina, Urala, a glavni odgovorni bio je novopridošli vezista Erik Bikfalvi koji je postigao sjajan pogodak u 32. minutu utakmice. Sve u svemu, Ural i Amkar tokom većeg dela meča bili su veoma izjednačeni, ali je presudio individualni kvalitet igrača u narandžastim dresovima.

(05.03.2017.) 12:00 Krila Sovjetov Samara – Lokomotiva Moskva – 0:3 (0:0)

Na neutralnom terenu u Ufi tačno u podne po našem vremenu sastali su se Krila Sovjetov iz Samare i prestonička Lokomotiva. Samarci su dugo pružali neverovatan otpor moskovskoj ekipi, ali su pojačanja iz zimskog prelaznog roka “Lokosa“ odlično odradili svoj deo posla, te je njihova ekipa slavila sa 3 gola razlike. Golove za gostujuću ekipu postigli su Ari (60′ i 68′), koji je krajem februara stigao na pozajmicu iz Krasnodara i mladi Aleksej Mirančuk (88′).

(05.03.2017.) 14:30 Krasnodar – Spartak Moskva – 2:2 (1:1)

Ubedljivo najzanimljiviji duel mogli smo da vidimo na novoizgrađenom stadionu u Krasnodaru, gde su se u derbiju kola sastali Krasnodar i moskovski Spartak. Utakmica je završena nerešenim ishodom sa po 2 gola sa obe strane, što je možda i najrealniji rezultat sudeći po prikazanom kvalitetu i jedne i druge ekipe. Najpre su poveli Moskovljani, sjajnim pogotkom Fernanda u 3. minutu iz slobodnjaka sa čak 30 metara udaljenosti od gola, nakon čega se autogolom Serdara Taskija u 15. minutu Krasnodar vratio u igru. Spartak je početkom drugog poluvremena još jednom došao u vođstvo, ovaj put pogotkom Luiz Adriana (54′) nakon velike nepažnje bekova krasnodarske ekipe. Konačan rezultat postavio je najbolji strelac “Bikova“ – Fjodor Smolov, sa bele tačke i to u 73. minutu utakmice. Važno je napomenuti da je Krasnodar poslednjih 10 minuta igrao sa 10 igrača, s’ obzirom da je Smolov zaradio povredu zadnje lože, a da glavni trener Igor Šalimov nije imao pravo na novu izmenu.

(05.03.2017.) 17:00 Terek Grozni – Ufa – 0:1 (0:0)

Poslednju nedeljnu utakmicu odigrali su Terek i Ufa, koja je minimalnim rezultatom zlata vredna 3 boda. Iako je Terek bio dosta bolji tokom svih 90 minuta, mentalna snaga i strpljenje igrača Ufe presudili su ovu utakmicu. Pobedonosni gol za “Građane“ postigao je Slaj (79′), ali je utakmica mogla da ode i drugim tokom da napadač Tereka Bekim Balaj nije promašio penal u 55. minutu.

https://www.youtube.com/watch?v=Iu4s8jZxjjA

(06.03.2017.) 17:30 Anži Mahačkala – Rubin Kazanj – 0:1 (0:0)

U utakmici koja je zatvorila ovo 18. kolo sastali su se Anži iz Mahačkale i Rubin iz Kazanja, klubovi koji već duži vremenski period imaju prijateljske odnose. Novopridošli vezista Adlan Kacajev postao je jedan od tragičara utakmice uzimajući u obzir koliko je promašio stopostotnih prilika, a čak i 1 penal, u 22. minutu. Kazanjski Rubin je do pobede stigao pogotkom Maksima Kanunjikova (81′) i to u jednom od mnogobrojnih naleta ove ekipe u poslednjim minutima utakmice.


Nakon završenog 18. kola tabela ruskog prvenstva izgleda ovako:


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje