petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 26. kola španske „La Lige“

Dvadeset i šesto kolo španske „La Lige“ je iza nas, a kao i prošlog kola, uradili smo za vas kratku retrospektivu odigranih utakmica, te smo se potrudili da iz svake izdvojimo ono najbitnije, ukoliko niste bili u prilici da ispratite mečeve jedne od najzanimljivijih liga u Evropi, pa čak i u svetu.

Real Sosijedad je u petak uveče došao do velike pobede protiv Real Betisa, a slavili su rezultatom 3:2 u gostima. Tom pobedom, Sosijedad je pre početka ostalih utakmica bio pozicioniran na 4. poziciji sa svega 7 bodova manje od Sevilje (uz utakmicu više), ali se nalazio na fantastičnoj poziciji koja mu može obezbediti Evropu naredne sezone. Junak utakmice definitivno je bio Prieto koji je uz dva gola odlučio pobednika. Ljubitelji kartona su mogli da uživaju uz ovaj meč, jer je pored 5 pogodaka viđeno čak 6 žutih kartona. Teška utakmica za obe ekipe, ali Sosijedad dolazi do četvrte pobede u poslednjih šest utakmica i time pokazuje da je ozbiljan konkurent za Evropu naredne sezone.

Utakmica između Leganesa i Granade nije bila jedna od onih koje ste želeli da gledate proteklog vikenda, a najbolje o tome svedoči podatak da je viđeno svega 5 šuteva u okvir gola za 90 minuta. Jedan od istih završio je u mreži, a minimalnu pobedu Leganesu doneo je Machis.

Iako su kladioničari predviđali kiks madridskog Reala, Benzema i Rodrigez su se postarali da već u prvih 45 minuta igre sve teorije o eventualnom kiksu Reala padnu u vodu. Vrlo interesantna utakmica na kojoj smo videli čak 5 golova obeležena je ubedljivom igrom Reala i bez par ključnih igrača, što im svakako ide u prilog nakon kiksa protiv Las Palmasa. U kolu koje analiziramo, Real Madrid je slavio rezultatom 4:1 protiv Eibara u gostima.

Viljareal je pobedom nad Espanjolom rezultatom 2:0 došao do druge pobede u nizu, te se tako još više ustalio na poziciji koja im naredne sezone može doneti Evropu. Soriano je u prvom poluvremenu doneo prednost domaćoj ekipi, da bi Lopez autogolom postavio tačku na krajnji ishod meča.

Iako je Selta često važila za tim koji ume da pomrsi račune Barseloni, ovog vikenda to nikako nisu uspeli. Barselona ih je demolirala rezultatom 5:0, a strelci su bili Mesi (x2), Neymar, Rakitić i Umtiti. Trka na samom vrhu tabele se nastavlja, a može se reći da je u ovom trenutku svaki kiks presudan, iako su Katalonci, ako je suditi po pruženoj igri, zaista daleko od istog.

Na prilično „tvrdoj“ utakmici između Sporting Hihona i Deportiva iz La Korunje, gde smo za 90 minuta igre videli svega 5 šuteva u okvir gola, slavili su gostujući fudbaleri rezultatom 1:0. Iako je Colak u 32. minutu mogao da donese prednost gostima sa bele tačke, ali u tome nije uspeo, Mosquera je u nadoknadi prvog poluvremena postavio konačan rezultat ovog meča. Na ovom susretu viđeno je čak 9 kartona, što je daleko iznad proseka, ako pitate ljubitelje sportske kladionice koji vole igru na kartone.

Loša igra Valensije se nastavlja, te su protiv Atletiko Madrida uputili svega 2 šuta u okvir gola za 90 minuta igre. Iako je madridski Atletiko imao manji posed lopte (43%), uspeli su da upute šut 18 puta, tačnije 8 puta u okvir gola, a da postignu čak tri. Uz dva gola Grizmana i jedan Gameira, prate uz korak Sevilju i nadaju se njenom kiksu, jer u ovom trenutku teško da drugačije mogu da stignu zaostatak od 6 bodova, gde pritom Sevilja ima utakmicu manje.

Las Palmas je u možda i najuzbudljivijoj utakmici kola deklasirao Osasunu rezultatom 5:2, te su ljubitelji igre na golove mogli da naplate kvotu preko 20, ukoliko su tipovali 7+. Jese (x2), Livaja, Mesa i Garcia (autogol) doneli su domaćim igračima nova tri boda koja su ih ustalila na sredini tabele, dok je Kodro uz dva pogotka za goste samo ublažio prednost, ali će Osasuna imati veoma težak zadatak da izbori opstanak ove sezone.

Atletik Bilbao je sa bele tačke presudio Malagi, te je jedini strelac na meču bio Garcia, a domaćini su uz dosta muke opravdali ulogu favorita. Sa svega 3 šuta u okvir gola uspeli su da dođu do 3 boda, te su se trijumfom približili Viljareali u borbi za Evropu, dok je Malaga trećim porazom u nizu sve bliže zoni ispadanja.

Alaves i Sevilja podelili su bodove na susretu u kome je Sevilja imala ulogu favorita. Ponovo je Katai uspeo da se upiše u strelce, a ovog puta njegov gol doneo je bod njegovom timu. Podsetimo, njegov gol protiv Valensije doneo je Alavesu trijumf nakon preokreta od 0:1 do 2:1. Utakmica između Alavesa i Sevilje završena je rezultatom 1:1, a gol za goste postigao je Ben Yedder.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje