četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 27. kola španske „La Lige“

Dvadeset i sedmo kolo prve lige Španije je iza nas, viđeno je dosta „kladioničarski“ nerealnih rezultata, lepih poteza i golova, a za vas smo i nakon ovog kola uradili kratku retrospektivu utakmica koje su se igrale u proteklih par dana. Ukoliko ste nešto propustili, pokušaćemo da vam nadoknadimo. Nadamo se da ćete uživati!

10.03. 20:45 Espanyol – Las Palmas 4:3

Espanjol i Las Palmas odigrali su možda i najuzbudljiviji meč 27. kola, gde smo videli čak 7 pogodaka. Ako ste nas čitali i pre par dana, sumnjali smo da ovde postoji saradnja, te da bi logičan sled događaja mogao da bude remi, ali smo se prevarili. Lopez je već u prvom minutu doveo domaći tim do prednosti, Lemos je tu prednost nulirao, da bi Moreno u sudijskoj nadoknadi ponovo doveo Espanjol u vođstvo. Drugo poluvreme je za Las Palmas počelo odlično, jer je Lemos ponovo nulirao prednost domaćeg tima, da bi Piatti sa bele tačke ponovo promenio rezultat, te smo već u 53. minutu videli 5 golova. Jurado je postigao svoj drugi gol za Espanjol u prvenstvu, a Garcia je na asistenciju Halilovića smanjio prednost na 4:3, što je ostao i konačan rezultat.


11.03. 13:00 Valencia – Gijon 1:1

Valensija je na meču sa Sporting Hihonom važila za favorita, a umesto da deklasiraju svog rivala, jedva su došli i do jednog boda. Parejo najpre nije postigao pogodak sa bele tačke u 55. minutu, te je 5 minuta kasnije Čop doveo goste do prednosti, a El Haddadi je pet minuta pre početka zaustavnog vremena postavio konačan rezultat, te je Valensija faktički prvi favorit koji je kiksnuo u proteklom kolu.


11.03. 16:15 Sevilla – Leganes 1:1

Odmah iza Valensije, kiksnula je i Sevilja. Leganes je fantastično započeo meč, a već od 3. minuta uspeli su da dođu do prednosti, kada je Gabriel na asistenciju El Zhar-a uspeo da dođe do svog trećeg pogotka u prvenstvu. Crnogorski reprezentativac, Stevan Jovetić, tresao je mrežu Leganesa u 43. minutu igre, te je domaćinima ostalo 45 minuta nade da mogu da dođu do pobede. U drugom poluvremenu je viđen svega jedan šut u okviru gola, što je rezultiralo tome da Leganes uspešno zadrži bodove na ovom meču.


11.03. 18:30 Malaga – Alaves 1:2

Da Alaves ove sezone igra fenomenalno pokazali su Feddal i Mendez, koji su golovima u 39. i 91. minutu doneli svojoj ekipi nova tri boda, tačnije 9. pobedu u prvenstvu. Malagi je ovo četvrti poraz u nizu, trenutno se nalaze blizu zone ispadanja i pod hitno moraju da menjaju način igre, inače im se ne piše dobro. Strelac za domaći tim bio je Carlos u 71. minutu igre.


11.03. 20:45 Granada – Atlético 
Madrid 0:1

Atletiko Madrid nije došao do pogotka sve do 84. minuta, kada je francuski reprezentativac, Grizman, uspeo da dođe do gola koji je doneo prevagu na ovom meču. Uz svega 2 šuta Granade u okvir gola i 6 šuteva kluba iz Madrida, imali smo priliku da vidimo ne toliko zanimljiv, koliko bitan duel za goste, koji su ovom pobedom i kiksom Sevilje bliži poziciji koja naredne sezone vodi direktno u Ligu šampiona. Biće vrlo uzbudljivo u narednih par kola, a sezona je daleko od raspleta i i dalje je apsolutno sve moguće.


12.03. 12:00 Real Sociedad – Athletic Bilbao 0:2

Na utakmici na kojoj je viđeno čak 9 žutih kartona slavili su gosti, a pobedi su doprineli golovi Garcie (gol iz penala) i Williamsa. Na ovom meču je interesantno to što je Real Sosijedad imao posed lopte od 61% i svega jedan šut u okvir gola manje od svog rivala, ali rezultat prosto nije bio na njihovoj strani. Moglo bi se reći da je ova utakmica još jedan od primera da posed i šutevi ne znače ništa, jer se u fudbalu broje samo golovi. Bilbao se ovim trijumfom primakao pozicijama koje bi ga naredne sezone mogle odvesti u Evropu, dok se Sosijedad i dalje nalazi na jednoj od njih.


12.03. 16:15 La Coruna – Barcelona 2:1

Deportivo iz La Korunje definitivno je iznenađenje kola, a pobedom protiv Barselone malo su se udaljili od zone ispadanja, dok su uzburkali timove u samom vrhu tabele, te sada borba za prvim mestom postaje još uzbudljivija. Joselu i Bergantinos postigli su gol za domaći tim, dok je Suarez golom u 46. minutu nedovoljno učinio za goste. Kvota na pobedu domaćeg tima u nekim kladionicama iznosila je i do 12,50.


12.03. 18:30 Celta Vigo – Villareal 0:1

Viljareal je golom Soldada u 45. minutu došao do vrlo bitna tri boda, s obzirom na to da su trenutno u velikoj borbi sa Sosijedadom i madridskim Atletikom oko pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Selta ostaje na sredini tabele, daleko od zone ispadanja, ali daleko i od mogućnosti da naredne sezone zaigra u Evropi. Za 90 minuta igre uputili su svega 1 šut u okvir gola protivnika, a priznaćete, sa takvom igrom teško da nešto može da se traži u Evropi.


12.03. 20:45 Real Madrid – Real Betis 2:1

Serhio Ramos je po ko zna koji put spasio madridski Real, te su do tri boda došli njegovim pogotkom u 81. minutu utakmice. Najpre je Navas autogolom doveo goste do prednosti, Ronaldo je krajem prvog poluvremena tu prednost nulirao, da bi Real sa svega 4 šuta u okvir gola uspeo da dođe do vrlo važna tri boda na ovom susretu. Klub koji predvodi Zidan trenutno ima 62 boda, tačnije 2 više od drugoplasirane Barselone, a uz to imaju i utakmicu manje, što bi značilo da su u prilici da se „odvoje“ na +5 u kada odigraju meč koji zaostaju.


13.03. 20:45 Osasuna – Eibar

Osasuna je protiv Eibara, koji uzgred rečeno ove sezone igra fenomenalno, uspela da dođe do vrlo važnog boda, te napravi makar mali pomak u odnosu na prethodne susrete. Kike je golom u 72. minutu doveo goste do prednosti, ali je Kodro samo sedam minuta kasnije postavio konačan rezultat, koji i dalje uliva nadu domaćim fudbalerima da mogu da izbore opstanak u prvenstvu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje