sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 28.kola Francuske lige 1 (golovi i najinteresantniji detalji)

Ovog vikenda odigrano je 28.kolo prve lige Francuske, a mečevi su se igrali od petka do nedelje, postignutno je 24 pogodka, što je prosečno 2,4 po meču. Nije bilo većih iznenađenja i skoro svi favoriti su opravdali te uloge, interesantan podatak je da je pet od deset utakmica završeno nerešenim ishodom.

U petak je odigrana utakmica između Bordoa i Lyona, meč je završen rezultatom 1:1        I pored terenske dominacije Lyona, prvi na gol na meču postigla je ekipa Bordoa u 16.minutu kada je Vada iskoristio asistenciju Kamana, inače najagilnijeg igača u redovima domaćina toko cele utakmice, Lyon je nastavio da dominira terenom, a nagrada za to je stigla u 79.minutu kada je Mammana iskoristio asisteciju Valbuene i poravnao rezultat. Utakmica je bila izuzetno gruba, o čemu svedoči i 9 žutih kartona koje je sudija podelio igračim.

Paris Saint Germain- Nancy 1:0 (0:0)

Teže nego što se očekivalo, favorit na ovoj utakmici PSŽ je tek sredinom drugog poluvremena uspeo da slomi otpor ekipe Nancya , dominaciju domačina možda najbolje iskazuju statističke kategorije posed lopte (71 %), broj upućenih udaraca (17), kao i 6 uspešnih odbrana golmana Nancya. Gol odluke postigao je Cavani iz penala u 80.minutu, prethodno je oboren desni bek Aurier od strane golmana Chernika, posled čega je sudija pokazao na belu tačku.

Montepellier- Guingamp  1:1 (0:0)

Utakmica ekipa iz sredine tabele, završena je rezultatom koji je i realan kad se sastanu ekipe sličnog kvaliteta. Domaćin je prvi došao do vođstva golom Mounia u 50.minutu kojeg je lopta pogodila posle šuta Sessegnona. Gosti su izjednačili u 85.minutu golom Džimija Brianda koji je vešto izbegao ofsajd zamku i asistenciju glavom od strane Cocoa,pretvorio u gol.

Metz- Rennes 1:1 (1:0)

Metz je nastavio da sakuplja bodove u borbi za opstanak i tretnutno se nalazi u bezbednoj zoni četri boda daleko od mesta koje vodi u drugu ligu. Domaćin je poveo golom visokog napdača Diabatea koji je iskoristio grešku štopera Gnagnona u pasu i rutinski realizovao situaciju jedan na jedan u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. U drugom poluvremenu dominacija gostujuće ekipe, sedam šuteva u okvir gola od kojih je jedan završio u mreži, to se desilo u 90.minutu, a strelac je bio Said koji je iskoristio odbitak posle odbrane golmana domaćih i sproveo loptu u mrežu.

Dijon- Nice 0:1 (0:0)

Nica je ostvarila još jednu važnu pobedu u borbi za titulu i gurnula ekipu Dijona na mesto koje vodi u niži rang takmičenja. Tokom celog meča igrači Nice su imali veći posed lopte, a nagrada za to stigla je u 69.minutu kada je Cyprien iskoristio odlično dodavanje preko cele odbrane Dijona od Eysserica. Nica se ovom pobedom zadržala na trećem mestu sa samo tri boda zaostatka za vodećim Monakom i potpuno izjednačeni sa PSŽ-om.

Caen – Angers 2:3 (1:2)

Najefikasniji susret 28. kola odigrale su ekipe Kaena i Anžea. Ovom pobedom gosti su gotovo sigurno obezbedili mirnu završnicu prvenstva dok će Kaen morati grčevio da se bori za opstanak iako se nalaze na 4 boda iznad zone ispadanja. Situacija na terenu je bila takva da je domaćin imao veći posed lopte i više udaraca na gol, ali su gosti iskoristili tri od svoja četri udaraca u okvir gola i slavili važnu pobedu. Strelci za domaćina bili su Rodelin u 11. i Santini u 67.minutu, dok su strelci za ekipu Anžea bili Ekambi u 5.minutu, N’Doye u 21. i Mangani u 48.minutu iz penala.

Sc Bastia – AS Saint Etienne 0:0

Teška utakmica u kojem nijedan od ekipa nije stvorila puno pravih prilika za gol, u 45.minutu igrač domaćih Saint-Ruf neoprezno je visoko podigao nogu i udario u predelu grudi Payota i dobio direktan crveni karton, dok je Payot zamenjen. U 66.minutu slična situacija samo na drugoj strani, Lemoine koji je zamenio povređenog Payota podigao je nogu visoko i udario djonom u glavu štopera domaćih El Kaoutaria i dobio direktan crveni karton zbog opasne igre. Do kraja meča po jedna dobra šansa za obe ekipe ali nije bilo promene rezultata.

Lorient – Marseille 1:4 (0:2)

Još jedan efikasan susret odigrale su ekipe Lorijena i Marseja, gosti su ubediljvo slavili i ostavili domaću ekipu zakucanu za dno tabele. Prvi pogodak u 6.minutu delo je štopera gostiju Rolanda koji se najbolje snašao u petercu posle izvedenog kornera, gužve i odbijanja lopte. Drugi pogodak u 19.minutu takođe se desio posle kornera, a predstavlja pravo remekdelo u režiji Dimitry Payeta koji je lobovao golmana domaćih koji se nalazio na svega dve metra od linije gola. U 53.minutu Thauvina je iskoristio situaciju jedna na jedan i povećao vođstvo gostiju na 0:3, a samo tri minuta kasnije Sanson je iskoristio loptu ubačenu sa strane i lako matirao golmana domaćih. Počasni pogodak za ekipu Lorijana delo je kapitena kamerunske reprezentacije Moukandjoa u 73.minutu. Igrač utakmice je Thauvin koji je pored pogodka namestio golove za Payeta i Sansona.

Touluse – Lille 1:1 (1:0)

Tuluz je produžio niz utakmica na kojima nije poražen i on sada iznosi šest utakmica bez poraza (2 pobede i 4 nerešene utakmice). Domaćin je poveo u 30.minutu golom Julliena i pored dominacije gostiju koji su imali veći posed lopte u tom periodu igre, a i tokom celog meča. Lil je izjednačio u drugom delu utakmice golom Benzie u 80.minutu na asistenciju Edera. Domaćin je nedugo zatim promašio penal, odgovornost je peruzeo Braithwaite ali iz dva puta nije uspeo da savlada golmana gostiju Enyeamu.

Monaco – Nanntes 4:0 (3:0)

Monako je odigrao još jednu efikasnu utakmicu na domaćem terenu i ubedljivo savlado Nant i pored izostanka Falkaoa koji nije igrao zbog povrede. Domaćin je poveo u 4.minutu golom Mbapea, u 43.Germain je povećao na 2:0, a do poluvremena, tačnije u prvom minutu nadoknade vremena, Mbape postiže svoj drugi gol na asistenciju Silve i rešava već tada pitanje pobednika. U drugom poluvremenu domaćin je rutinski priveo utakmicu kraju i postigao još jedan gol, koji je delo Fabinha iz penal, prethodno je srušen Mendy, kojeg je nesmotreno oborio Koffi Djidji štoper Nanta.


Očekuje nas uzbuljiva zavšnica prvenstva Francuske, jer borba za titulu ali i sva ostala mesta na tabeli nije skoro bila ovako zanimljiva, videćemo da li će Monako uspeti da osvoji titulu ispred Nice i PSŽ-a, takođe će biti zanimljiva i borba za opstanak gde nijedna ekipa od 12.mesta na tabeli nije bezbedna.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje