subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 28. kola španske „La Lige“

Još jedno kolo je iza nas, ovog vikenda timovi nisu bili toliko efikasni koliko se od njih očekivalo, ali su neke ekipe došle do vrlo bitnih bodova koji će im značiti u nastavku sezone. Ukoliko neki od mečeva niste imali priliku da ispratite, pregledajte kako smo ga mi predstavili kratkim tekstom i video snimkom koji sadrži najzanimljivije detalje sa susreta. Uživajte!

17.3. 20:45 Las Palmas – Villarreal 1:0

Las Palmas je u prvoj utakmici savladao Viljareal pogotkom Boatenga već u 10. minutu igre, te je crveni karton Ruiza onemogućio gostima da dođu do eventualnog izjednačenja. Las Palmas se ovim trijumfom još više ustalio na sredini tabele, dok se trka za Evropom nastavlja još interesantnije porazom Viljareala.

18.3. 13:00 Eibar – Espanyol 1:1

Eibar i Espanjol su podelili bodove u susretu koji i nije bio toliko interesantan za gledanje. Naime, svega 5 šuteva u okvir gola viđeno je za 90 minuta igre, a Eibar je taj koji je dominirao ali nije uspeo da opravda ulogu favorita, ako pitate kladionice. Sam finiš sezone biće vrlo interesantan kada je u pitanju gornji deo tabele, gde i ove dve ekipe mogu da se uključe u „trku“.


18.3. 16:15 Athletic Bilbao – Real Madrid 1:2

Iako se po internetu pisalo kako je stadion Bilbaa „neosvojiva tvrđava“, Madriđani su uspeli da dođu do tri boda golovima Benzeme i Casemira. Aduriz je u 65. minutu na svega 3 minuta nulirao prednost gostiju, ali to nije bilo dosta. Ova tri boda su vrlo bitna za goste, koji su sada na čak pet bodova ispred drugoplasirane Barselone (ukoliko računamo 27 odigranih utakmica, tačnije ne računamo susret između Barselone i Valensije, jer bi tada Barselona imala utakmicu više u odnosu na svog glavnog konkurenta za titulu). Videćemo kako će stvari teći do kraja sezone, ali nama deluje da će sam finiš biti spektakularan, jer su sve opcije i dalje u igri.


18.3. 18:30 Alaves – Real Sociedad 1:0

Alaves je minimalnim rezultatom savladao Real Sosijedad, a strelac za domaći tim bio je Deyverson u 44. minutu igre. Ovim trijumfom fudbaleri Alavesa su se samo još više ustalili na polovini tabele, te se može reći da ćemo ih i naredne sezone gledati u najboljoj ligi Španije. Katai je bio na klupi, ali nije ušao u igru.


18.3. 20:45 Real Betis – Osasuna 2:0

Može se reći da ćemo Osasunu naredne sezone gledati u La Ligi 2, a Navarro i Castro su Betisu doneli nova tri boda koja su udaljila „zeleno-bele“ od zone ispadanja. Najlošiju odbranu u ligi imaju gosti, jer su do sada uspeli da prime čak 67 golova na 28 utakmica, što je 2,39 po utakmici.


19.3. 12:00 Leganes – Malaga 0:0

Na susretu između Leganesa i Malage nije bilo golova, ali zato žutih kartona nije nedostajalo. Ljubitelji igre na kartone mogli su da profitiraju jer je na meču viđeno čak 6 žutih kartona, ali ako govorimo o šutevima u okvir gola, može se reći da utakmica sa svega 3 šuta u okvir gola za 90 minuta igre nije vredna velikog dilemisanja.


19.3. 16:15 Atletico Madrid – Sevilla 3:1

Možda i derbi kola odigran je u Madridu gde je Atletiko savladao Sevilju rezultatom 3:1, a do samog finiša meča domaćini su imali prednost od 3 gola, kada je Correa u 85. minutu igre tu prednost ublažio. Strelci za domaći tim bili su Godin, Grizman i Koke. Ovom pobedom, Atletiko Madrid je uspeo da dođe do pedeset i petog boda, dok Sevilja ima pedeset i sedam.


19.3. 18:30 Deportivo La Coruna – Celta Vigo 0:1

Selta je golom Aspasa u 74. minutu utakmice došla do pobede u prvenstvu nakon dva poraza i dva remija, te su sada još više udaljili od zone ispadanja. Daleko od toga da je za La Korunju osigurana druga liga, ali će imati još dosta posla ove sezone kako bi ih i naredne gledali u prvoj ligi.


19.3. 18:30 Gijon – Granada 3:1

Sporting Hihon je došao do vrlo važne pobede protiv glavnog konkurenta u ovom trenutku, ekipe Granade. Traore, Babin i Carmona su za samo sedam minuta igre preokrenuli prednost Granade koja je trajala od 51. do 60. minuta. Uz promašen penal Traore-a, rezultat je ostao 3:1, a vrlo bitna pobeda za domaći tim učinila je da se na tabeli nađu ispred Granade, tačnije sa 21 osvojenim bodom, dok Granada ima 19 bodova.


19.3. 20:45 Barcelona – Valencia 4:2

Najviše golova viđeno je na poslednjem meču, gde je Barselona pobedila Valensiju rezultatom 4:2. Nakon prednosti gostiju golom Mangale, Suarez i Mesi su preokrenuli, da bi u nadoknadi prvog poluvremena El Haddadi, inače igrač Barselone koji je trenutno na pozajmici u Valensiji, nulirao prednost domaće ekipe. U drugom poluvremenu Mesi i Gomes bili su dovoljno da Barselona dođe do nova tri boda. Ovo je ujedno bila i najefikasnija utakmica kola, a viđeno je čak 17 šuteva u okvir gola, sedam žutih, i jedan crveni karton.

Koji je po vama potez, gol, ili čak i igrač najbolji u proteklom kolu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje