četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 30.kola Francuske Prve lige!

 U Francuskom društvu najboljih odigrano je 30.kolo koje nam je donelo mnogo manje golova nego prošlo, a uz to Nica još jednom nije slavila i polako posustaje u borbi za šampionsku titulu koja će se do kraja prvenstva voditi u dvoje između Monaka i PSŽ-a. Borba za opstanak postala je zanimljivija pobedom Loriana na gostovanju Nansiju. Ukupno je postignuto 24 pogodka, što je 2,4 gola po meču.


METZ vs BASTIA 1:0 (0:0)

Metz je u ovom meču i definitivno učinio važan korak ka opstanku u ligi i sa nova tri boda nalazi se na sedam bodova iznad zone u kojoj su ekipe koje zazuzimaju mesta koja vode u drugu ligu. Gol odluke desio se u 47.minutu kad je auto gol postigao Cioni. Tokom celog meča gosti nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola ekipe Metz-a.


LILLE vs MARSEILLE 0:0

Po prikazanoj igri potpuno relan rezultat ove utakmice, oba tima stvorila su po nekoliko opasnih situacija, za nijansu bolje bile su šanse domaćeg tima, naročito udarac glavom Edera koji je akrobatskom reakcijom zaustavio golman gostiju Pele.


NANTES vs NICE 1:1 (1:1)

Nica je posustala u šampionskoj trci odigravši još jedan meč u kojem nije pobedila, izostanci Cypriena i Plea pokazalo se kao nenadoknadiv gubitak za tim Nice, Sale je doveo domaćina u vođstvo u 22.minut, a gost je izjednačio u 28. preko Seria. Nant je tokom celog meča pretio iz kontranapada i imao je više pokušaja od Nice, koja je držala posed lopte ali bez konkretizacije u vidu šansi i golova.


TOULOUSE vs RENNES 0:0

Još jedan meč koji je završen bez golova, apsolutna dominacija gostiju naročito posle crvenog kartona koji je dobio igrač domaćina Blin, koji je u razmaku od samo 6 minuta dobio dva žuta kartona zbog čega je isključen, Tuluz nije uputio niti jedan šut u okvir gola gostiju i može biti zadovoljniji zbog ovog boda.


NANCY vs LORIENT 2:3 (2:0)

U ovom meču smo videli veliki preokret, pošto je domaćin vodio na poluvremenu golovima Maouasse u 28.minutu i Die u 42.minutu iz penala, da bi gosti u drugom poluvremenu preokrenuli golovima Moukandja u 66, Lautoa u 86, i Mvuembe u 93 minutu meča. U kladioničarskim krugovima i pre meča bilo je sumnji u regularnost ovog meča, a uz prelaz iz 1-2, došla je i ,,očekivana“ pobeda gosta!


BOREDEAUX vs MONTPELLIER 5:1 (3:0)

Jedan interesantan statistički podatak vezan je za ovaj meč, a to je da je gostujuća ekipa tokom celog meča imala veći posed lopte ali da je ipak izgubila, domaćin je iskoristio većinu svojih šansi i golovima Rolana (dva), Sankharea, Vada i Malcoma odneo zasluženu pobedu. Počasni gol za goste delo je Boudebouza iz penala. Gosti su poslednjih desetak minuta igrali sa igračem manje jer je isključen Congre.


ANGERS vs GUINGAMP 3:0 (0:0)

Slaba igra oba rivala sa malim brojem šansi viđena je tokom prvog poluvremena, da bi u drugom domaćin iskoristio svoje tri šanse preko Bamba, Mangania i Diedhioua. Najzapaženiji igrač meča bio je J.Bamba koji je uz gol, zabeležio i asistenciju.


CAEN vs MONACO 0:3 (0:1)

Još jednom je ekipa Monaka pokazala da sa pravom pretenduje na šampionsku titulu ove sezone, a njihove igrač Mbappe u svakom meču diže svoju cenu koja je i sada već astronomska. Domaćin je imao prividnu terensku inicijativu ali samo u posedu lopte, jedan upućen šut u okvir gola Monaka dovoljno govori o šansama Kaena, gosti su odigrali rutinski meč, koji su rešili Mbappe sa dva pogodka i Fabinho iz penala.


DIJON vs ST.ETTIENE 0:1 (0:0)

Još jedan meč koji je ,,pretio“ da se završi bez golova, iako su oba tima uputila puno šuteva ka golu rivala većina je bila dosta neprecizna, domaći su 10 puta šutirali van okvira gola i nijednom nisu pogodili okvir gola i otežali posao golmanu gostiju. Gosti nešto uspešniji ali konkretni tek u 77.minutu kada je posle kornera koji je izveo Monnet-Paquet najviši u skoku bio Veretout koji je pogodio i postavio konačan rezultat.


PSG vs LYON 2:1 (2:1)

Derbi susret ovog kola odigrale su ekipe PSŽ-a i Liona, a meč je počeo izneđujućim vođstvom gostiju već u 6.minut, odlična centaršut Rafaela iskoristio je Lacazzete da postigne svoj 20 gol u sezoni, gosti su mogli i do dva nula ali se isprečio odlični golman Trapp i spasao svoj tim. U 34.minutu Pastore je najpre odigrao dupli pas sa Di Mariom, da bi potom uputio upotrebljivu loptu u srce šesnaesterca gde je na pravom mestu bio Rabiot koji je izjedančio. Još jedan odličan pas ovoga puta sa leve strane uputio je Pastore ka Draksleru koji je preciznim udarcem sa 14 metara pogodio donji levi ugao gola gostiju. Do kraja meča još jednu odličnu šansu za domaće nije iskoristio Di Maria.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje