petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 30. kola nemačke Bundeslige

U periodu između 21-23 aprila na programu je bilo 30. prvenstveno kola prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“. Na devet susreta postignuto je ukupno 30 pogodaka. Derbi kola odigrale su dve Borusije, iz Mehengladbaha i Dortmunda.

FC Koln 1:1 Hoffenheim

U prvoj utakmici u sklopu ovog kola odigranoj u petak veče, ekipe Kelna i Hofenhajma podelili su po jedan bod, jer je njihov susret završen rezultatom 1:1. L.Bittencourt je svojim golom doveo popularne „Jarčeve“ u prednost, dok je bod gostima doneo K.Demirbay u poslednjim trenutcima susreta (duboku u nakodnadi vremena).

 

Bayern Munchen 2:2 Mainz

Aktuelni šampion Nemačke i lider na tabeli, tim Bajerna iz Minhena se očigledno nije oporavio od eliminacije iz daljeg toka Lige Šampiona, jer pred svojim navijačima nije uspeo da savlada ekipu Majnca, konačan rezultat je bio 2:2. Gosti su dva puta vodili na ovom susretu, golovima koje su postigli B.Krkić i D.Brosinski (iz penala), ali su „Bavarce“ svojim golovima spasili A.Robben i T.Alcantara.

 

Frankfurt 3:1 Augsburg

Tim Frankurta je obradovao svoje fanove pobedom nad ekipom Auzburga, nakon preokreta, jer su na poluvremenu gosti imali minimalnu prednost. Auzburg je poveo golom J.Gouweleeuw-a, ali su preokret i pobedu svom timu pogotcima doneli M.Fabian (dva gola) i A.Rebić u drugih 45 minuta igre.

 

Hamburger SV 1:2 Darmstadt

Fudbaleri Hamburgera su ponovo razočarali svoje navijače ove sezone, jer su na svom terenu pretrpeli poraz od najverovatnije novog drugoligaša, ekipe Darmšata. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, da bi u roku od tri minuta, A.Sulu i F.Platte svojim golovima doneli prednost gostima. Domaći tim je stigao do počasnog pogotka u zaostavnom vremenu autogolom kojeg ke postigao F.Holland.

 

Hertha Berlin 1:0 Wolfsburg

Na susretu između Herte iz Berline i Volzburga jedan pogodak odlučio je pobednika, a jedini strelac na ovoj utakmici bio je napadač domaćih V.Ibišević nakon 59. minuta igre. Herta se ovim trijumfom domogla mesta koje vodi u Ligu Evrope, dok će „Vukovi“ u poslednja 4 kola voditi veliku borbu za opstanak u eliti.

 

Ingolstadt 2:4 Werder Bremen

U najefikasnijem meču ovog kola Verder iz Bremena je nastavio sa serijom izuzetno dobrih rezultata, jer su ovoga puta „Zeleno-beli“ kao gosti bili bolji od ekipe Ingolštata. Apsolutni „heroj“ utakmice bio je M.Kruse koji je postigao 4 golova za Verder, dok su za domaći tim precizni bili D.Lezcano i P.Gross.

 

Borussia Monchengladbach 2:3 Borussia Dortmund

U derbi utakmici između ekipa Borusije iz Mehengladbaha i Borusije iz Dormunda, uspešniji su bili „Milioneri“. M.Reus je doveo goste u vodstvo iz jedanaesterca, ali su domaćini uspeli preokrenu rezultat golovima L.Stindl i M.Schmelzer (autogol). Ipak, Dortmund je na kraju stigao do trijimfa zahvaljujući pogotcima P.E.Aubameyang i P.Guerreiro.

 

Freiburg 2:1 Bayer Leverkusen

„Farmaceuti“ nisu uspeli da osvoje bodove na gostovanju kod ekipe Frajburga, jer su pretrpeli poraz rezultatom 2:1. N.Petersen i P.Stenzel su postigli golove za Frajburg, dok je K.Volland sa penala bio precizan za goste.

 

Schalke 04 1:1 RB Leipzig

U poslednjoj utakmici odigranoj u Gelzenkirhenu, pobednika između ekipa Šalke i Lajpciga nije bilo, konačan rezultat je bio 1:1. Gol za goste postigao je T.Werner, dok je na samom startu drugog poluvremena K.Huntelaar doneo na kraju bod svojoj ekipi.

 

Lista najefikasnijih strelaca Bundeslige :

P.Aubameyang – 27

R.Lewandowski – 26

A.Modeste – 23

T.Werner – 17

M.Gomez – 14

M.Kruse – 13

V.Ibišević – 12

A.Kramarić – 12

S.Wagner – 11

J.Hernandez -10

S.Gnabry – 10

A.Robben – 10

L.Stindl – 10


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje