petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Pregled 30. kola španske „La Lige“

Nakon vanrednog kola koje je iza nas, večeras nas očekuje prva utakmica 31. kola, a kako bismo nadoknadili sve ono što se izdešavalo u proteklih par dana, kao i do sada, spremili smo vam kratku retrospektivu odigranih utakmica, sa nadom da ćemo makar delić atmosfere sa terena moći da prenesemo u tekst, te vam nadoknadimo sve što ste propustili. Uživajte!

4.4. 19:30 Athletic Bilbao – Espanyol 2:0

Bilbao je kolo otvorio pobedom, a Aduriz je već nakon 37. minuta igre postavio konačan rezultat postizanjem drugog gola na utakmici. Iako se nalazi na 9. poziciji, Espanjol nije pružio mnogo na ovom susretu, a domaćini su došli do vrlo bitna tri boda koja su ih udaljila od Real Sosijedada za svega jedan bod.

4.4. 21:30 Real Betis – Villarreal 0:1

Real Betis je poražen treći put u poslednja četiri kola, te se njihova trenutna forma ne poklapa sa činjenicom da bi morali da igraju dobro kako bi sebi obezbedili opstanak. Viljareal je golom Adriana u 47. minutu igre postavio konačan rezultat, te se poizicionirao na 5. poziciju gde ima bod više od Bilbao-a.

4.4. 21:30 Atletico Madrid – Real Sociedad 1:0

Očekivana pobeda Madriđana upisana je i na papir, Filipe Luis je jedini bio strelac u meču u kome je Atletiko Madrid uz posed lopte manji od 40% uspeo da dođe do čak 20 šuteva (8 u okvir), dok su gosti uz veći posed svega jednom šutnuli u okvir gola. Bilo kako bilo, vrlo bitna tri boda za Atletiko koji se ovom pobedom malo odmakao od Sevilje.

5.4. 19:30 Barcelona – Sevilla 3:0

Utakmica od koje se očekivalo mnogo možda i nije donela toliko spektakla, a ceo meč rešen je u periodu između 25. i 33. minutau takmice, kada su Mesi (2 gola) i Suarez postavili konačan rezultat nakon kog Sevilja nije mogla da stane na noge. Drugo poluvreme nije bilo toliko ekstremno koliko prvo, a obeležio ga je crveni karton Vitolo-a u 91. minutu utakmice.

5.4. 20:30 La Coruna – Granada 0:0

Deportivo iz La Korunje i Granada podelili su bodove na susretu u kom su domaćini bili itekako favorizani od strane kladionice, a Borges je u 77. minutu utakmice imao priliku da reši meč, ali mu ni penal nije bio dovoljan da svoju ekipu dovede do prednosti. Uz ukupno 5 šuteva u okvir gola, utakmica je završena bez golova, a može se reći da je ovo kakav-takav pomak u igri Granade.

5.4. 20:30 Gijon – Malaga 0:1

Sporting Hihon nije uspeo da dođe do bodova protiv Malage, a Ramirez je jedinim golom na utakmici doneo prevagu, te su gosti sada na „sigurnijoj“ zoni, dok će fudbaleri Hihona imati još dosta posla do kraja sezone ukoliko planiraju da opstanu u ligi.

5.4. 20:30 Alaves – Osasuna 0:1

Možda i najveće iznenađenje kola jeste Osasuna, koje je slavila protiv Alavesa golom u 88. minutu utakmice, a Berenguer je uspeo da prosledi loptu u mrežu i time donese velika tri boda gostima. Iako su imali slabiji posed, gosti su bili konkretniji, što je domaći sastav koštalo bodova, ali ih to mnogo ne brine, jer će, kako stvari stoje, i naredne sezone igrati u La Ligi.

5.4. 21:30 Leganes – Real Madrid 2:4

Može se reći da je Leganes bio poražen već u prva 23 minuta utakmice, kada su Morata (2 gola) i Rodrigez tresli mrežu domaćina, ali su do kraja prvog poluvremena Gabriel i Luciano tu prednost smanjili, te su dali nadu svojoj ekipi da poraz nije opcija. Morata je u drugom poluvremenu došao do trećeg gola i tako postavio konačan rezultat od 4:2 u korist Real Madrida, te je Real i dalje na 2 boda prednosti u odnosu na Barselonu uz utakmicu manje.

6.4. 19:30 Eibar – Las Palmas 3:1

Pisali smo o Eibaru i Las Palmasu, a mnogi su pretpostavljali da baš ovde golovi neće izostati, i bili su u pravu. Eibar je uz penal i autogol uspeo da dođe do 2 pogotka, a treći je postigao Bebe u 14. minutu utakmice. Lemos je umanjio prednost domaće ekipe u 62. minutu utakmice. Las Palmas jeste bio u dobroj seriji protiv Eibara, ali je nije nastavio juče.

6.4. 21:30 Valencia – Celta Vigo 3:2

Valensija i Selta su nam zaokružili kolo utakmicom na kojoj golova nije nedostajalo, a Parejo, El Haddadi i Soler postigli su gol za domaći tim, dok su Cabral i Aspas bili strelci za goste. Valensija ove sezone igra prilično loše, te bi za njih prva polovina tabele na kraju sezone bio sasvim solidan uspeh s obzirom na to kako su započeli sezonu.

Koji je vama potez, gol ili igrač zapao za oko u ovom kolu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje